Telia Play digiboksi uudistui. Nykyiset Arris-digiboksit säilyvät edelleen käytössä ja niidenkin kehitys jatkuu, mutta uusinta uutta on nyt boksi, joka kulkee lempinimellä DV8919.
DV8919 on Android TV -käyttöjärjestelmään pohjautuva digiboksi. Android-alusta mahdollistaa uudenlaisia ominaisuuksia ja aiempaa yhtenäisemmän käyttökokemuksen digiboksin, sovelluksen ja tv.telia.fi:n välillä.
Mitä uutta DV8919 tarjoaa käytännössä?
Sovelluksia! Digiboksille on esiasennettu useita suosikkisovelluksia, kuten Yle Areena, C More, MTV, Netflix, Youtube… Lisäksi digiboksille voi ladata Google Play Kaupasta lisää haluamiaan sovelluksia Google-tilin avulla.
Laaja kattaus katsottavaa: Kanavapaketeista löytyy samat vaihtoehdot kuin Telia Play digiboksi -palvelusta, esimerkiksi C Moren suositut kanavapaketit. Näet kaikki saatavilla olevat kanavapaketit kanavakartasta.
Uusi käyttöliittymä
Uusi pienempi kaukosäädin. Kaukosäätimessä on painike myös Google Assistant -ääniohjaukselle. Google Assistant ei tue Suomea, mutta sitä voi hyödyntää englanniksi. Äänikomentojen ystäville toiminnallisuus on varmasti hyödyllinen.
Digiboksi on todella pieni, vain 12 cm x 12 cm x 2,5 cm. Koska kaukosäädin toimii bluetoothilla niin voit halutessasi laittaa boxin kaappiin piiloon. Tai pitää sen esillä, mielestämme se on kyllä makeen näköinen boxi!
Vanhat Arris-maailmasta tutut ominaisuudet ovat tietenkin myös mukana, esimerkkeinä mainittakoon elokuvien vuokraus ja tallennuspalvelu.
Olette toivoneet, että tallenteita voisi selailla listanäkymässä ja tässä boxissa se on mahdollista
Lisää uuden boxin ominaisuuksista
Rauta, käyttöjärjestelmä, sovellukset ja päivitykset
Voit yhdistää digiboksin nettiin joko verkkokaapelilla tai wlanin avulla langattomasti. Boksi on Wi-Fi 6 sertifioitu.
Digiboksi tukee Dolby Soundia ja se ei tue Dolby Atmosta. Jos katseltavan ohjelman oletusääni kuitenkin on Dolby Atmos -ääni, ohjelman pitäisi automaattisesti kuulua vaihtoehtoisella ääniraidalla. Ohjelmasta/sovelluksesta riippuen tätä vaihtoehtoa ei kuitenkaan aina ole tarjolla.
Digiboksi tukee HDMI-CEC-ominaisuutta ja digiboksin asetuksista saat sen halutessasi pois/päälle.
Digiboksin käyttöjärjestelmänä toimii Androidin versio 10 ja päivitämme sen uusiin versioihin tulevaisuudessa aina tarpeen mukaan
Androidin turvapäivitykset tulevat boksille laiteohjelmistopäivityksien yhteydessä ja muut turvapäivitykset Telia TV:n päivitysten yhteydessä.
Android-käyttöjärjestelmän, Telia TV:n ja esiasennettujen sovellusten päivittäminen tapahtuu automaattisesti, eikä sinun tarvitse olla kirjautunut digiboksille Google-tilillä päivitysten saamiseksi.
Jos ohjelmisto- tai sovelluspäivitykset eivät jostain syystä toimisi, voit etsiä päivityksiä Asetukset-valikon kautta.
Google-tili:
Voit käyttää Telia TV:tä sekä boksin esiasennettuja sovelluksia ilman, että kirjaudut digiboksille Google-tiliäsi käyttäen.
