Uusi ohjelmisto 3.5.2012


Uusi ohjelmisto näköjään tulossa tänään: http://www.sonera.fi/vihtiInSonerafiWeb ... ntId=35486

Hienosti on taas kerrottu muutoksista: "Uusi versio tuo mukanaan parannuksia digiboxin ohjelmistoon."

Mitähän tämä käytännössä tarkoittaa? Miksi ette julkaisee listaa korjauksista / uusista ominaisuuksista?

17 kommenttia

Tässä tietoa nyt tulleesta päivityksestä.

Päivitys SDK 4.3

•Tallentava digiboksi – korjattu käynnistysongelma, jossa tallennetun ohjelman katselu ei toiminut siitä mihin kohtaan katselu edellisellä kerralla jäi.
•Tallentava digiboksi – korjattu ongelma, jossa tallenteen katselu pysähtyi yllättäen.
•Verkkotallenteen ja Ohjelmakirjaston tilapalkin toimintaa parannettu.
•Ääniasetusten toiminta – korjattu ongelma analogiliitännän toiminnassa, jossa äänen säätö ei toiminut kaikilla kanavilla.
•YleHD tekstitys
Oho, YleHD sai siis tekstit puolen vuoden odotuksella. Tässähän on saumat saada vielä tänä vuonna jatkuva tallennus ja kelvollinen mobiilisofta.
Minulla ei tuo päivitys näköjään onnistu. Menee 14 prosentiin asti ja sitten alkaa taas uudestaan käynnistämään... Höh.
Etuhaarukka kirjoitti:
Oho, YleHD sai siis tekstit puolen vuoden odotuksella.
Kannatti minun eilen avautua. 🙂
jatope: Päivityksen aikana kannattaa muu internet-liikenne keskeyttää, jotta boksi saa haettua uuden ohjelmiston.

Tarkista, että kaikki johdot ovat oikein kytkettynä ja tee tämän jälkeen digiboksin resetointi ohjeen mukaisesti. Jos tämäkään ei auta ja uusi ohjelmisto ei lataudu, niin ota yhteyttä Vikapalveluumme.
"Verkkotallenteen ja Ohjelmakirjaston tilapalkin toimintaa parannettu."

Hienoa! Miten ne toimivat nyt paremmin? Miten niiden toimintaa on parannettu?

"...korjattu ongelma, jossa tallenteen katselu pysähtyi yllättäen."

Tallentavan digiboksin omistajat voivat nyt riemuita, koska tallenteen katselu ei enää pysähdy yllättäen.

Mitä iloa näistä päivitystiedoista nyt oli kenellekään? Yle HD tekstitys on konkreettinen "parannus" ja sietääkin olla päivityslistalla, mutta nuo muut?

Helsingin keskustan liikennevalojen toimintaa on parannettu. Kyllä on.
•Ääniasetusten toiminta – korjattu ongelma analogiliitännän toiminnassa, jossa äänen säätö ei toiminut kaikilla kanavilla.


Juu, kiitos paljon tästä. Ainakin allekirjoittaneen laitteessa äänten toiminta muuttui tilanteesta "ei ääniä boksin käynnistämisen jälkeen" tilaan "lujalla, perhanan lujalla, naapuritaloyhtiössäkin kuullaan". Ihan sama mitä muista laitteista vääntelee, boksi ei vain tunnu antavan hiljaisella mitään pihalle... Niin, "hiljaisella" siis kaikki pykälät alle 75% maksimivolyymista...
Taisi tulla päivitys pikkuisen puolihuolimattomasti testattuna jakoon?
Myös muilla ääniongelmia ...
viewtopic.php?f=64&t=9320

Resetoitu ja buutattu ja kiroiltu ja buutattu ja sitten kesälämpöön pullo kädessä.
Ahven kirjoitti:
Ainakin allekirjoittaneen laitteessa äänten toiminta muuttui tilanteesta "ei ääniä boksin käynnistämisen jälkeen" tilaan "lujalla, perhanan lujalla, naapuritaloyhtiössäkin kuullaan". Ihan sama mitä muista laitteista vääntelee, boksi ei vain tunnu antavan hiljaisella mitään pihalle... Niin, "hiljaisella" siis kaikki pykälät alle 75% maksimivolyymista...
Taisi tulla päivitys pikkuisen puolihuolimattomasti testattuna jakoon?

Sama juttu täällä. Boxin ensimmäisten 5-6 äänenvoimakkuuspalkin kohdalla ei kuulu kuin pientä pihausta äänestä VAIKKA töllön ääni laitettu TÄYSILLE. Loput palkit sitten antavat ääntä, mutta kun on porrastuksia vähemmän käytössä, jopa yhden palkin lisääminen vetää ääntä liian suureksi.. eli ts. äänen hienosäätö boksin kautta mahdotonta, nyt on pakko tarttua koko ajan töllön kaukariin (ennen en ole käyttänyt sitä ollenkaan, vaan olen säätänyt äänen siitä aluksi sopivaksi ja digiboksin kautta äänen hienosäätö).

Boksi on mallia vip1903, scartilla ääni putkitöllöön. Boksista systeemivalikon kautta poistettu softa ja resetoitu laite, ei auta, sama vika jatkuu.. eli vika uudessa päivityksessä.

