Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
JoonasLam
Moderaattori
Moderaattori
 • 276 custom-general.kudos
 • 661 custom-general.replies
 • 35 custom-general.solutions

Logitech G432 7.1 pelikuulokkeet -arvostelu ja arvonta 12.8.-25.8.2019

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

alex-haney-BhQZrxDq9oo-unsplash.jpg

 

Pelaajan vakiovarustukseen kuuluu nykypäivänä hommaan soveltuva pelikuulokemikrofoni eli headset. Pelikokemuksen saa vietyä parhaimmillaan täysin uudelle tasolle laadukkaalla headsetillä tai kuulokkeilla. En ole itse ammattipelaaja, mutta tunteja tietokoneen tai konsolin äärellä on tullut paljon. Ykköspelini on Dota 2 ja tämän lisäksi tulee tahkottua muita PC- tai PS4-pelejä satunnaisesti itsekseen tai kavereiden kanssa. Tässä testissä käsitellään Logitechin G432 7.1 -tilaäänellä varusteltua headsetiä ja tämä kyseinen testilaite arvotaan myös Telia Yhteisössä uudelle omistajalle! Lue arvonnasta tarkemmin jutun lopusta!

 

 

Ensikosketukset ja tunnelmat

 

Logitech G432 (1).jpg Logitech G432 (2).jpg 

 

Paketti näyttää tyylikkäältä ja siitä paistaa Logitechin ilme. Tarvikkeet oli pakattu ihan fiksunoloisesti. Mukana tuli itse kuulokkeiden lisäksi USB-adapteri, erillinen 3,5mm adapteri ja toki käyttöohjeet.  Kuulokkeet toimivat hienosti kaikilla pelilaitteilla eli ne saa yhdistettyä tietokoneeseen, Playstationiin tai Nintendo Switchiin USB-johdolla tai muihin laitteisiin 3,5mm:n johdolla. Kuulokkeet ovat siis langalliset, eli jos hakusessa on langaton headset, kannattaa vilkuilla muita malleja. Johto on riittävän pitkä eikä tietokoneella istuessa ongelmia tule sen suhteen. Logitech G432 ei myöskään omaa mitään spesiaalia RGB-valaistusta, mutta sillä harvemmin on suurta merkitystä omassa peliluolassa istuessa, vaikka sellaiset voivat ihan tyylikkäitä ollakin.

 

Logitech G432 (3).jpg Logitech G432 (4).jpg

 

 

Istuvuus

 

Monesti sitä pohtii kuulokkeita ostaessa, että nyt on saatava parhaat soundit ja pienimmätkin askelten äänet kuulumaan tarkasti pelikentältä. Huomiota kannattaa kuitenkin kiinnittää erityisesti kuulokkeiden istuvuuteen. Kukaan ei halua istua parhaimmillaan useita tunteja pelin parissa sellaisilla kuulokkeilla, jotka ovat epämukavat päässä.

 

Tässä Logitechin G432 -headsetissä on keinonahkapäällysteiset pehmusteet korvakupeissa sekä päälaelle asettuvassa pantaosassa. Kevyet pehmusteet poistavat painetta korvien ympäriltä ja kupit muodostuvatkin päähän kivasti. Käyttömukavuudeltaan nämä ovat yleisesti mukavan tuntuiset, mutta kuumalla kelillä päällyste saattaa jopa hieman hiostaa. Tämä lienee kuitenkin ongelma lähes kaikkien vastaavien kuulokkeiden kohdalla.

 

Kuulokkeet kiinnittyvät päähän hyvin, joten eivät heilu päässä ollenkaan ja säädöt saa tietty itselleen sopivaksi. Päälaen pehmuste istuu kevyesti eikä kuulokkeet muutenkaan paina päätä tai korvia. Runko on jykevä, vaikka kuulokeet näyttävätkin ulkoisesti hieman “muovisilta”. Nämä olivat myös kevyemmät mitä odotin tai ainakin päässä ne tuntuvat siltä. Pientä natinaa näissä oli havaittavissa, vaikkei se itseäni liiemmin häirinnyt. Pääpannan reunassa on pehmusteen vieressä tyhjää tilaa, joten kuulokkeet voi laittaa roikkumaan siitä mahdollisesti johonkin sopivaan telineeseen, mikäli sellainen on käytössä.