Jos haluat ladata boksille myös muita sovelluksia Google Play -kaupasta, sinun pitää kirjautua Google-tiliäsi käyttäen tai rekisteröityä Google-käyttäjäksi. Google Play -kaupasta ladatut sovellukset päivittyvät asetustesi mukaisesti, joten suosittelen, että laitat sovellusten automaattiset päivitykset päälle. Näin sinun ei tarvitse erikseen hakea päivityksiä, vaan boksissa on aina automaattisesti sovellusten uusimmat versiot.
Kuvanlaatu
Muistathan, että kuvalaatu riippuu digiboksin lisäksi televisiosi ominaisuuksista sekä käyttämäsi netistä ja sen nopeudesta.
Telkkarin pitää olla HD/UHD-yhteensopiva.
Tarvitset noin 7mbit/s-nopeudella toimivan netin HD-kanavien toistoa varten. Paras saatavilla oleva kuvanlaatu edellyttää noin 15mbit/s tai suurempaa nopeutta.
UHD-kanavien toistoon tarvitset noin 18mbit/s-nopeuden, mutta nopeutta olisi hyvä olla 25mbit/s tai enemmän.
Jos netin nopeus vaihtelee, myös ohjelman kuvanlaatu vaihtelee. Tämä koskee erityisesti mobiilitekniikalla (4G, 5G) toteutettuja yhteyksiä, joissa nopeuden vaihtelut ovat tyypillisiä.
Sovelluksissa, esimerkiksi suoratoistopalveluissa kuten Netflix ja C More, kuvanlaatu riippuu boksin, netin ja telkkarin ominaisuuksien lisäksi myös sovelluksen itsensä tarjoamasta kuvanlaadusta.
Perustelevisiokanavista lähes kaikki kanavat ovat HD-laatua (720p50, jotkin kanavat 1080p50). Kanavakartoissamme ei ole HD-merkintää peruskanavien kohdalla.
Kaikilla kanavilla ei ole tarjolla HD-laatua, joten nämä näkyvät matalampilaatuisina käytetystä tekniikasta riippumatta:
Peruskanavista TV7, TV7 Himlen ja France 24 eivät ole HD-laatuisia
Maksukanavista jotkin lastenkanavista, SF-kanalen, V-Film Family, V Sport live 1-5, Venäjän kanavat, MTV00, BBC World, CNN ja Al Jazeera eivät ole HD-laatuisia
Liiga UHD on tällä hetkellä ainoa tarjolla oleva UHD-kanavamme.
Antennitelkkariin verrattuna uuden digiboksin peruskanavien kuvanlaatu on suunnilleen samaa kuin antenniverkon HD-laatu, ja parempaa kuin antenniverkon SD-laatu.
Kaapeli-TV- ja Telia TV digiboksi laajakaistalla -palveluihin verrattuna kuvanlaatu on heikompaa. Näissä palveluissa resoluutio on 1080i50, mutta tätä lomitettua kuvaa Telia TV digiboksi -palvelu ei tue.
DV8919:n ja Arris 5305:n kuvanlaatu on sama. Kuvanlaatu riippuu palvelusta, kuten yllä mainitsin.
Löydät tietoa tämän digiboksin ohjelmistopäivityksistä täältä.
Kerro mikä sinun mielestäsi kuulostaa parhaalta ominaisuudelta, ja mitä haluaisit nähdä DV8919-boksilla seuraavaksi?
Sivu 42 / 43
Hieman lievempiä häiritseviä juttuja, mitä ihmettelen, ettei oo jo viritetty...:
Boxi voisi aueta joko automaattisesti esim. ensimmäiseen tarjolla olevaan TV-kanavaan (eli YLE 1) tai sitten kenties käyttäjä voisi valita, mikä App aukeaa, kun boxin laittaa käyntiin. Aukeaminen mykkään päävalikkoon on tympeä toiminne.
Sovellus-valikon kuvakkeiden järjestys näköjään elää sitä mukaa, miten niitä napauttelee käyntiin. Mielestäni näissä voisi olla joku tapa, että käyttäjä voisi “jäädyttää” vaikka ees muutaman “hot-Appin” haluttuun järjestykseen listan alkuun.
