Sonera Viihde-TV pätkii ajoittain

  • 11 December 2014
  • 4 kommenttia
  • 0 katselukertaa

TV-toisto pätkii ajoittain, yleensä iltaisin 20-21 aikoihin. välillä häiriö on katkeilevaa ääntä, välillä kuvakin pysähtyy ja joskus tallennetun ohjelman toisto loppuu kokonaan. Asiasta olen tehnyt kaksi vikailmoitusta, mutta häiriö toistuu epäsäännöllisesti.

Voisiko naapuriin 1-2 vuotta sitten noussut radioamatööriasema aiheuttaa häiriön? ADSL-talokaapeli tulee noin 1,5 km:n matkan kuparilla maassa ja järven pohjassa. Piuha ohittaa 30 metrisen maston noin 100 m päästä. Radiolähettimessä on tehoja 1,5 kW. Tosin juttujen mukaan itse rakennetuissa värkeissä on varaa ylittää tuo teho moninkertaisesti.

4 kommenttia

Samaa olen itsekin huomannut, joskus menee jopa 5-10min. poikki niin, että ei näy mikään (siksipä pitää kaikki livekatsotutkin tallentaa varmuuden vuoksi). Laitteissa ei mitään vikaa ja on resetoitu. Sodoman verkot eivät vain kestä primetime:n kuormitusta. Jos kerran Ison Pahan S:n omiin verkkotallenteihinkin jää huomattavan usein "kiinnipalaneita" (toistuu aina samalla lailla samassa kohdassa) virheitä kuvassa/äänessä, niin ei se ole ihme jos livekuvassakin tulee ongelmia.
Hei Rise55

Vilkaisin liittymääsi ja pientä virheilyä on Viihdepalvelussa ollut mistä nämä ongelmat ovat voineet johtua.

Oletko testannut yhteyttä / viihdepalvelua toisella modeemilla? En löydä tietoja modeemilaitteestasi joten olisiko sinulla mahdollista testata liittymässäsi toista modeemia esim. lainaamalla sellaista ystävältä / sukulaiselta? Aiemmilla vikailmoituksilla liittymääsi on tehty pieniä korjauksia etänä mutta olisi hyvä tutkia asiaa myös asentajan kautta jos vika mahdollisesti jäisi nyt ihan linjan johtoihin tai liitäntöihin.

Kapasiteetti ongelmaa alueellasi ei ole, eli tallenteiden / kuvan pätkiminen ei johdu katseluajasta. Aikasidonnaisuus voi johtua esim. lämpötilan ja ilmankosteuden vaihteluista kuparilinjassa.

En usko että radioaallot häiritsevät yhteyttäsi mutta asian tutkimiseksi voisit tehdä asiasta vielä kerran vikailmoituksen näillä tiedoilla, mikäli modeemitestauksella ongelma ei poistu.
Modeemina mulla on Zyxel P-660HW-D1.

Voin kokeeksi hommata uuden. Onko suositusta tyypistä?
Onko modeemeissa sellaista toimintoa, jolla IP-TV:n voisi priorisoida ensisijaiseksi toiminnoksi? Nyt jos lähettää sähköpostissa jonkin suuren liitteen, TV-sekoaa. Samoin aiemmin käytössä ollut varmuuskopiopalvelu piti laittaa hyvin hitaalle lähetysnopeudelle, ettei olisi häirinnyt tv:tä.Eli ongelmana on tuo hidas lähetysnopeus. Nopeustesti näyttää 10...15Mb/0,6..0,85Mb. Mutta nuo alunperin mainitsemani pätkimiset toistuivat, vaikka mitään muuta laitetta ei verkossa ollut käytössä.
Hei Rise55

Mitään tiettyä modeemimallia en voi suositella mutta täältä löytyy meidän liittymissä toimivaksi havaitut modeemilaitteet: http://www5.sonera.fi/ohjeet/index.php? ... L-modeemit

Zyxel ja Telewell merkkiset modeemit ovat yleisimpiä.

Rise55 kirjoitti:
Onko modeemeissa sellaista toimintoa, jolla IP-TV:n voisi priorisoida ensisijaiseksi toiminnoksi?
Tämä riippuu ihan modeemista. Varmasti jonkin tasoinen säätö tähän modeemista löytyy jonka avulla voi esimerkiksi varata tietyn LAN-portin priorisoinnin ensimmäiseksi.

Jos ongelma ei tosiaan poistu toisella modeemilla, on vika luultavasti silloin verkon puolella ja siitä kannattaa jättää vikailmoitus jotta ongelma tulee kuntoon. Vikailmoituksen voit jättää soittamalla vikapalveluun tai jättämällä palvelupyynnön omien sivujen kautta.

Vastaa