Voiko cat6-verkkokaapelia käyttää Telewell EA510-modeemissa

  • 11 December 2014
  • 1 kommentti
  • 0 katselukertaa

Extra-yhteyteni toiminnassa on ollut suuria yhteyksiä käyttöönoton jälkeen, sain yhteyden kyllä toimimaan aluksi mutta kun aloin virittelemään sisäverkkoa modeemi menetti kokonaan IP-osoitteen ja ADSL-yhteyden kiinnittyminenkin toimi heikosti. Luettuani modeemin (otsikossa) ohjekirjaa selvisi että modeemissa pitäisi käyttää cat5 tai cat5e verkkopiuhaa, mutta tarkoittaako tämä todella sitä ettei vekotin sitten toimi cat6:n kanssa, vai onko kyse vain alarajasuosituksesta?

Kun vaihdoin tilalle cat5-piuhat niin yhteyden muodostuminen yhä oli ongelmallista, tuntui ettei modeemi millään saanut haettua ip-osoitetta ja toimivuus oli lähinnä hetkittäistä. Modeemin internet-valo ei syttynyt kuin hetkiksi ja heti surffailun aloitettua yhteys katkesi parinkymmenen sekuntin sisällä. Eli ennenkuin menen kauppaan ostamaan lisää cat5-piuhaa niin olisi hyvä tietää onko kyse välttämättömästä asiasta. Lähinnä kun ei huvita odottaa taas vuorokautta ennenkuin yhteys toimisi, jos kyse on siitä että cat6-kaapelin kytkeminen aiheuttaa ongelmia modeemin toiminnalle.

Myöhempää verkkoinfraa suunnitellen, mihin moodiin modeemi kannattaa laittaa jos modeemi toimii vain puhtaasti modeemina ja yhteys reititetään sisäverkolle toisen hubin kautta? Pitäisikö tällöin valita LAN-portteihin siltaava vai reitittävä tila?

1 kommentti

Tuleeko Laajakaista Extra asuntoon ethernet-verkon kautta ja tarkoituksenasi on käyttää TeleWell TW-EA510 - modeemia reitittimenä? Toinen vaihtoehto on että Laajakaista Extra käyttää talon sisällä ADSL-yhteyttä eli yhteys tulee asuntoon puhelinkaapelia pitkin.

T. Tapio
Sonera Asiakaspalvelu

Vastaa