Pakkoasennettuja Appeja ei näköjään saa pois.. ..nythän siä esim. on joku “Google-elokuvat”-appi, mikä vain aukaiseekin tiedotteen, ettei se oo toiminnassa ja kehottaa menemään YouTubeen katseleen elokuvia… Tuon kai voisi jonkun päivityksen myötä poistaa tilaa viemästä.. Niin ikään esim. itselle turha on se “Google pelit” muttei verme anna sitä poistaa...
Hieman lievempiä häiritseviä juttuja, mitä ihmettelen, ettei oo jo viritetty...:
Boxi voisi aueta joko automaattisesti esim. ensimmäiseen tarjolla olevaan TV-kanavaan (eli YLE 1) tai sitten kenties käyttäjä voisi valita, mikä App aukeaa, kun boxin laittaa käyntiin. Aukeaminen mykkään päävalikkoon on tympeä toiminne.
Tämä toki on mielipide asia mikä on paras tapa boksin aukaisuun, mutta kieltämättä mahdollisuus räätälöidä valikot ja käynnistymisen yhteydessä avautuva palvelu olisi plussaa.
Itse henkillökohtaisesti pidän nykyisestä tavasta, sillä nopealla vilkaisulla näen uutuuksia ohjelmakirjastoista ja vuokraamosta sekä pääsen valitsemaan kanavan painamalla kerran nuoli -painikkeesta alaspäin.
Sovellus-valikon kuvakkeiden järjestys näköjään elää sitä mukaa, miten niitä napauttelee käyntiin. Mielestäni näissä voisi olla joku tapa, että käyttäjä voisi “jäädyttää” vaikka ees muutaman “hot-Appin” haluttuun järjestykseen listan alkuun...
Tämä ominaisuus itselläkin hieman käyttöä hidastaa, kun suoratoisto -sovellusten järjestys muuttuu sitä myötä miten muu perhe ja itse katselee telkkaria. Sovellusten järjestys ei pääse muodostumaan niin kutsuttuun selkärankaan. Laitan myös tästä toiveen eteenpäin.
Pakkoasennettuja Appeja ei näköjään saa pois.. ..nythän siä esim. on joku “Google-elokuvat”-appi, mikä vain aukaiseekin tiedotteen, ettei se oo toiminnassa ja kehottaa menemään YouTubeen katseleen elokuvia… Tuon kai voisi jonkun päivityksen myötä poistaa tilaa viemästä.. Niin ikään esim. itselle turha on se “Google pelit” muttei verme anna sitä poistaa...
Osaa valmiiksi asennetuista sovelluksista ei pysty poistamaan. Sovellukset saa kuitenkin piilotettua sovellukset näkymästä painamalla sovelluksen kohdalla pitkään OK -painiketta → informaatio → Poista käytöstä. Tällä tavalla olen itse Googlen turhat palvelut piilottanut sovellusvalikosta
Taas pikkase kusetettu tunnelma.
Kun nyt loppui määräikainen palvelu vip arriksesta ja palvelu tuli irtisanotua, mutta ja aikasemmin oli luvattu, että jos arrikseen kirjautua telia play boxin tunnuksilla, niin kyllä pääse sitä hyvä arris boxia käytämään ja myös kovalevy ja siellä olevat jutut ei mene hukkaan.
Pysty kyllä käytämään, QR koodilla käyttöön vaan, tv kanavin kuvanlaatu 5+ jne, ei pakkoHDRri jne, mutta mutta, ei ole semmosta menu paikkakaan mistä kovalevy ylipäätään löydyis. Verkkotallennukset on mutta kovalevy pole olemassa.
Pahoittelut kirjoitusvirheista
Näköjään boxin käyttöönotto osui itsellä juuri näiden oheisten (kts. alemmas) päivitysten aikakauteen (siis kun saapuivat boxilleni nyt käyttöönottopäivän yhteydessä) eli kun toissapäivänä alotin, noita alla olevia viikon 45/47 jutskia ei ollut tai en ainakaan siis osannut niitä noteerata.. ..sit eilen ihmettelin, kun jotkut asiat eivät olleetkaan kuin aloituspäivänä..