 

IMG_20190730_164106.jpg IMG_20190730_164225.jpgIMG_20190730_164043.jpg IMG_20190730_163959.jpg

 

 

Äänet

 

Logitech G432 -headsetissä löytyy isot 50 mm:n kaiutinelementit, joten se on ainakin hyvä parannus edeltäjäänsä G430-malliin, jossa oli 40 mm:n elementit. Näillä kaiutinelementeillä äänimaailma tuntuu hyvin laajalta ja pelikokemus on oikein antoisa. Vasemman kuulokekupin takaa löytyy äänenvoimakkuuden säätö-rulla, joten et joudu etsimään sitä johdon keskeltä ja siihen jotenkin tykästyin heti. 

 

Kun yhdistän G432:n tietokoneeseeni USB-johdolla, pääsen muokkaamaan ja optimoimaan ääniprofiilia Logitech G Hub -ohjelmalla, mutta äänet kuulostavat oletusasetuksillakin oikein päteviltä. Logitech G432 -kuulokkeet käyttävät DTS Headphone: X 20 -tilaääniä, joten USB-johdolla yhdistettynä ja G Hub -ohjelman avulla saa 7.1 surround-äänet käyttööön. Näin pääsee suoraan tapahtumien keskipisteeseen äänien suhteen, joka on mukava lisä pelaamisessa, kun kuulee esimerkiksi FPS-peleissä mistä suunnasta laukaukset kuuluvat. Kuitenkaan 3,5mm johdolla yhdistettynä tilaääniä ei saa käyttöön, joten se suosii käyttöä Windows PC:llä USB-kaapelilla, jonka avulla äänistä tuntuu saavan kaiken irti. Kuitenkin 3,5mm johdolla käytettynä stereo-äänet tuntuvat olevan hyvin tasapainossa esimerkiksi efektien ja musiikin kanssa eikä käyttökokemuksessa ole valittamista. 

 

Headsetistä löytyy puomillinen 6mm:n mikrofoni, joten äänet kuuluvat joukkuetovereille mukavan kirkkaasti. Voit nostaa puomin ylös, jos haluat itsesi mutelle, joka on mekanismina kiva lisä. Mikki ei kuitenkaan ole irrotettavissa, kuten joissain malleissa on. Yllätyin positiivisesti äänenlaadusta!

 

Logitech G HUBLogitech G HUB
Logitech G HUBLogitech G HUB

 

Käyttö eri laitteilla tai eri tarkoituksissa

 

Pelaamisen osalta kuulokkeet toimivat siis kaikissa pelilaitteissasi, joten siltä osalta ne ovat monikäyttöiset. Johto on 2m pituinen eli se antaa melko hyvin periksi etäisyyksien puolesta eri laitteilla. Kattavin käyttökokemus tulee tosiaan PC:llä ja G Hub-ohjelmalla.

 

Musiikin kuunteluun kuulokkeet sopivat myös oikein hienosti. Eritasoiset äänet kuuluva nätisti ilman häiriöitä ja G Hubista tehdyillä säädöillä saa varsin mukavat soundit aikaiseksi. Oletusasetuksillakin tai ilman G Hub-ohjelman käyttöä äänimaailma vaikuttaa oikein rikkaalta, joten jos ääniasetusten säätely ei nappaa, sen voi jättää tekemättäkin. Esimerkiksi puhelimellakin 3,5mm johdolla yhdistettynä hoitui näppärästi Twitchin selailu tai ihan puheluidenkin hoitaminen.

