Sähköpostihaku onnistuu vain aamupäivällä


Hei Soneran väki ja kaikki "keskustelijat"
Otsikko kertoo mistä ongelmasta on kyse. Outoa miten tekniikka voi "leikkiä" meidän kanssa. Koko tämän viikon on s-postien haku palvelimelta onnistunut vain aamupäivisin Lumia 920 puhelimella. Iltapäivällä näytössä lukee "viestejä ei voi hakea, tarkistakaa yhteys ja yrittäkää uudestaan. Virhekoodi 80004005" Kotona on Lumia wlan verkossa ( Teho )ja muualla normaali Soneran yhteys. Kaikki yhteydet toimii tosi hyvin. Kokeilin myös toista Lumia puhelinta (Lumia 820) Sama ongelma. Noutaa vain aamupäivisin. Lähtevä posti on myös estetty iltapäivisin molemmilla.Ongelma koskee vain pp.inet.fi osoitetta. Outlook toimii normaalisti. 24H!!
Jottei menis liian helpoksi: Kannettava ja Samsung Tab, jotka ovat samassa verkossa hakee postit normaalisti. Myös iltapäivisin! Käytössä IMAP, portit 933 ja 465. Thunderbird ja Sonera webbmail.
Onko joku muu törmännyt vastaavaan, suorastaan koomiseen ongelmaan? Valitettavasti hymy hyytyy välillä vaikka onkin "naurettava" juttu. Help wanted!

31 kommenttia

Moi wheeler!

Oletko kokeillut asentaa kaikkiin sähköpostiohjelmiin tuon tunnuksen uudelleen, myös Outlookiin. Entä oletko kokeillut yhteyttä IMAPina porteilla 25 ja 143, onko vaikutusta asiaan. Toimiiko sähköposti webmailin kautta normaalista, vai ilmeneekä silläkin puolella ongelmaa. Löytyisikö täältä vielä jotakin apua ongelmaasi.
Huomenta,
Kiitos nopeasta vastauksesta.Kaikki soneran tilit on poistettu ja asennettu uudestaan. Outlookiin en ole koskenut. Tulen kokeilemaan tuon portin vaihdon vielä. Webbmail ja Thunderbird ohjelmat toimii normaalisti. Ongelma on vain Lumiassa. Seuraan tilannetta tänään koska vialla näyttää olevan aikataulu. Tänä aamuna toimii normaalisti. Katsotaan iltapäivällä.
Koska Samsung Tab on tuore ostos Soneralta tutkin asennuksen hieman tarkemmin.Tämä SSL/TSL on hieman erilainen.
Moi Wheeler!

Kannattaa katsoa vielä tuon koneen puolelta, ettei siellä ole POP3 päällä, joka imisi nuo sähköpostit koneelle.
Hei taas,
Tänään klo 11.07 Lumia menetti yhteyden palvelimeen. s-posteja ei voi hakea eikä lähettää Lumialla. Muut laitteet toimii normaalisti. En ehtinyt tehdä mitään muutoksia laitteisiin. Vain tabletin asennukset tarkistin. IMAP on käytössä.
mail.inet.fi lähtevä ja tuleva
993 ja 465.
SSL
Outo yhteensattuma tilanteessa oli: Käynnistin tabletin n. 2 min. ennenkuin Lumiasta katkesi yhteys palvelimeen! Sammutin tabletin uudestaan, mutta Lumia ei kumminkaan saanut uudestaan yhteyttä.
Paneudun tarkemmin tähän Samsung/Lumia yhteispeliin.
Heippa taas,
Tutkimustyö on saatu päätökseen. Syyllinen on Samsung Galaxy Tab! Heti kun käynistää laitteen ja päivittää s-postin, LUMIA menettää yhteyden ja s-posti lakkaa toimimasta. Tekstiv. ja puhelut toimii normaalisti.
Nyt ajattelin palauttaa tehdasasetukset tablettiin ja aloittaa alusta. Toivottavasti vika korjaantuu ja päädyn voittajaksi tässä psyykkisessä taistelussa. Vinkkejä ja ohjeita otan vastaan kiitollisuudella.
Koska syyllinen on Samsung Tab kysyn vielä: Onko mahdollista vaihtaa / palauttaa laite Soneralle jos ongelma jatkuu?
Moi Wheeler,