Ihmettelen tässä samalla hieman, että päivitetäänkö tätä Android-boxia siis myös vaivihkaa sen käynnissä ollessa “on-line”-tyyliin ilman Arris-boxin tyylistä erillistä päivitysilmoitusta boxia käynnistettäessä ja siten, ettei päivityksestä edes tule mitään infoa?
Esim. juuri nyt itsellä jo versio 17.8.2.
Katsotaanpa hieman noita kahta päivitysinfoa (ilmaantunut siis 12.01.2024 tonne päivitysketjuun):
Numeroin noita ihmettelyjä/kommentteja, niin voi viitata suoraa niihin, jos joku nyt jaksaa vastailla...
** **
Päivitys viikosta 45 alkaen
Päivitys versioon 7.16
**1** Boxin infosivustolla on useita versiotietoja.
Mielestäni tässä voisi samalla kirjoittaa versiotieto-otsikon, että tajuaa, mistä kyse.. ..myös tän ketjun alussa olevan ohjeen voisi tähän aina aluksi toistaa.
Laajensimme haun tukea tulevaisuuden ominaisuuksia varten
**2** En tiä mitä tässä tulevaisuudella tarkoitetaan mut tuskailin jo vapaan haun puuttumista TV-ohjelmissa. No sit täällä neuvottiin, että sen päämenun yleishaun pitäisi löytää myös tv-ohjelmat.. ..no haki vain vuokrafilmejä. No sitten eilen yllättäen hakikin myös TV-ohjelmat ja talletusajastus myös mahdollista. Joku hakuun liittyvä päivitys siis oli boxiin ujuttautunut vaivihkaa käytön aloituksen ja em. toiminteen ensitestailun jälkeen.
**2b** Edelleen kaipaisin takaisin myös aiempaa loisteliasta Ohjelmatyyppikohtaista hakua, mikä 1,5v sitten heitettiin noin-vain pois Arris-päivityksistä. Oli erittäin kätevää siivilöidä kerralla esim. tulevan viikon YLE-kanavien elokuvat näkyviin yhdellä haulla - ja sit vain laittaa tallennukseen itselle sopivat! Mun vanha (vm.2008) Humax-boxi yhä hakee nuo sutjakkaasti - ja sen perusteella sit oon tehnyt ajastuksia näihin Telia-boxeihin. Myös esim. tulevat musiikki-, ajankohtais- ja dokumenttiohjelmat tuolla toiminteella on helppo siivilöidä näkyviin.
Lisättiin ohjelmien infosivulle tallennuspalveluun liittyvät painikkeet, joilla voit lopettaa sarjan tallenteen tai poistaa tallenteen
**3** Tarkoitetaanko tällä “ohjelmien infosivuilla” valikon TV sisällä ylhäältä valittavaa “TV-ohjelmat”-osiota? Näköjään sieltä voi mukavasti myös tallettaa ohjelman, mikä sit kai on aiemmin ollut ainoa mahdollinen toiminne(?). Kertokaa toiminteista niillä nimillä, miten ne boxin valikoissa esiintyy, niin ei tuu epäselvyyksiä….
**4** Päävalikon Tallennukset sisällä on hieman metkasti on viritelty toiminteita eli ainakin “Kaikki” ja “Nyt ja tulevat” -menussa, kun valitsee jonkun ohjelman - OK-painikkeen näpäytys tai pidempään painaminen tuo esiin erilaiset valikot.Näpäytys-vaihtoehto tuo sarjamuotoisen ohjelman tapauksessa valikon, missä voi valita “Lopeta sarjan tallettaminen” tai “Poista ohjelmat”. Jälkimmäisessä kuitenkin on jo Arris-boxista tuttu epämääräisyys. Kun valitsee “Poista ohjelmat” niin menu aluksi aivan oikein ehdottaa poistettavaksi x kpl sarjan ohjelmia - eli siis jo talletetut jaksot. Kun tämän hyväksyy - tuleekin ilmoitus tyyliin “Kaikki sarjan talletetut ohjelmat poistetaan ja sarjan tallettaminen lopetetaan”, mikä on kai virhe, kun tarjolla on erillinen näppäin tuolle talletuksen lopettamiselle (minkä puolestaan taas ei pidä koskea jo talletettuihin sarjan jaksoihin mitenkään). Pankaas korjaukseen vihdoin!!!
