TG784 + gigabitin kytkin?

  • 11 December 2014
  • 3 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Nopea ja yksinkertainen kysymys, voinko siirtyä lähiverkossani gigabitin maailmaan jos ostan [u:1t73hl2l]tämän[/u:1t73hl2l] ja pistän sen Thomsoniin kiinni, ja sitten kaikki laitteet kiinni tuohon kytkimeen?

Tuo Thompson tukehtuu täysin kun siirrän isoja tiedostoja koneiden välillä, eli katkeaa kaikki muut internetiä käyttävät ohjelmat ja mm. selain ei sen aikaa lataa mitään sivuja.

EDIT: ....meni sitten väärälle alueelle, piti olla Modeemit -osiossa.

3 kommenttia

Hei TML

Voit kytkeä kyseisen kytkimen Thomsonin jatkoksi. Kytkin on hyvä määritellä siltaavaksi, koska muuten laitteesi on kahden NAT:n takana. Tämä voi aiheittaa ongelmia. Lisäksi langattomasti kytketyt laitteet toimivat samassa lähiverkossa kuin kytkimen takana olevat. KotiTv:n digiboksi on hyvä pitää suoraan kytkettyä Thomsoniin. Kytkin ei välttämättä osaa käsitellä KotiTv:n tiedonsiirtoa oikein.
Kiitos vastauksesta.

En tiedä olenko ymmärtänyt väärin, mutta nämä pari kytkintä ([u:kd6tx6ox]Zyxel[/u:kd6tx6ox] ja [u:kd6tx6ox]D-Link[/u:kd6tx6ox]) joita olen katsellut ovat hallitsemattomia, ja taitavat olla ns. "tyhmiä"...? Eihän niissä varmaan NAT:ia ole? Vai onko se niin että hallitsemattomassa kytkimessä se on aina päällä ja tarkoituksena olisi tehdä modeemista siltaava joka ei tietenkään tässä tapauksessa ole mahdollista. Tiedän kyllä muuten kahden NAT:in ongelmat, kun joskus tukiasemaa olin yhdistämässä tuohon Thompsoniin.

Tuo asia liittyen Koti TV:n toimintaan on kyllä sellainen joka olisi kiva saada selville, sillä olisi se näppärämpi jos kaikki langalliset laitteet olisivat suoraan kytkimessä kiinni. Piittaako kytkin edes siitä mitä sen läpi kulkee, tosin jotain priorisointeja noissa on. Pitääkö kytkimen siis jotenkin ihan tukea IPTV protokollaa? Modeemin toki pitää, jotta osaa sen ottaa vastaan tuolta kellarista... mutta kun esim. tietokoneellakin voi VLC:llä katsoa noita lähetyksiä ja en muista lukeneeni erikseen että esim. verkkokortti tukee IPTV:tä.
Hei TML

Oikeilla linjoilla olet. Yleensä näissä "tyhmissä" kytkimissä on oletuksena siltaus. Silloin tämä ei vaadi sinulta toimenpiteitä. Thomson on automaattisesti reitittävänä. Thomsonia ei pysty muuttamaan siltaavaksi. Voit kokeilla kierrättää KotiTv liikenteen kytkimen kautta mutta emme pysty takaamaan tälläisen kytkennän toimivuutta. Jos kytkimeltä on kaikki tarvittavat portit auki, pitäis KotiTv:n toimia.

Vastaa