Hienoa että syyllinen lopulta löytyi! Oletko kokeillut jotain toista sähköpostiapplikaatiota samsungin tabletissa? Jos syyllinen tosiaan on rajoittunut tuohon samsungin omaan sähköpostisoftaan, ei se käy purkuperusteeksi sopimukselle. Tietenkin jos laitteessa on jokin tekninen vika niin asia tietysti pitää selvittää huollon kanssa.

Jos kuitenkin saat vian rajattua vielä juuri tarkalleen itse tuohon softaan, laitatko viestiä tänne niin voidaan toimittaa palautetta asiasta samsungin suuntaan!
Huomenta Antti ja muu väki,
Tehdasasetukset kokeiltu ja tilit uudestaan asennettu. Kokeilin myös porttivaihdot. Ei muutoksia. Kokeilin myös POP3. Laite ei hyväksynyt ollenkaan POP3!! Voitko Antti täsmentää, "sähköpostiapplikaatio" Mitä tarkoitat? Outlook ja webbmail toimii normaalisti Samsungissa ja Lumiassa.
Tein vikailmoituksen Soneran Vikapalveluun.Tänään lupasivat ottaa yhteyttä.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +16
Sähköpostiaplikaatiot, eli sähköpostisovellukset kuten outlook... Puhelimissa käytetään paljon
Kiitos infosta "olkitu" Joskus ei vaan aivot toimi. Vaikka käyttää molemmat aivosolut!!!
Maanantaiaamu!
Moi wheeler,

Olkitu olikin vähän nopeampi 🙂 Eli sähköpostiapplikaatiot = sähköpostiohjelmat, pahoittelut sanavalinnasta. Esim. Anrdoidille löytyy K-9 mail-sovellus suoraan Play-kaupasta millä voisi myös tätä ongelmaa kokeilla toistaa. POP3 ei taida enää monessakaan uudemmassa sähköpostiohjelmassa edes olla tuettuna.
Heippa taas,
Viitaten tähän viestiketjuun:
Kuinka monta kertaa sääntöjen mukaan laite on käytävä huollossa ennenkuin muita ratkaisuja otetaan huomioon?
Sain tänään laitteen huollosta. Raportin mukaan vikaa ei löytynyt. Toiminta OK. Kokeilin heti toimivuutta mutta ei muutoksia! mail.inet.fi ei toimi samanaikaisesti muissa mobiililaitteissa jos Samsung Tab on aktiivinen ja päivittää s-postin. Valitettavasti laite menee takaisin huoltoon uudestaan.
Hei wheeler,

Vastaavaa ongelmaa voi aiheutua, jos laitteissasi on käytössä eri asetukset saapuvalle postille. Eli jos osassa laitteita on käytössä POP3 ja osassa IMAP4 niin ongelmia voi tulla. Näyttäisi siltä, että ainakin yksi laitteistasi ottaa yhteyden sähköpostiin tuon POP3 kanssa. Suosittelisin vielä varmistamaan kaikista laitteistasi, että missä POP3 on käytössä ja vaihtamaan tilalle IMAP4 asetuksen.
Moi Kalle,
Kiitos neuvoista. Kaikissa laitteissa on IMAP. Kaikki tilit uudelleen asennettu varmuuden vuoksi. Viikonloppuna kokeilin myös Saunalahden liittymän wlan verkon kautta kaikki laitteet. Ei muutoksia.
Sitten kokeilin liittää toisen Lumian wlanin kautta. Ei ongelmia! Synkronointi toimi täydellisesti. Onko syyllinen sitten android! Vielä haluasin kokeilla windowspohjaista tablettia mutta sellaista ei ole saatavilla muuten kuin ostamalla. Tule kallis testi!
Kävin Sonera kaupassa kyselemässä jatkosta mutta valitettavasti "ei voi mitään" Vaihtoehdot vähissä. Ihan uusi tabletti kaappin tai irtisanoa Soneran s-posti.
Hei wheeler!