** **
Päivitys viikosta 47 alkaen
Android 12 -päivitys
Boksi käyttää nyt Android-käyttöjärjestelmän versiota 12. Tässä tuli erilaisia lähinnä pellin alla vaikuttavia päivityksiä. Näkyviä muutoksia oli mm. seuraavat:
Kun mikrofonia käytetään, ruudun yläkulmassa näkyy vihreä ikoni.
Kun C More muuttui MTV Katsomoksi, muutimme C More -painiketta niin, että se vie sinut sovellus-valikkoon
**5** Tässä ihmetyttää muutenkin näppäimiltään nuukan kaukosäätimen KAHDEN näppäimen uhraamista ja nimeämistä yksittäisille App.eille. Suorasiirto esim. ko valikkoon olisi alunperinkin ollut parempi vaihtoehto.
**6** Myös Netflix-namikan vois ottaa parempaan käyttöön, esim. siitä voisi avautua se kunnollinen täysi versio katseltavan ohjelman infotiedosta - ollaan sit TV.ssä, tallenteessa tai irrallisessa vuokrafilmissä. Nythän ainakaan TV-tallenteen laajaa infotietoa ei taida pystyä nähdä mitenkään(??) Areenassa ja MTV-katsomossa näihin taitaakin olla omat sisäiset ruutu-namikkansa.
Päivitys versioon 7.17
Aivan uusi ”mini-ohjelmaopas”! Kun painat televisiota katsellessasi nuolta alas. Mini-ohjelmaopas, joka tunnetaan myös nimellä mini-EPG, mahdollistaa sen, että voit selata kanavia sekä menneitä ja tulevia ohjelmia samalla kun katsot telkkaria. Mini-ohjelmaoppaan kautta pääset myös vanhaan tuttuun, laajempaan ohjelmaoppaaseen
**7** Tää jo oli hyvä fixi mut myös täys-EPG.stä pitäisi saada näkyviin se laajempi ohjelmakohtainen info-ruutu.
**8** Myös teksti-tv pitäisi saada siten, ettei katselussa oleva TV-ohjelma pimenisi. Teksti-TV.n käyttö muutenkin aivan kamalaa tän boxin kanssa!
Lisäsimme PIN-koodivaatimuksen elokuvien vuokraamiseen ja kanavapakettien ostoon. Kun teet ostoksen Telia Play -boksilla, sinun tulee syöttää PIN-koodi. PIN-koodi ei ole mennyt päälle kaikille nykyisille asiakkaillemme, mutta sen voi asettaa päälle Päävalikosta Oman tilin kautta. PIN-koodi on hyvä tapa estää vahinko-ostokset
**9** PIN kai pitää tilata itse Telialta, kun mitään oletus-PINniä ei tullut. Toivottavasti säätö on oletuksena OFF-asennossa, kun näköjään mun Omien Sivujen TeliaPlay-boksin osiossa ei ainakaan vielä näy ko. PIN-koodin tilaamismahdollisuutta(??)
**10** Boxi ei sentään oo vielä pahemmin sekoillut ja esim. jumittunut parin vrk.n koeajon aikana 😁
Taas pikkase kusetettu tunnelma.
Kun nyt loppui määräikainen palvelu vip arriksesta ja palvelu tuli irtisanotua, mutta ja aikasemmin oli luvattu, että jos arrikseen kirjautua telia play boxin tunnuksilla, niin kyllä pääse sitä hyvä arris boxia käytämään ja myös kovalevy ja siellä olevat jutut ei mene hukkaan.
Pysty kyllä käytämään, QR koodilla käyttöön vaan, tv kanavin kuvanlaatu 5+ jne, ei pakkoHDRri jne, mutta mutta, ei ole semmosta menu paikkakaan mistä kovalevy ylipäätään löydyis. Verkkotallennukset on mutta kovalevy pole olemassa.
