Olemme saaneet runsaasti hyviä ideoita Sonera Viihteen kehittämiseksi. Olemme koonneet nämä ideat yhteen paikkaan, jotta teidän ja meidän on helpompi seurata mitä ideoita on esitetty. Ideat löytyvät osoitteesta http://www5.sonera.fi/ohjeet/Sonera_Viihteen_kehitysideat
Aikaisempia kehitysideoita ei tarvitse lisätä tähän ketjuun, ne on välitetty eteenpäin ja otetaan huomioon palvelua kehitettäessä.
T. Mika
Sonera verkkoasiakaspalvelu
Palveluvastaava
Tervetuloa Klaaniin @myllyjo
Kehitysideat ovat lämpimästi tervetulleita. Kaikkia ideoita emme sormen napsautuksella pysty toteuttamaan, palvelua kuitenkin pyrimme jatkuvasti kehittämään sekä parantamaan. :)
http://www5.sonera.fi/ohjeet/Sonera_Viihteen_kehitysideat
Listaa on päivitetty viimeksi 18kk sitten.
Ja toinen huomio samasta listasta. Järjestäminen päivämäärän mukaan ei toimi. Tai järjestää se päivän mukaan, mutta ei ota huomioon kuukausia ja vuosia :)
Ja linkit on foorumin päivityksen myötä rikki.
Nonniin. Nyt loppu pelleily Soneran kanssa. Tilasin => http://elisa.fi/viihde/sovellus/.
Voin androidilla/selaimella laittaa kaiken mahdollisen jatkuvaan tallennukseen jne. JA MUUTEN PELAA NIIN PIRUN HYVIN.
Androidilla sitten vaan chromecastin kautta TV:hen jan AVOT.
Kiitti ja näkemiin Sonera. EI viitsi enää leikkiä teidän alkeellisilla välineillä.
Suosittelen. Netista voit ajastaa sivulta https://beta.elisaviihde.fi/ jos ei halua puhelinta tai tablettia käyttää.
JA pelaa sitten muuten erinomaisen hyvin.
myllyjo
Kiitos hyvästä Klaani-palvelusta, jossa käydään päivittiän vilkasta keskustelua Sonera Viihteestä. Moni ongelma ja kysymys on saanut vastauksen suoraan tältä foorumilta, eikä ole tarvinnut soittaa aspaan.
Sonera Viihde on maaseudulla lähes ainoa tapa katsoa HD-kanavia. Olen Sonera Viihteeseen melko tyytyväinen, mutta parannusideoita on:
1. Ilmaisten HD-kanavien verkkotallennus täytyy tehdä mahdolliseksi.
2. Kaukosäätimestä pitäisi päästä yhdellä painalluksella ohjelmaoppaaseen ja tallennuksiin. Tämä on tärkeä asia, joka tekisi käyttäjäkokemuksesta sujuvamman.
3. Ohjelmaoppaan selaaminen on H I D A S--------T--------A------.
90 päivän tallennus on ok. Jos ei jotain ole siihen mennessä katsottu, niin ohjelma ei ole ollut katsomisen arvoinen.
Kiitos!
Vaikka vasta äsken toteutettiin Viihteeseen kaikkien toivomusten äiti (jatkuva tallennus), on hyvä panna painetta kehittäjien suuntaan ja tavoitella yhä paremmin palvelevaa systeemiä.
Voisiko ajatella, että digiboksin tallennuslistalle lisättäisiin vaihtoehdoksi kansiot? Ajatus voi olla tuttu, mutta laadin kuitenkin oheisen hahmotelman.
