ZTE 931 WII VDSL2-modeemi

  • 11 December 2014
  • 1 kommentti
  • 40 katselukertaa

Hei

Liittymäni vaihtuu Laajakaista Extra/VDSL2:si

Sain eilen postissa ko ZTE 931 WII VDSL2-modeemin ja ongelma on siinä, että Mac Pro koneeni ei tunnista modeemia laisinkaan. Sen sijaan käytössäni oleva Wndows XP läppäri tunnistaa modeemin sujuvasti.Sekä langattomasti että ethernet-kaapelilla.

Minulla on TELEWELL EA510 ADSL modeemi jonka Mac Pro:ni tunnistaa automaattisesti.

Model Name: Mac Pro
Mac OSX 10.6.3

Processor Name: Dual-Core Intel Xeon
Processor Speed: 2,66 GHz
Number Of Processors: 2
Total Number Of Cores: 4
L2 Cache (per processor): 4 MB
Memory: 4 GB
Bus Speed: 1,33 GHz


Missä vika ?

1 kommentti

Tämä on ehkä hakuammuntaa ja joku toinen Mac-tietokoneen tai kyseisen VDSL2 -modeemin omaava palstan käyttäjä voi osata neuvoa tässä asiassa paremmin. Otan tässä ensin kanttaa ongelmaan Mac -tietokoneesi ja ZTE 931 WII -modemin verkkokaapelin kautta toisiinsa yhdistämisessä.

Näytti, että ainakin uudet Mac Pro -tietokoneet sisältävät verkkokortin, joka kykenee 10M, 100M ja 1000M ethernet-nopeuksiin. ZTE 931 WII -modeemin ohjekirjan mukaan modeemin ethernet-portit taas tukevat 10M ja 100M -nopeuksia.

Jos Mac -tietokoneen kautta on mahdollista tarkastella ja muuttaa verkkokortin asetuksia, voisi testata, voiko verkkokortin nopeudeksi määritellä Macissä manuaalisesti jonkin tietyn nopeuden, esimerkiksi 100/10 Mbps full dublex nopeuden. En kuitenkaan tiedä minkä OS X:n valikon kautta muutoksen voi tehdä, jos nopeuden määritteleminen on mahdollista.

Ainakin Windows -ympäristössä tämä verkkokortin nopeusasetus on tavallisesti automaattiasetuksella ja näin voi olla myös Mac-tietokoneessasi. Normaalisti automaattiasetusta ei tarvitse muuttaa, mutta mieleen tulee ainakin yksi havinainen tapaus, jolloin ethernet -yhteys verkkokortin ja modeemilaitteen välillä ei muodostunut automaattisesti vaan tietokoneen verkkokortille piti määritellä manuaalisesti tietty nopeus ennen kuin yhteys laitteiden välillä muodostui.

T. Sami
Sonera Asiakaspalvelu

Vastaa