Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 66758
Kirjoituksia 180171

Kootusti: eSIM, käyttökokemukset ja kysymyksetKootusti: eSIM, käyttökokemukset ja kysymykset

TeroRe
Yhteisömanageri
Viestejä 4 123 kpl

Kootusti: eSIM, käyttökokemukset ja kysymykset

1/226

eSIM Telia.jpg

Mikä on eSIM

 

eSIM on lyhyesti sanottuna laitteisiin sisäänrakennettu, sähköinen SIM-kortti. Niitä löytyy tällä hetkellä muun muassa älykelloista ja puhelimista, myöhemmin esimerkiksi kodinkoneista ja niin edelleen. eSIM toimii kuten perinteinen SIM-kortti joita olemme käyttäneet esimerkiksi matkapuhelimissa jo vuosikaudet. eSIM:ssä on uutta se, että se on laitteessa kiinteästi ja sisäänrakennettu ominaisuus eikä siitä tarvitse sinun enää erikseen huolehtia. Tähän asti älykelloihin yhteydet on pitänyt jakaa matkapuhelimen kautta (tai kellosta riippuen sinne piti asettaa perinteinen sim-kortti) joten puhelinta on pitänyt kantaa aina mukana. Jatkossa voit lähteä lenkkipolulle pelkkä älykello ranteessa ja langattomat kuulokkeet korvilla ja voit soittaa tarvittaessa puheluita, vastailla viesteihin ja niin edelleen. Halutessasi saat saman tutun puhelinnumeron käyttöösi myös älykelloosi joten käyttö on sekä vaivatonta ja että myös saumatonta.

 

Näissä kaikissa laitteissa on eSIM

 

Samsung Galaxy Watch

 • Suosittelemme kelloon Multi-SIM-palvelua jolloin sama puhelinnumero on sekä puhelimessasi että kellossasi. Voit käyttää kellossa myös mitä tahansa meidän liittymää jos niin haluat
 • Kellon eSIM vaatii toimiakseen meidän liittymän myös päätelaitteessa (puhelimessa)
 • Lue myös Käyttökokemukset Samsung Galaxy Watch

Apple iPhone XR / XS / XS Max / iPhone 11 sarja / iPad Pro 12.9" & 11" (2018)

 • Näiden laitteiden eSIM toimii iOS12.1 tai uudemmalla ohjelmistoversiolla
 • Voit hankkia näihin laitteisiin meiltä minkä tahansa liittymän tai Multi-SIM-palvelun
 • Näissä laitteissa PIN(1)-koodi on oletuksena pois päältä joten käyttöönoton jälkeen aktivoi myös PIN-koodin kysely päälle sekä muuta koodi haluamaksesi

Apple Watch GPS + Cellular (Series 3-5 ) 

 • Saat näihin kelloihin meiltä uuden Yhteys Multi -lisäpalvelumme
 • Kellon käyttöönotto tehdään iPhonen Watch-sovelluksen kautta. Käyttöönoton yhteydessä pääset tilaamaan myös Yhteys Multi -lisäpalvelumme
 • Apple rajoittaa kellon mobiiliyhteyden toimivuuden Suomeen, siinä ei ole ns. roaming-tukea, joten ulkomailla ollessasi jaa puhelimesi yhteys kelloon ja näin saat kelloosi yhteydet toimimaan
 • Apple Watch GPS + Cellular (Series 3 & 4) -malleja on ollut ulkomailla myynnissä jonkin aikaa. Niiden mobiiliyhteys toimii lähtökohtaisesti verkossamme, jos kellon myyjä ei ole asettanut kelloon esimerkiksi operaattori- tai verkkolukkoa. Jos haluat alkaa nyt käyttämään kellon mobiiliyhteyttä verkossamme niin varmista, että kellossasi sekä puhelimessasi on uusimmat ohjelmistot käytössä. Voit ottaa kellon mobiiliyhteyden käyttöön 14.6.2019 alkaen, ei aikaisemmin
 • Jos sinulla on Series 3 tai Series 4 -kello ja olet käyttänyt sen Cellular-ominaisuutta ja haluat vaihtaa sen uuteen Series 5 GPS + Cellular -kelloon, niin ota uusi kello käyttöön puhelimesi kautta ja kun etenet kohtaan, jossa alat tilaamaan uutta liittymää kelloa varten niin valitse sivun alareunasta kohta "Siirrä liittymä toisesta kellosta" ja valitse tämän jälkeen vanha kellosi niin tämän jälkeen liittymä siirtyy kellosta toiseen

Yhteensopivia laitteita tulee koko ajan lisää, laite kerrallaan.