Pahoittelut kirjoitusvirheista
Eli olet irtisanonut Telia Play -palvelun jokin aika sitten ja silloin palveluun kuului tuo kovalevytallennus. Ja nyt kun tilasit palvelun uudelleen, ei kovalevyä voikaan enää käyttää. Ymmärsinkö oikein? Kovalevytallennus on ainoastaan IPTV -tekniikassa joten mietin että onko tuota kovalevyä nyt lisätty ollenkaan takaisin kun olet tehnyt uuden tilauksen. Melkeinpä kannattaa tarkistaa tilanne asiakaspalvelustamme.
Ihmettelen tässä samalla hieman, että päivitetäänkö tätä Android-boxia siis myös vaivihkaa sen käynnissä ollessa “on-line”-tyyliin ilman Arris-boxin tyylistä erillistä päivitysilmoitusta boxia käynnistettäessä ja siten, ettei päivityksestä edes tule mitään infoa?
Esim. juuri nyt itsellä jo versio 17.8.2.
Päivityksestä tulee kyllä aina ilmoitus. Kriittiset päivitykset menevät joskus “pakotetusti” läpi ja buuttaavat boksin mutta kaikista tulee kyllä ilmoitus.
Lisäsimme PIN-koodivaatimuksen elokuvien vuokraamiseen ja kanavapakettien ostoon. Kun teet ostoksen Telia Play -boksilla, sinun tulee syöttää PIN-koodi. PIN-koodi ei ole mennyt päälle kaikille nykyisille asiakkaillemme, mutta sen voi asettaa päälle Päävalikosta Oman tilin kautta. PIN-koodi on hyvä tapa estää vahinko-ostokset
**9** PIN kai pitää tilata itse Telialta, kun mitään oletus-PINniä ei tullut. Toivottavasti säätö on oletuksena OFF-asennossa, kun näköjään mun Omien Sivujen TeliaPlay-boksin osiossa ei ainakaan vielä näy ko. PIN-koodin tilaamismahdollisuutta(??)
Kiitokset lukuisista huomioista koskien uusia ominaisuuksia. Vien nämä ehdottomasti eteenpäin asian parissa työskenteleville.
Mitä tulee PIN-koodiin niin tässä ohjetta kuinka voit koodin määritellä. Se hoituu siis nettiselaimen kautta ja kannattaa tehdä ennen ensimmäistä vuokrausta.
Tallennukset-valikkoon voisi säätää saman fixin kuin mitä taannoin tehtiin vielä Arris-softaankin:
Siis:
< > -nuolilla pitäis kyllä päästä ylä-valikosta toiseen aina - eikä vain siten, että aina ekana pitää siirtyä valikon syöveristä yläreunan otsikoihin ja vasta sitten pystyy valikkoa vaihtamaan.
Taas pikkase kusetettu tunnelma.
Kun nyt loppui määräikainen palvelu vip arriksesta ja palvelu tuli irtisanotua, mutta ja aikasemmin oli luvattu, että jos arrikseen kirjautua telia play boxin tunnuksilla, niin kyllä pääse sitä hyvä arris boxia käytämään ja myös kovalevy ja siellä olevat jutut ei mene hukkaan.
Pysty kyllä käytämään, QR koodilla käyttöön vaan, tv kanavin kuvanlaatu 5+ jne, ei pakkoHDRri jne, mutta mutta, ei ole semmosta menu paikkakaan mistä kovalevy ylipäätään löydyis. Verkkotallennukset on mutta kovalevy pole olemassa.
Pahoittelut kirjoitusvirheista
Eli olet irtisanonut Telia Play -palvelun jokin aika sitten ja silloin palveluun kuului tuo kovalevytallennus. Ja nyt kun tilasit palvelun uudelleen, ei kovalevyä voikaan enää käyttää. Ymmärsinkö oikein? Kovalevytallennus on ainoastaan IPTV -tekniikassa joten mietin että onko tuota kovalevyä nyt lisätty ollenkaan takaisin kun olet tehnyt uuden tilauksen. Melkeinpä kannattaa tarkistaa tilanne asiakaspalvelustamme.