Nythän meillä on Tallennukset-valikon päätasolla valinnat Tallennetut Ohjelmoinnit. Siinä voisi olla Tallennetut Ohjelmoinnit Kansiot Jaksot
Kansiot-valikko näyttäisi vaikka tältä:
Kansiot
25. kesäkuu
Tallennetut Ohjelmoinnit Kansiot Jaksot
250615 A-studio: * 29 (27)
250615 Elixir* 1 (40)
230615 Columbo 2 (15)
220615 Bones 3 (26)
310515 ##### puhelinmyyjät! 3 (24)
jossa päiväys = kansion uusimman tallenteen päiväys, luku = kansion vanhimman tallenteen tallennusaikaa jäljellä, (luku) = kansion alla olevien tallenteiden lukumäärä. Kansion nimenä olisi alustavasti esimerkiksi jatkuvaan tallennukseen tehty hakusana. (Aivan ongelmaton tämä ei silti olisi, esimerkiksi koska kansion nimessä pitäisi ehkä olla lisäksi kanavan nimi tai numero. Tai sitten samannimiseen ohjelmaan eri kanaville kohdistuneet tallennukset menisivät samaan kansioon, mikä olisi varmaan käyttäjälle parasta. Ja sitten se, että näkyisivätkö kaikki yksittäisetkin tallennukset kansioissa. Ehkäpä kyllä.)
Kun klikkaa Bones-kansiota, siellä olisi jotenkin näin:
Kansio: Bones (26 tallennetta)
25. kesäkuu
Tallennetut Ohjelmoinnit Kansiot Jaksot
300315 Bones 3
300315 Bones 3
310315 Bones 4
020415 Bones 5
020415 Bones 6
050415 Bones 8
050415 Bones 8
060415 Bones 9
Ruudulla oikealla olisi jakson kuvaus kuten nytkin. Jotain tällaista.
Kansioiden ja jaksojen välillä pääsisi liikkumaan kohdistinnapeilla < ja >. Kaikki ohjelmat näkyisivät nykyiseen tapaan Tallennetut-osiossa, jos joku kokisi kansioiden käytön kömpelöksi. Varmasti heitäkin olisi.
Nykyisellään on lähes mahdotonta löytää haluamansa ohjelma luettelosta, jossa kaikki tallenteet ovat. Luettelon selaaminen on todella hankalaa ja saattaa vaatia kymmeniä nuolinäppäimen painalluksia. Joskus mielellään katselisi samasta ohjelmasta useita jaksoja putkeen, mutta nykyisellään se on mahdollisimman kömpelöä. Vaikka ensimmäisen katseltavan nimen jaksaisi kelata kohdalle, katselun jälkeen kohdistin ei palaudu katsellun ohjelman kohdalle listalla, vaan ohjelma pitää hakea uudelleen - ensin poistoa varten ja kenties taas uusi haku seuraavaan ohjelmaan. Kansioitu tallennus olisi paljon käyttäjäystävällisempi tapa toimia.
Ohjasin sun idean eteenpäin! Katsotaan onko mahdollista ja miten. :)
@RaMaria kirjoitti:Ohjasin sun idean eteenpäin! Katsotaan onko mahdollista ja miten. :)
Kiitos. Mulla on kyllä yleensä vähän lennokkaita ajatuksia ja kaikki eivät ole toteuttamiskelpoisia tai ainakaan mitenkään "käden käänteessä".
Asiat ovat mahdollisia, mutta saattavat ottaa aikansa. Olisikohan 4-5 vuotta kulunut siitä, kun ihmeteltiin, että miksi jatkuvaa tallennusta ei ole. Useampi taho sitä kovasti ihmetteli ja ehdotti, mutta mitään toiveita sen saamisesta ei ollut. Nyt se on vihdoin saatu ja oma kouluarvosanani (4-10) Sonera Viihteestä nousi sen ansiosta kertaheitolla about 3 numeroa. Vastaus mielessäni aika ajoin pyörivään kysymykseen "Mitä teen Sonera Viihteen tilauksen kanssa, kun 24 kuukauden määräaika täyttyy" muuttui arvosta "mikään ei pitele minua päivääkään kauemmin kuin on pakko" arvoon "tästähän saattaa tulla jopa ihan hyvä, kunhan pari oleellista asiaa vielä korjataan".
