Viihteen kanavat eivät näy

  • 11 December 2014
  • 3 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Avasin Viihde-digiboksin joululomien tienoilla taas pitkästä aikaa katsoakseni jotain kanavaa jota ei tule paikallisesta kaapelista. Eipä näy.

Nyt on digiboksi resetoitu, tunnukset syötetty uusiksi jne mutta kanavat ja ohjelmaopas ovat pimeänä. Ilmaiset ohjelmakirjaston (esim. katsomon uutiset) pätkät näkyvät hyvin.

Missähän vika...?

3 kommenttia

Hei julpero

Ongelma viittaisi että sinulla on Motorola digiboksi liitettynä palvelureitittimen punaiseen porttiin? Oletko vaihdellut järjestystä / käyttänyt johtoja irti joululomien aikana? Jos tästä ei kuitenkaan ole kyse, kannattaa palauttaa tehdasasetukset vielä palvelureitittimelle pitämällä reset-näppäintä painettuna 30s ajan.
Eli nyt siis pitäisi viimeinkin vaihtaa paikoilleen Intenon modeemi...? Ihmeellistä kun vanhalla Telewellin modeemilla homma toimi pitkälti senkin ilmoituksen jälkeen kun modeemi olisi olevinaan jo pitänyt vaihtaa. Silloin lokakuun alussa asiasta keskusteliin tällä foorumilla ja keskustelun viimeinen kommentti oli:

julpero kirjoitti:
Mitä tarkoittaa "ei toimi luotettavasti"? Yleensähän nämä joko toimii tai ei...?

Meidän huushollissa puhelinpistoke jossa nykyinen vdsl-modeemi on paikoillaan sijaitsee eri huoneessa (makuuhuone) kuin tv sekä digiboksi (työhuone). Tuolla työhuoneessa on myös muita laitteita verkossa, kuten pc ja tulostin. Nykyiseltä modeemilta makuuhuoneesta on vedetty lan-yhteys työhuoneeseen jossa on "markettireititin" jakamassa lan-yhteyttä digiboksille, pc:lle ja tulostimelle.

Toimiiko digiboksi "luotettavasti" samoin kuin pc ja tulostin jos vaihdan nyt tuon nykyisen vdsl-modeemin pois ja laitan Intenon tilalle jonka jälkeen kytken tuon lan-verkkopiuhan Intenon keltaisen porttin ja "markettireitittimen" välille?

Nykyinen vdsl-modeemi toimii tällä hetkellä kodin lähiverkon keskuksena, eli siinä on nat, palomuuri, porttiohjaukset, kiinteät sisäverkon ip:t yms, eli ihan huvikseni ja kokeilumielessä tuota purkkia ei tee mieli laittaa paikoilleen...


Selvennyksenä vielä tähän, eli en voi vetää toista lan-piuhaa makuuhuoneen ja työhuoneen välille.
Hei julpero

Vanhan modeemisi toiminnan kanssa en pysty mitään varmuutta lupaamaan, koska viihde on suunniteltu käytettäväksi palvelureitittimen kanssa. Foorumilta löytyvillä ohjeilla voi kokeilla jos haluat vanhan laitteen kuitenkin pitää käytössä Jos tuon verkkojohdon vetäminen kaapelilla ei onnistu, on olemassa myös langattomat Inteno ZAP reitittimet juurikin palvelureitittimen ja digiboksin välille millä ongelman voi korjata langattomasti.

Tarvittaessa on meidän palvelureitittimelle mahdollista saada 4-portti siltaavaksi mikäli haluat hallita omaa sisäverkkoa jollain omalla reitittimellä erikseen. Kuitenkin Motorolan suosittelemme yhdistämään suoraan palvelureitittimen 1-3 porttiin kiinni. (Inteno ZAP 100 tai verkkokaapeli)

Vastaa