Mulla oli arris ja play boksi rinnakain käytössä eri tunnuksilla ja jo ajat sitten puhelimessa luvattiin, että jos arriksren määräaikainen sopimus irtisanottaan ja sen jälkeen kirjautumalla arrikseen jo käytössä olevan telia play boxi tunnuksilla, nii silloin on myös kovalevy käytössä.
DV8919 & EPG (Nyt versio 17.8.2.)
Laajemmasta EPG.stä puuttuu nyt se Arriksen helppo “+ 1 päivä” / “- 1 päivä” -siirtymismahku, mikä siis pelasi näppäimillä “<<” ja “>>” ja millä kätevästi pääsi hyppimään päiviä eteen- ta taaksepäin SITEN, että EPG.ssä vieläpä pysyttiin sillä aikavälilä, mistä “päivähyppely” aloitettiin.
DV8919.ssä on tuon sijaan kömpelö erillinen valikko, missä pitää surffata haluttuun tulevaan päivään - ja sekin sit aukaisee EPG.n aina pakotetusti klo 12-14 välille, mistä erikseen pitää joka päiväsiirtymän jälkeen koikkelehtia esim. ehtoon hot-ajalle klo 20-22.
Viritelkääs siihen EPG-sivun kanavatietojen yläpuolelle myös “<<” ja “>>” -ruutunäppäimet + niiden toiminta kuin Arriksessakin. Tällöin tietyn “hot-spot” ajan ohjelmat päivä päivältä olisi taas suht-koht helposti plarattavissa, vaikkei noi ruutunäppäimetkään aitoja säätimen näppäimiä korvaa kätevyydessään.
Päivitys versioon 7.17
Aivan uusi ”mini-ohjelmaopas”! ….
Tässä oheistietona ruudun ylälaitaan tulee kellonaika - hyvä oivallus!
** **
Kellohan voisi tulla samaan tapaan oheistietona näkyviin myös silloin, kun tallennetta katsellessa painetaan - nyt toimetonta - ylänuolta.
Samalla ruutuun voisi napsahtaa käynnissä olevan tallenteen pitkä infotieto.
DV8919: (Nyt versio 17.8.2.)
Jo talletettujen ohjelmien kohdalla OK-näppäimellä tulevassa valikossa on myös “mystinen” vaihtoehto “+ minun listani” ja siihen tuleekin kuittilogo, kun tuota klikkaa. Ilmeisesti tarkoitus on, että tässä merkattu ohjelma tulee osaksi jotain omaa “supersuosikki”-listaa tms.
Ihmettelen vain, että em. tavalla merkityt ohjelmat eivät ilmaannu mihinkään erilliseen listaan - vai enkö vain osaa… ...vai mikä on tuon tarkoitus?
DV8919: (Nyt versio 17.8.2.)
Jo talletettujen ohjelmien kohdalla OK-näppäimellä tulevassa valikossa on myös “mystinen” vaihtoehto “+ minun listani” ja siihen tuleekin kuittilogo, kun tuota klikkaa. Ilmeisesti tarkoitus on, että tässä merkattu ohjelma tulee osaksi jotain omaa “supersuosikki”-listaa tms.
Ihmettelen vain, että em. tavalla merkityt ohjelmat eivät ilmaannu mihinkään erilliseen listaan - vai enkö vain osaa… ...vai mikä on tuon tarkoitus?
Minun Listani on etusivulle ilmestyvä suosikkilista. Voipi joutua rullaamaan alemmas, jotta sen näkee. Tällainen taitaa olla melkeinpä kaikissa suoratoistopalveluissakin käytössä! Itsellä tuo näkyy Jatka katsomista ja Uutta meillä -listojen välissä.
Vinkkasimme myös noista muista toiveista eteenpäin kehitystiimille!
DV8919: (Nyt versio 17.8.2.)