 

eSIM:n rajoitukset

 

 • eSIM ei tue ainakaan tällä hetkellä Mobiilivarmennetta
 • eSIM on yhteensopiva tällä hetkellä ainoastaan laskutusliittymien (postpaid) kanssa, ei prepaid 
 • Telia DOT -liittymiin ei ole tällä hetkellä mahdollista saada eSIM:iä eikä myöskään Yhteys Multi -palvelua 
 • Päivitys 22.11.2019: nyt myös Telia DOT -liittymiin on mahdollista ottaa käyttöön eSIM
 • Päivitys 15.9.2020: nyt myös eSIMissä toimii mobiilivarmenne

Mikä on Multi-SIM

 

Mihin tahansa laskutusliittymäämme (ei prepaid) kytkettävä lisäpalvelu, joka mahdollistaa yhden ja saman puhelinnumeron käyttämisen kahdessa eri laitteessa. Molemmat laitteet kuluttavat samoja puhelu-, viesti- sekä nettipaketteja tai käyttävät samaa määrään perustuvaa veloitusta. Multi-SIM voi olla vain kahden laitteen välillä ja voit tilata sen sivuiltamme tai asiakaspalvelun tai myymälöidemme kautta. Multi-SIM-palvelun kuukausimaksu on 6,90€/kk.

 

4G-puhelut (VoLTE) ja Multi-SIM-palvelu eivät ole tällä hetkellä yhteensopivia. Toisin sanoen, jos haluat soittaa puhelimellasi 4G-puheluita niin liittymässäsi ei voi olla samaan aikaan Multi-SIM-palvelua.

 

Mikä on Yhteys Multi (14.6.2019 alkaen)

 

Mihin tahansa laskutusliittymäämme (ei prepaid) kytkettävä uusi lisäpalvelu, joka mahdollistaa yhden ja saman puhelinnumeron käyttämisen Apple iPhonessa sekä maksimissaan kahdessa Apple Watch -kellossa samaan aikaan. Kaikki laitteet kuluttavat samoja puhelu-, viesti- sekä nettipaketteja tai käyttävät samaa määrään perustuvaa veloitusta. Voit tilata Yhteys Multi -palvelun ainoastaan Apple Watch -kellon käyttöönoton yhteydessä. Yhteys Multi -palvelun hinta on 7,90€/kk.

 

Yhteys Multi -palvelu toimii yhtä aikaa myös 4G-puheluiden kanssa. Jos puhelimessasi on VoLTE käytössä niin palvelu aktivoituu myös rinnakkaiskorttiin tai kortteihin.

 

---

 

Tässä ketjussa voit kertoa kokemuksiasi eSIM:stä sekä voit kysyä ja kommentoida aiheesta lisää jos haluat.

 

Lue myös:

---

 

eSIM:stä on keskusteltu aikaisemmin muun muassa näissä keskusteluissa:


eSIM

Apple Watch cellular ja eSIM

eSIM-"kortille" olisi käyttöä jo

 

Nämä on nyt lukittu ja jatketaan keskustelua tässä yhdessä ja samassa ketjussa. Sana on vapaa 🙂

Vastaa
225 vastausta

JuhaPN
Vakiokalustoa
Viestejä 82 kpl

111/226

Täällä myös iPhone XS ja DualSIM ollut käytössä muutaman kuukauden. Datayhteys Telian eSIMin kautta ja puhelut/viestit lähes täysin toisen operaattorin fyysisen kortin kautta. 

 

Olen ollut hämmästynyt siitä kuinka vähän ongelmia tuolla kombolla on ollut. Ei ainakaan edellä kuvattua datayhteyden jumittumista. iPhone myös vaihtaa sujuvasti datan fyysiselle kortille puheluiden aikana.