Eilisen klo 16 jälkeen on tullut paljon pop3 kirjautumisia. Olisiko mahdollista, että jossakin on käytössä laite mikä edelleen käyttää pop3 protokollaa?
Tässä taitaa olla järkevintä vaihtaa sähköpostin salasana, niin ei ylimääräiset laitteet pääse kirjautumaan 🙂
Lähetän sinulle tekstiviestinä uuden salasanan matkapuhelimeesi. Lisää tämä niihin laitteisin, missä on imap4 käytössä. Kerro mikäli vielä ongelmaa on 🙂
Hei taas,
Kävin läpi kaikki laitteet vielä kerran. En kyllä löytänyt yhtään POP-3 tiliä.
Vaihdetaan kumminkin s-postin salasana. Nyt täytyy tunnustaa etten tiedä kuinka salasana vaihdetaan! Käytössä on liikkuva laajakaista 4G, joten Omien Sivujen kautta ei taida onnistua?
Hei wheeler!

Lähetin sinulle tekstiviestinä uuden salasanan. Tulisiko se perille?
Viesti tuli perille , kiitos. Ymmärsin niin että asiakas tekee itse vaihdon omien sivujen kautta , mutta tässä tapauksessa Sonera tekee sen. Voitteko vahvistaa tämän,kiitos.
Vielä ei sisäänkirjautuminen onnistu uudella salasanalla. Vanha toimii edelleen. Jatkan tutkimista.
Hei wheeler,

Saitko uuden salasanan toimimaan, vai vieläkö vanhalla pääsee kirjautumaan? Voidaan koittaa lähettää sinulle vielä uusi, jos ei edelleenkään toimi. Olihan nyt varmasti kyseessä tuo pelkkä sähköpostipalvelu, joka tiedoissasi olevalla asiakasnumerolla on?
Huomenta Kalle,
Eilen illalla uusi salasana aktivoitui. Kiitos siitä. Päivällä pääsen kokeileman auttaako tämä toimenpide. Ilmoitan kuinka kävi.
Vahvistan että kyseessä on VAIN sähköpostipalvelu. pp.inet.fi / mail.inet.fi / IMAP
Hei wheeler,

Hyvä homma, että uusi salasana alkoi toimia! Ilmoittele miten kävi, kun saat testattua.
Heippa,

Testi suoritettu uudella salasanalla. Salasana vaihdettu vain Samsung tabletissa ja Lumia 920:ssa.
Valitettavasti ongelma jatkuu. Tabletti päivittää normaalisti s-postin, mutta samalla Lumian yhteys palvelimeen katkeaa. Sammutin tabletin ja n. 15min kuluttua Lumia päivitti taas normaalisti.
Otin vielä mukaan HP kannettavan. Toimii hyvin vaikka tabletti on aktiivinen. Niinkuin koko ajan on tehnyt. Kamppailu on vain mobiililaitteissa. Samsung Tab vastaan Lumia.
Moi wheeler!

Oletko kokeillut käyttää Samsungin tabilla sähköpostia tuolla K-9 sähköpostisovelluksella, sen saa ladattua Play kaupasta? Toimiiko sen jälkeen normaalisti. Tuo POP3 yhteys vaikuttaisi liittyvän asiaan, vaikuttaisi tulevan tabletista jostain syystä, vaikka onkin IMAP päällä. Sovelluksen vaihtaminen voisi tässä tapauksessa auttaa asiaan.
Moikka,

Sain teiltä saman vinkin jo aikaisemmin mutta kokeilin kumminkin toistamiseen. K-9, myMail ja AquaMail testattu. Valitettavasti ei muutoksia. Lumian näytölle tulee heti teksti: VIESTEJÄ EI VOI HAKEA. TARKISTA YHTEYS JA TILITIEDOT JA YRITÄ UUDESTAAN. VIRHEKOODI 80004005
Ohikulkijan kommentti.