Lisäksi päivänselvä huomio oli heti, että boksin käyttöliittymä "tahmaa" kummallisesti. Jos vain menee päävalikkoon menu-näppäimellä ja selaa edestakaisin vaihtoehtoja, niin heti huomaa kuinka siirtyminen (animaatio) tahmaa, toisin kuin ennen tätä päivitystä. Viimeistään siinä vaiheessa kun katsoo tallennetta ja kelaa tai hyppii aikajanalla, niin selväksi tulee, että ohjelmisto nykii ja tahmaa aivan päivänselvästi, sujuvasta käytöstä ei ole enää kuin muisto vain.

En tiedä mitä ihmettä boksin softalle on tehty kun käyttöliittymä tökkii kun katselee julkaistua muutoslistaa. Ei voi kuin ihmetellä kuinka surkeaa surinan toiminta on. Tässä on tullut ihmeteltyä ja vaadittua päivityksiä mutta tämän jälkeen vene keikahti jonkin verran ja rupesin ajattelemaan, että olisiko sittenkin parempi jos ei tulisi näitä intian parin rupian koodarin tekemiä päivityksiä ollenkaan.










 
Lisäksi päivänselvä huomio oli heti, että boksin käyttöliittymä "tahmaa" kummallisesti. Jos vain menee päävalikkoon menu-näppäimellä ja selaa edestakaisin vaihtoehtoja, niin heti huomaa kuinka siirtyminen (animaatio) tahmaa, toisin kuin ennen tätä päivitystä. Viimeistään siinä vaiheessa kun katsoo tallennetta ja kelaa tai hyppii aikajanalla, niin selväksi tulee, että ohjelmisto nykii ja tahmaa aivan päivänselvästi, sujuvasta käytöstä ei ole enää kuin muisto vain.



Yksi esimerkki lisää: kun vaihtaa kanavaa ja odottaa, että "info"-palkki liukuu alaspäin pois ruudusta, niin selvästi se liukuanimaatio tökkii. Ihan kuin ei laitteessa riittäisi raudassa puhtia tälle uudelle ohjelmistoversiolle.. hyvä kysymys on, että mitä pirua uudessa versiossa on muutettu niin, että raudalta tarvitaan enemmän puhtia mitä se pystyy antamaan!?! Oli kiva "uudistus" jes, pari pahaa bugia lisää käytettävyyteen, eikä mitään hyödyllistä (en käytä HD-kanavia (tekstitys korjattu (jos korjattu)) putkitöllön kanssa, doh.).. kiitti surina, kiitos tuhannesti, varmaan menee ainakin koko kesä ennen kuin voi kuvitella näitä korjattavan (tosin eipä tähän asti ole kauheasti mitään korjattu että että.. saas nähdä tuleeko ollenkaan).

Huhuu, surinaa, halloo, vikapalveluu, kuuluuko? Voisko jotain vastata vaikka tähän topikkiin tai sitten siihen toiseen?

Välitin tiedon asiasta eteenpäin. Tutkitaan mistä ongelma voisi johtua. Kiitos palautteesta!

Kiitos Arttu-. Toivottavasti luit, ja laitoit eteenpäin myös ensimmäisen sivun äänenvoimakkuusongelmasta.

Ihmettelen kyllä kuitenkin tätä "Välitin tiedon asiasta eteenpäin", kun kerran olen jo ajat sitten laittanut vikailmoitustakin. Olisikohan aika tehdä avoin "tikettijärjestelmä" virheilmoituksille niin me kuolevaiset voisimme seurata ilmoituksiemme tilannetta. Tosin on kai liian paljon vaadittu.. jos nyt ensimmäiseksi saisitte vaikka julkisen "kehitysehdotukset"-listan aikaiseksi (maybe tyyliin Elisa).
Minä olen havainnut että kuvaan ja ääneen on tullut häiriöitä viimeisimmän ohjelmistopäivityksen jälkeen. Esim. MTV3 Sarjalla ja TV Viidellä kuvaan tulee välillä valkoisia raitoja ja äänessä on rätinää. Ei häiritsevän paljon, mutta kuitenkin enemmän kuin ennen ohjelmistopäivitystä. Mahtaakohan tosiaan olla tuo uusi softa olla liian raskas boksin raudalle.
legion5000 kirjoitti:
Mahtaakohan tosiaan olla tuo uusi softa olla liian raskas boksin raudalle.

Mikä boksi kyseessä? VIP1903? Se on mulla, ja se on ilmeisesti joku vanhempi versio, nykyään annetaan asiakkaalle kait "uudempi" versio/toinen laite. Hyvin todennäköistä on se, että näissä laitteissa on eri rauta.

Ei kait vaan ole käynyt niin, että on kehitetty ja testattu uusi boksin softaversio vain uudemman boksin raudalla?!
Mulla on se kovalevyllinen malli, mallinumero VIP 1963.
Äänenvoimakkuusongelma korjaantunut 30.5. tulleessa päivityksessä. Tahmaus ja tökkiminen: ei korjattu. Eli joittenkin boksien rauta ei taida riittää enää pyörittämään pullataikinana paisuvaa koodia.

Vastaa