Wlan yhteyden hidastuminen modeemin vaihdon jälkeen

  • 11 December 2014
  • 1 kommentti
  • 3 katselukertaa

Mikä voi olla ongelmana, kun langaton yhteys on hidastunut aivan älyttömästi (ei välillä edes jaksa avata mitään sivua tai muodostaa internet yhteyttä) modeemin vaihdon jälkeen? Edellinen modeemi oli Zyxel 660-HW D1 ja uusi on A-Link RR24 AP-N. Tuon uudemman pitäisi olla paljon nopeampi kuin edellisen ja signaalinkin olla parempi kahden antennin takia, mutta vanha vie jostain kumman syystä molemmissa voiton. Modeemi on teidän sivuston mukaan tuettu Soneran verkossa ja asetustenkin pitäisi olla kunnossa niin mikä oikein voi olla vialla?? Yhteys kyllä joskus päivisin toimii ok ja näyttää tietokoneen omien tietojen mukaan nopeampaa yhteyttä, kuin edellinen modeemi joka toimi 802.11g ja nykyinen 802.11n, mutta sivujen latautuminen kestää silti aivan yhtä kauan kuin vanhallakin modeemilla. Ongelma taitaa olla vain langattomassa, sillä ethernetkaapeli yhteys toimii mielestäni ihan yhtä hyvin, kuin edellisenkin modeemin kanssa. Entä minkä takia nykyinen modeemi rupeaa joskus sen sammuttua ja uudelleenkäynnistyttyä vilkuttamaan ADSL valoa niin kuin se ei saisi yhteyttä, kuten ei saakaan ja sitten kun sen sammuttaa uudestaan ja ottaa kaikki johdot irti seinästä pidemmäksi aikaa ja sitten vasta myöhemmin käynnistää uudelleen niin modeemi saakin ADSL yhteyden, mutta yhteys on edelleen hidas.

1 kommentti

Hei nikpro !

Harmillista, että wlan yhteytesi ei toimi kunnolla modeemi vaihdon jälkeen. Jos langallisena yhteys kuitenkin toimii, niin Vikailmoitus Soneralle on aiheeton.

Sonera ei suosi A-linkin modeemeja, mutta emme tietenkään kiellä niiden käyttöä. Päätelaite on kuitenkin aina asiakkaan vastuulla. Jos Soneran toimittamassa modeemissa ilmenee vika, niin se tietysti vaihdetaan takuuajan puitteissa.

Vastaa