Voiko samassa liittymässä olla useampi modeemi kiinni?

  • 11 December 2014
  • 3 kommenttia
  • 836 katselukertaa

Tämä voi olla hölmö kysymys, mutta en ole koskaan aikaisemmin joutunut moisen asian kanssa pelamaan. 😕 Muutamme pian ja pähkäilen tilannetta, että nettiyhteys pitäisi toimia asunnon molemmissa kerroksissa.

Voiko samassa liittymässä olla useampi ADSL-modeemi/reititin kiinni? Eli jos ostan toisen ADSL-modeemi/reitittimen yläkertaan siellä olevia koneita varten?

Toki ensin kokeillaan josko nykyisen reitittimen WLAN riittäisi, mutta jos ei, mitä vaihtoehtoja tässä tilanteessa olisi?

3 kommenttia

Ei voi olla kuin yksi modeemi per liittymä.
Ok, niin hieman arvelinkin.

Mitä vaihtoehtoja on, jos WLAN ei ota onnistuakseen sellaisenaan. Auttaisiko esim. tällainen WLAN-toistin?
yamaneko: ADSL-liittymässä voi olla vain yksi modeemilaite kytkettynä yhteen pistokkeeseen. Modeemi tulee yhdistää puhelinpistokkeeseen mahdollisimman lyhyellä puhelinkaapelilla maksimimittana kaksi metriä.

Jos kytkee useampia modeemeita eri pistokkeisiin, niin niistä yleensä mikään ei toimi.

Koita ensin kantaako modeemin langaton yhteys koko asuntoon. Jos langaton ei riitä, niin voit hankkia modeemin perään lisäksi reitittimen. Tämä tulee modeemiin kiinni ethernet-kaapelilla ja voi sijaita sinulla vaikka yläkerrassa. Hankit vain tarpeeksi pitkän kaapelin. Jos hankit langattoman reitittimen, niin sen kantoalueella olevat koneet pääsevät myös langattomasti nettiin.

Vastaa