 

Jos lähtee pelireissulle, kuulokkeet sujahtavat reppuun kätevästi 90 astetta taittuvien korvakuppien ansiosta. Tämä malli on kuitenkin melko kookkaan oloinen varsinkin kuppien osalta, joten vaativat jonkin verran tilaa. Ihan jokapäiväiseen muuhun käyttöön nämä eivät ole mielestäni paras vaihtoehto, sillä mikrofoni on kiinteä enkä siten lähtisi nämä päässä kaupungille pyörimään ilman true gamerin itsetuntoa. Itse tykkään langattomuudesta liikkeessä ollessani, joten en ehkä itselleni koe näitä parhaimmiksi reissukuulokkeiksi senkään osalta.

 

Kokonaisuudessaan Logitech G432 -headset on hintaluokassaan hyvinkin suositeltava laite. Pelimaailman äänet tempaavat mukaansa ja mikrofoni viimeistelee pelikokemuksen kavereiden kanssa. Ennen kaikkea istuvuus on mukavuudeltaan hyvällä tasolla ja nämä päässä voi istua pitkiäkin aikoja. Muut suuremmat huomiot hankintaa tehdessä ovat, että G Hubin ja 7.1-tilaäänien käyttö onnistuu vain PC:llä sekä se, että headset ei ole langaton.

 

Kuulokkeet löydät myös verkkokaupastamme!

 

***Arvonta on päättynyt***

 

Voita Logitech G432 7.1 -pelikuulokkeet - kilpailu käynnistyy 

 

Osallistu arvontaan ja voit voittaa Logitech G432 7.1-pelikuulokkeet itsellesi. Olet mukana arvonnassa vastaamalla näihin kysymyksiin tämän artikkelin kommenteissa:

 

Mitä pelejä pelaat tällä hetkellä? 
Mitkä kuulokkeet käytössäsi ovat nyt?

 

Odotuksemme sinulle arpaonnen osuessa

 

Jos voitat arvonnassa niin käytä ja testaa kuulokkeita pelatessasi. Näin saat siitä kokemuksia, joita haluamme sinun jakavan muillekin täällä Yhteisössä. Kirjoita kahden viikon käyttämisen jälkeen kokemuksistasi arvostelu vähintään yhden kuvan kera Yhteisön Pelaaminen-osioon (vähintään 200 sanan mittainen juttu).

 

Voit nostaa kirjoituksessasi esiin esimerkiksi seuraavia näkökulmia: Miltä kuulokkeet tuntuvat ja näyttävät? Miten se toimii pelatessa? Oliko käyttöönotto helppoa? Soveltuiko se hyvin pelaamillesi peleille ja kävisikö se esimerkiksi myös työkäyttöön? Mitä erityisen hyvää siinä on ja mitä kenties muuttaisit? Tyyli on vapaa!

 

Voit pitää kuulokkeet itselläsi maksutta testien jälkeen.

 

Skaba pähkinänkuoressa

 

 1. Voit osallistua arvontaan 25.8. kello 23:59 asti
 2. Tämän jälkeen suoritamme arvonnan ja ilmoitamme voittajille voitosta Yhteisön yksityisviestillä
 3. Osallistu arvontaan vastaamalla yllä esitettyihin kysymyksiin tämän keskusteluketjun kommenttiosissa. Jos voitat arvonnassa, testaa pelikuulokkeita kahden viikon ajan ja tee siitä arvostelu Yhteisön Pelaaminen-alueelle. Käytä arvostelussa vähintään yhtä kuvaa.
 4. Huomioithan, että osallistumalla arvontaan sitoudut siihen, että pystyt testaamaan pelikuulokkeita sekä kirjoittamaan siitä arvostelun Yhteisöön: Varsinainen arvostelu tulee olla kirjoitettuna viikon 37 loppuun mennessä.
 5. Saat pitää pelikuulokkeet itselläsi testin jälkeen maksutta.
 6. Arvottu laite on ollut testissä Telialla muutaman viikon ajan, mutta se toimitetaan uudenveroisessa kunnossa pakkauksen tarvikkeineen ja siinä on laitevalmistajan myöntämä takuu.
 7. Lue ennen osallistumistasi vielä arvonnan säännöt, klikkaa PALJASTUS-sanaa.

