Tietoturvan päivitys poistaa palomuurin

  • 11 December 2014
  • 1 kommentti
  • 0 katselukertaa

Huomasin, että Sonera Tietoturvan päivitetty versio ei enää sisälläkään F-securen palomuuria vaan ohjelma käyttää Windowsin omaa palomuuria. Onko Windowsin palomuuri riittävä käytettäessä Windows XP:tä? XP:n palomuurin tehokkuuta on kuitenkin jonkin verran kyseenalaistettu.

1 kommentti

Hei v_p,

Uusin Sonera Tietoturvan versio tosiaan käyttää pääosin käyttöjärjestelmän omaa palomuuria perustoimintoihin. F-securen sivuilta löytyi hieman listaa siitä mitä uusin Sonera Tietoturvan versio lisää käyttöjärjestelmän oman palomuurin päälle.

Tuote käyttää käyttöjärjestelmän omaa Windows-palomuuritoimintoa palomuurin perustoimintoihin, kuten saapuvan verkkoliikenteen suodatukseen, sijaintikohtaisiin asetuksiin ja HomeGroup-tukeen. Windows-palomuurin tarjoaman perussuojauksen lisäksi tuotetta on täydennetty seuraavilla tietoturvaominaisuuksilla palomuuritoiminnon parantamiseksi:
1. Ladattujen haittaohjelmien ja muiden haitallisten tiedostojen käyttö estetään. Kukin ladattu tiedosto tarkistetaan, ja kaikkien haitallisten tiedostojen käyttö estetään automaattisesti.
2. Epäilyttäviä sovelluksia estetään käyttämästä Internetiä. Jos sovelluksen turvallisuutta ei voida vahvistaa, DeepGuard aloittaa sen käyttäytymisen seuraamisen. Tämän heuristisen analysoinnin perusteella DeepGuard joko sallii tai estää verkkoyhteyden käytön tai vaihtoehtoisesti kysyy käyttäjältä, sallitaanko verkkoyhteyden käyttö.
3. Selaimen manipuloinnin tunnistus - jos haittaohjelma yrittää manipuloida käyttäjän selainta, DeepGuard tunnistaa manipulointiyrityksen ja estää sen.

En siis liiemmin huolehtisi tuosta palomuurista, se on varmasti testattu huolellisesti myös Windows XP:llä.

Vastaa