 

Tällä hetkellä suurin puute/ongelma on mobiilivarmenteen puuttuminen eSIM-toteutuksesta.

 

😃

 

Edit SannaMKoo: Poistettu virheellinen allekirjoitus. Automaattisen allekirjoituksen voit asettaa kohdasta Omat asetukset -> Henkilökohtaiset tiedot -> Allekirjoitus

Vastaa

Khaliffa
Kommentaattori
Viestejä 46 kpl

112/226

Ruotsin Telialla alkaa eSIM toimimaan Apple Watch.issa 29.3, koska meillä? 

 

https://macworld.idg.se/2.1038/1.716434/telia-e-sim-apple-watch

Vastaa

Merja_J
Moderaattori
Viestejä 1 022 kpl

113/226

@Khaliffa  kirjoitti:

Ruotsin Telialla alkaa eSIM toimimaan Apple Watch.issa 29.3, koska meillä? 

 

https://macworld.idg.se/2.1038/1.716434/telia-e-sim-apple-watch


Tätä on paljon toivottu ja odotettu mutta aikataulu Suomen osalta on vielä avoin. Infoamme heti kun saadaan tarkempaa aikataulua. 

Vastaa
0 tykkäystä

Jamo70
Uusi jäsen
Viestejä 1 kpl

114/226

Täälläkin on odoteltu jo pitkään esimmiä Apple Watchille. Kello siis löytyy jo, mutta operaattoreiden tuki puuttuu vielä. 

Toivon mukaan saisimme vihdoin ja viimeinen sen myös Suomeen. Huvittavaa sinänsä, että Suomea pidetään tietoteknisesti maailman kärkimaana, mutta silti meillä otetaan monet uutuudet käyttöön vasta jälkijunassa  

Vastaa

Jompppa
Kommentaattori
Viestejä 29 kpl

115/226

Kun en löydä mistään niin kysytään. Mitä maksaa e SIMiin vaihto.? Näkyy olevan ihan itsepalvelu oma Telia sivuilla, hintaa ei kuitenkaan näy missään.? 

Vastaa
0 tykkäystä

Purnipsi
Velho
Velho
Viestejä 2 522 kpl

116/226

Tarkoitat kai eSim-liittymän vaihtamista toiseen päätelaitteeseen?

 

Ainakin fyysisen simmin tilaus ja vaihto itsepalveluna on ollut ilmaista. Ja jos itsepalvelu ei ole esimerkiksi teknisen vian vuoksi onnistunut, on ihan puhelinaspa vaihtanut sen maksutta. eSim hinnasta en kyllä osaa sanoa tarkemmin, mutta uskoisi, ettei sen vaihtaminen olisi maksullista. Toivottavasti saadaan tähän Telian edustajan vastaus mahdollisimman pian.

Vastaa

Jompppa
Kommentaattori
Viestejä 29 kpl

117/226

Tarkoitan ihan nano SIM kortin vaihto e simiksi. 

Vastaa
0 tykkäystä

Merja_J
Moderaattori
Viestejä 1 022 kpl

118/226

Veloitus menee just noin kuten @Purnipsi tuossa kertoikin. Eli itsepalveluna ilmainen ja asiakaspalvelun kautta tehtynä maksullinen. Ja jos on jokin tekninen ongelma ettei vaihto itsepalveluna onnistu niin siinä tapauksessa se hoituu asiakaspalvelun kautta maksutta. 

Vastaa

Jompppa
Kommentaattori
Viestejä 29 kpl

119/226

Kiitoksia! 

Vastaa

Mattsson01
Uusi keskustelija
Viestejä 5 kpl

120/226

Apple iWatcheja tulee ja menee.. vaan ei tule Suomen Telian e-simmiä. Oli aika kun Sonera oli kehtyksen kärjessä.. Nyt viimeisenä ja ainoana Teliana Pohjoismaissa kun palvelua ei ole. Ehkäpä Telenor sitten tekee sen. IWatch ketju pantiin lukkoon jotta asiaa olisi vaikeampi seurata. 

 

Noo... odotellaan iwatchin versiota 5 😄 

Vastaa
0 tykkäystä
Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.