Thomson TG789vn siltaavaksi (vaikka 1 portti)

  • 11 December 2014
  • 6 kommenttia
  • 1 katselukerta

Hei,

Onkohan mitenkään mahdollista saada Thomson TG789vn modeemin portteja siltaavaksi?

Tai onko mahdollista saada edes yhtä porttia siltaavaksi?

IPTV:llehän tuo antaa kyllä julkisen ipn, mutta jos yritän ottaa valikosta "assign public ip" niin ilmoittaa ettei sopivaa laitetta löydy verkosta (eikös tietokone olisi ihan sopiva :)

Vai olisilko kiertotie tähän laittaa toinen reititin perään, sille wan porttiin kiinetä lähiverkon ip, ja thomsonista DMZ tälle iplle?

6 kommenttia

Hei Jiibee,

Tällä hetkellä Thomsonin portteja tai porttia ei ole mahdollista saada siltaavaksi. Asia on ollut myös aiemmin esillä ja siitä on kehitysehdoituksia laitettu eteenpäin. Näillä näkymin tätä ominaisuutta ei olisi laitteelle tulossa. Nämä eivät ole kuitenkaan aivan lopullisia päätöksiä, joten kaikkea toivoa ei kannata heittää.

KotiTV:n toimivuuden kannalta Thomson pitää kytkeä verkkoon ensimmäisenä laitteena. KotiTV:n ja Thomsonin välissä ei saisi olla kytkettynä muita laitteita. Poislukien Ruckuksen ja Intenon laitteet, joilla voidaan KotiTV digiboxi kytkeä langattomasti Thomsoniin.

Käyttämällä muuta reititintä, emme voi taata KotiTV:n toimivutta.

Nettiyhteyttä on mahdollista käyttää myös muillakin yhteyteen soveltuvilla modeemeilla. ADSL yhteys toimii normaalilla ADSL modeemilla kuten myös VDSL yhteys, VDSL modeemilla.

Tällä hetkellä Thomsonin kanssa ei ole mahdollista saada laitteille ulkoisia IP osoitteita.
Olisi kyllä syytä saada siltaavaksi. Nämä ritsa NAT vermeet kun on pelkkäjä jarruna yhteydellä. Monessa on vielä sen verran hölmösti tehty hommat, että myös ohjatut portit syö NAT-talun slotteja joten purnukka on heti auttmattomasti tukossa kun tulee vähän liikennettä.
Tuolta kun selailee, niin aukeaa laite, ja saa normaalin firmiksenkin sisään :)

http://forums.modem-help.co.uk/
Hei Njettari,

Ikävä kyllä Thomsoniin ei ole tällä hetkellä mahdollista saada siltaavaa porttia, mutta tästä on kyllä laitettu toivomuksia eteenpäin. toivottavasti tälläinen ominaisuus olisi jossakin vaiheessa siis tulossa. Mitään aikatauluja ei vain ikävä kyllä ole antaa.
Hei Jiibee,

Kannattaa kuitenkin muistaa että toimittamamme Thomson palvelureitittimet ovat Soneran omaisuutta ja ne ovat käyttäjän vastuulla sopimuksen ajan. Sopimuksen päättyessä laitteet tulee palauttaa.

Mikäli laitteen ohjelmistoon tehdään muutoksia, palvelu ei välttämättä toimi enää oikein.

Mikäli laite rikkoontuu käyttäjän toimenpiteiden seurauksena, laitteesta voidaan peria periä laitteen uushankintahinta.
Jos haluaa oman reitittimen käyttöön niin kytkekää se Thomsonin punaiseen wan-porttiin.
Itse löin Applen airportin tuohon kiinni ja apple hoitaa nattaukset ja wlanit. Toimii kuin se vanha junan vessa.... thomsonin toimintaan muuten en ota kantaa 🙂

Vastaa