Digiboksin tallennuslistan käyttöliittymä (kaikki tallenteet samassa kasassa, ei kansioita) on siis tämä yksi iso asia, mikä "katsotaan onko mahdollista ja miten". Se on mielestäni suurin epäkohta tällä hetkellä sonera Viihteen tallennuspalvelussa.
Seuraava iso asia on 90 päivän tallennusaika. Onko mitään tietoa (sellaista, minkä saatte sanoa ääneen), millä perusteilla tähän on päädytty? Joku toivoo aikaa yksinkertaisesti pidemmäksi, mutta miksi yleensä pitää olla jokin tuollainen raja? Kilpailijoilla ainoa raja on tallennusten tuntimäärä.
Onko Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskuksella (TTVK) jotain tekemistä asian kanssa? Sitä puljua ilmeisesti hiertävät nämä tallennuspalvelut yleensäkin. Julkisuudessa on ollut puhetta jostain kenties tulossa olevista pakotetuista mainoksista ym. asiakkaiden kiusaamisesta. Ilmeisesti Sonera on vähän puun ja kuoren välissä. Kun asiakkaalle kumartaa, pyllistää TTVK:lle. Lopulta päädytään puolivillaiseen järjestelmään, josta ihmiset kaikkoavat omiin tallentaviin digibokseihin ja netflixeihin ym.
- - - -
Uudistunut etätallennus -keskustelusäikeestä voisin tähän nostaa vielä tämän ajatukseni:
Voisi kai koodariosastolle panna mietintään sellaisen, että kaikki jatkuvat ajastukset näkyisivät alustavasti heti kun ohjelma löytyy ohjelmatiedoista. Vasta kaksi tuntia ennen alkua tehdään tarkistus ja tallennusajankohta lukitaan. Käyttäjälle lukitsematon tallennus voisi näkyä vaikka eri värillä (harmaa) kuin nykyinen (valkoinen/oranssi). Samalla tavalla voisi toki toimia yksittäisen ohjelmoinnin kanssa. Nythän se ilmeisesti toteutuu kuten alun perin oli tarkoitus, vaikka ohjelmaoppaassa arvottaisiin täysin uudet lähetysajat.
En tiedä, aukeaako ajatus, mutta kyse on siitä, että digiboksin Tallennukset / Ohjelmoinnit -osaan saisi tulla tieto jatkuvista tallennuksista aikaisemmin. Minulla on melkein 50 kappaletta 1-3 kertaa viikossa toistuvaa jatkuvaa tallennusta, mutta useimmiten em. kohdassa näkyy korkeintaan kaksi tallennusta tai "Ei ohjelmoituja tallennuksia". Siinä herää helposti ajatus, että jossain on vikaa, kun tallennuksia ei näytä olevan tulossa.
Listalla saisi siis näkyä kaikki tallennukset, joista on edes alustava tieto. Kun ollaan ajallisesti hyvin lähellä tallennusajankohtaa, alustava tieto muuttuisi lopulliseksi. Vanhassa systeemissä "lopullinen" tallennus saatettiin lyödä lukkoon jo viikkokin etukäteen. Tämä edesauttoi sitä, että tallenteesta löytyi jotain muuta kuin mitä piti.
Voi olla koodarille hankalaa käsitellä "alustavaa tallennusta" ja "lopullista tallennusta", mutta asiaa voisi ainakin esittää heille.
Onko tehty suunnitelmia (vihdoin) hylätä silverlight ja siirtyä html5:een? Mobiiliviihteessää kuva jumittelee niin usein että ei tule esim. Formuloiden seuraamisesta mitään. Jännä juttu siinä on se että ääni kuitenkin kuuluu vaikka kuva jumittaa. Vähän niinku radiosta kuuntelis selostusta...
Vastaa
Rekisteröidy
Onko sinulla jo tili? Kirjaudu sisään
Enter your E-mail address. We'll send you an e-mail with instructions to reset your password.