Soneralla siis on sähköpostipalvelin ikäänkuin postikonttori, jossa sinulla on lokerot lähtevälle ja saapuvalle postille. Posti lähetetään SMTP-protokollan mukaan, mutta posti voidaan lukea joko POP3-protollan tai IMAP-protokollan mukaan. Soneran palvelin ymmärtää sekä POP3-kieltä että IMAP-kieltä, mutta jos samasta sähköpostiosoitteesta puhutaan molempia kieliä, niin kokemuksen mukaan ongelmia tulee. Esimerkiksi POP3:lla saapunut viesti poistetaan viestipalvelimelta kun se haetaan käyttäjän koneelle eikä samaa viestiä sen jälkeen saada toiselle laitteelle, jos sähköpostiohjelmalle ei ole asetettu noudettujen viestien jättämistä palvelimelle. POP3:lla oman laitteen ohjelmalla lähetettyjä viestejä ei tule toisilla laitteilla nähtäviksi. IMAP-protokollassa ajatus on että niin lähetetty kuin saapunut posti pitää majaa sähköpostipalvelimella kunnes viestit poistetaan ja käyttäjän sähköpostiohjelmille eri laitteilla on vain palvelimen viestien kopiot. POP3:ssa ajatus on, että sinulla on yksi oma tietokone, jossa sähköpostia käsittelet.

Sonera edellä kertoo, että palvelin on saanut sähköpostipalvelimelle sähköpostitiliisi myös POP3-pyyntöjä. Se on väärin ja näyttää ongelmien aihettajalle. Jos ongelma ilmaantuu tabletin ja sen sähköpostiohjelman käynnistyksen yhteydessä, ei voi muuta olettaa kuin että tabletin sähköpostiohjelma ohjelma toimii väärin tai asetukset ovat väärin tai ristiriitaisesti jonkun toisen käyttävän ohjelman kanssa. Veikkaisin asetuksia. Esimerkiksi että ensin olisi laitettu POP3-yhteysasetuksia samaan tai toiseen postiohjelmaan ja ne eivät olisi poistuneet käytöstä tai että käytetään ristiriitaisia porttinumeroita tai vastaavaa. Salasanan vaihdon pitäisi kyllä estää tunnistamaton rinnakkaiskäyttö - vaikkapa jollakin laitteella oleva toinenkin sähköpostiyhteys tai sähköpostiohjelma. Aivan tyystin ei voine sulkea pois sitäkään mahdollisuutta että samanaikaisesti toimivien sähköpostiohjelmien erot IMAP-toiminnassa häiritsevät sähköpostipalvelinta. Mutta POP3 ja IMAP eivät sovellu samanaikaisesti samaa sähköpostiosoitetta käsittelemään.

Kokeilisin varmaan webbimailissa lähettää itselleni kokeiluviestin, jolloin se tulee lähetettyihin ja saapunieisiin. Sitten katsoisin, näkyykö viesti eri laitteillani sähköpostiohjelmissa lähetetyissä ja saapuneissa. Sitten poistaisin webbimailissa ensin lähetetyn ja katsoisin poistuuko myös eri laitteilla katsottuna. Webbimaili on ikäänkuin suorin tie sähköpostiosoitteen viesteihin. IMAP-käytännön kuuluu näyttää muutos IMAPia käyttävissä sähköpostiohjelmissa. Samanlaisen kokeen tekisin eri laitteiden sähköpostiohjelmalla.

Lumian sähköpostin virheilmoitus on Googlen mukaan tuttu tuhansille muillekin. Muistutetaan tässä vielä, että toisen operaattorin yhteydellä ei voi käyttää toisen operaattorin lähtevän postin palvelinta, joka on toistuvasti putkahteleva ongelma.
Hei wheeler!

Eilisen salasanavaihdon jälkeen tulee edelleen POP3 kirjautumisia.
Jostain syystä ilmeisesti se Samsungin tabletti käyttää POP3 protokollaa ja näin sulkee muut mahdolliset käyttäjät.
Suosittelen vielä kertaalleen tarkastamaan asetukset.
aina antoikin tuossa jo hyviä vinkkejä 🙂

Vastaa