Arvonta on vain Yhteisön jäsenille. Jos et ole vielä jäsen niin liity mukaan ja voit osallistua tähän sekä myös muihin arvontoihin tulevaisuudessa.

 

Lue lisää

Arvonnan säännöt ja rekisteriseloste Kommentoi ja voita itsellesi Logitech G432 7.1-pelikuulokkeet


Arvonnan järjestäjä
Telia Finland Oyj, jäljempänä "Telia" (Telia Finland Oyj, Teollisuuskatu 15, 00510 Helsinki, Y-tunnus: 1475607-9, puh. 020401).

 

Osallistumiskelpoisuus
Arvontaan voivat osallistua kaikki Suomessa asuvat luonnolliset henkilöt pois lukien Telian sekä kumppaneiden henkilökunta ja heidän perheenjäsenensä, sekä niiden yhtiöiden ja organisaatioiden työntekijät, jotka ovat olleet tekemisissä tämän arvonnan kanssa.

 

Osallistumisaika
Arvontaan voi osallistua 12.8.-25.8.2019 kello 23:59 välisenä aikana. Telia ei vastaa teknisistä syistä perille tulemattomista osallistumisista tai puutteellisista, asiattomista tai lukukelvottomista vastauksista.

 

Palkinnot
Palkintona arvotaan yhteensä yksi kappale Logitech G432 7.1 Surround Sound Wired-pelikuulokkeita, yhdet (1) pelikuulookkeet/voittaja. Palkinnon arvo 79€/kpl.


Palkintoa ei voi vaihtaa rahaksi tai muuksi hyödykkeeksi. Palkinto on henkilökohtainen eikä sitä voi myydä tai siirtää eteenpäin. 

 

Arvontaan osallistuminen

Arvontaan osallistuminen ei edellytä tuotteen tai palvelun ostamista. Arvontaan voi osallistua vastaamalla tämän blogin kommenttiosioon tässä blogissa esitettyyn kahteen kysymykseen. 1 kommentti = 1 arpa. 1 arpa/henkilö.

 

Yhteystietoja ei luovuteta ulkopuolisten käyttöön.

 

Arvonnan suorittaminen ja palkinnon lunastus
Arvonta suoritetaan 26.8.2019 ja voitosta ilmoitetaan yksityisviestillä Telia Yhteisön kautta. Jos voittajaa ei tavoiteta kolmen (3) vuorokauden kuluessa, arvotaan uusi voittaja. Telia ei korvaa palkintoa, mikäli osallistujaa ei tavoiteta. Telialla on oikeus julkaista voittajan nimi ja kotipaikkakunta sekä Yhteisön nimimerkki eri medioissa ilman erillistä suostumusta tai korvausta.

Testaajat sitoutuvat siihen, että he julkaisevat kahden viikon testijakson aikana artikkelin Telia Yhteisöstä löytyvään Pelaaminen-alueen Arvostelut-osioon.

 • Arvostelu kahden viikon käyttämisen jälkeen (vähintään 200 sanan mittainen artikkeli). Arvostelussa tulee olla vähintään yksi kuva arvosteltavasta tuotteesta. Julkaisu viikolla 37.

Testaajat voivat halutessaan tehdä juttuja myös enemmän. Testaajien tekemien artikkelien, kuvien ja videoiden tulee olla hyvän tavan mukaisia eivätkä ne saa sisältää asiatonta sisältöä. Testaukseen saa halutessaan liittää kuva-ja videomateriaalia.

Osallistumalla kilpailuun ja lähettämällä Telialle tekemäänsä materiaalia henkilö myöntää Telialle oikeuden hyödyntää materiaalia Telian markkinoinnissa ilman eri korvausta, sekä julkaista materiaalin tehneiden henkilöiden Telia Yhteisön nimimerkit ja YouTube-kanavien nimet.

 

Jos kilpailun voittajat eivät tee artikkeleita Telia Yhteisöön testijakson aikana, Telia veloittaa voittajalta pelihiiren hinnan, joka määräytyy pelihiiren myynninaloituspäivän hinnan mukaan.

 

Verot
Telia sitoutuu maksamaan lakisääteiset verot näissä virallisissa säännöissä ilmoitetuista palkinnoista.  Viralliset säännöt koskevat kaikkia osallistujia. Osallistumalla tähän arvontaan osanottajat sitoutuvat noudattamaan näitä arvonnan sääntöjä.

 

Rekisteriseloste
Telian henkilötietolain mukainen rekisteriseloste on nähtävissä osoitteessa www.telia.fi/tietosuoja

 

Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään.


Telia Finland Oyj
Helsingissä 12.08.2019

 

Telia Yhteisön moderaattori | *insert quote here*

71 vastausta
unrated82
Uusi keskustelija
 • 0 custom-general.kudos
 • 15 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Fortnite  ja cs

 

Tällä hetkellä ei kuulokeita ainoastaan kaiutinkäytössä

maruskatti
Uusi keskustelija
 • 0 custom-general.kudos
 • 12 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Aktiivisesti World of Warcraft muita pelejä satunnaisesti. Kuulokkeina philipsin vanhat peruskuulokeet. Mikkiä niissä ei ole ja sille ois käyttöä.

Litanapaa
Uusi jäsen
 • 0 custom-general.kudos
 • 1 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Pelaan tällä hetkellä pelejä Fortnite Battle Royale sekä Counter-Strike: Global Offencive. Kuulokkeina käytän Corsair VOID PRO RGB Wireless 7.1

FoolScrewdriver
Uusi keskustelija
 • 4 custom-general.kudos
 • 16 custom-general.replies
 • 1 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Överiähä tuota tulloo pelattua ja vällein siegee ja apexia. Käytän tällä hetkellä jbln e55bt kuulottimia mut mikilliset kuulokkeet ois aeka jeps ku nää on semmosta pullonsuusta tulevoo iänenluatua. 

Brb_Wife_is_Yelling
Uusi jäsen
 • 0 custom-general.kudos
 • 5 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

World of tanks ja kaiuttimilla 😞

Chagrin
Uusi jäsen
 • 4 custom-general.kudos
 • 32 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

1. Uncharted collection PS4

2. Sonos järjestelmällä, sillä eb omista kunnon kuulokkeita..

Anterte
Uusi keskustelija
 • 4 custom-general.kudos
 • 20 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Oispahan kerrassaan huikeeta voittaa nuo pelikuulokkeet,en vielä sellaisia omista 🙂

Karppi85
Uusi keskustelija
 • 1 custom-general.kudos
 • 7 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Tällä hetkellä pelaan AC: Odysseyta ja kovasti odotan uutta Ghost Recon Breakpointia.

Kunnon kuulokkeita ei tällä hetkellä ole, joten tulisivat enemmän kuin tarpeeseen varsinkin Breakpointin julkaisun yhteydessä.

JoonasLam
Moderaattori
Moderaattori
 • 276 custom-general.kudos
 • 661 custom-general.replies
 • 35 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Kiitos kaikille osallistumisesta ja mielenkiinnosta 🙂 
Arvonta on nyt suoritettu ja voittaja ilmoitetaan tänne vielä myöhemmin.

Telia Yhteisön moderaattori | *insert quote here*

JoonasLam
Moderaattori
Moderaattori
 • 276 custom-general.kudos
 • 661 custom-general.replies
 • 35 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Voittajan ilmoittaminen tulikin hieman viiveellä suurelle yleisölle eli tosiaan onnea vielä kerran @Thyerstone ! 🙂

Telia Yhteisön moderaattori | *insert quote here*