Jo talletettujen ohjelmien kohdalla OK-näppäimellä tulevassa valikossa on myös “mystinen” vaihtoehto “+ minun listani” ja siihen tuleekin kuittilogo, kun tuota klikkaa. Ilmeisesti tarkoitus on, että tässä merkattu ohjelma tulee osaksi jotain omaa “supersuosikki”-listaa tms.
Ihmettelen vain, että em. tavalla merkityt ohjelmat eivät ilmaannu mihinkään erilliseen listaan - vai enkö vain osaa… ...vai mikä on tuon tarkoitus?
Minun Listani on etusivulle ilmestyvä suosikkilista. Voipi joutua rullaamaan alemmas, jotta sen näkee. Tällainen taitaa olla melkeinpä kaikissa suoratoistopalveluissakin käytössä! Itsellä tuo näkyy Jatka katsomista ja Uutta meillä -listojen välissä.
Vinkkasimme myös noista muista toiveista eteenpäin kehitystiimille!
Tosiaan - näköjään nuokin niputtuvat pääsivun “Minun lista” -osioon, mihin suosikkifilmit vuokraamostakin.. ..hieman outo ja ovela ratkaisu, ettei ole siellä omassa “Tallenteet”-osiossa…
EPG & ikuinen ohjelmaotsikko-ongelma
Mikääs on, ettei tohon - boxista riippumattomaan - jatkuvaan erinäisten ohjelmien EPG- ohjelmaotsikkovikaan saada korjausta - eli että toimisivat kuin lineaaritelkkarissa ikään?
Esim. nyt taas tän viikon TV1.n “Ylen aamu” -ohjelmat (siis klo 6.25 - 9.30)
näkyvät yksilöllisinä niminä pitkin viikkoa (= tän aamun ohjelmanimenä oli pitkä riimi jotain Harry Harkimoon liittyen ja loppuviikon ohjelmat näkyvät nimillä tyyliin “Ylen aamu pvm klo”, missä pvm on päivittäinen kalenteripäiväys.
eikä edes noi yksittäiset ohjelmat nyt suostu ajastettavaksi
EPG & ikuinen ohjelmaotsikko-ongelma
Mikääs on, ettei tohon - boxista riippumattomaan - jatkuvaan erinäisten ohjelmien EPG- ohjelmaotsikkovikaan saada korjausta - eli että toimisivat kuin lineaaritelkkarissa ikään?
Esim. nyt taas tän viikon TV1.n “Ylen aamu” -ohjelmat (siis klo 6.25 - 9.30)
näkyvät yksilöllisinä niminä pitkin viikkoa (= tän aamun ohjelmanimenä oli pitkä riimi jotain Harry Harkimoon liittyen ja loppuviikon ohjelmat näkyvät nimillä tyyliin “Ylen aamu pvm klo”, missä pvm on päivittäinen kalenteripäiväys.
eikä edes noi yksittäiset ohjelmat nyt suostu ajastettavaksi
Tätä ongelmaa tosiaan on EPG näkymässä, joka on käytössä Arris ja DV8919 digibokseissa, Android-TV:ssä sekä Android puhelimissa/tableteissa. Ongelmaa näiden laitteiden ohjelmistojen osalta korjataan. Muissa laitteissa ja selaimessa samaista ongelmaa ei ole.
DV8919: (Nyt versio 17.8.2.)
Kun CEC-säätö on asennossa OFF (= kaukosäädin ei puutu boxin ulkopuolisten vermeiden säätöihin, mikä mulla on tahtotila), NIIN YLE-Teema -kanavan VOLUME-säätö ei säädä boxin äänenvoimakkuutta ollenkaan (mykistys tosin pelaa) suorassa lähetykessä, eikä ko. kanavan tallenteissakaan (oli ohjelma mikä tahansa), VAAN oheinen ilmoitus tulee pariksi sekunniksi ruudun alalaitaan, eikä sekään mahdu kokonaan näytille….
Muilla TV-kanavilla + App.ien kanssa en oo törmännyt tällaiseen..
..onkohan Telia-väki - siis ne koodarit, jotka “hyvin ja tarkasti” näitä testailee…??
Voisiko olla, että Yle Teema käyttää monikanavaääntä, jonka äänivirtaa digiboksi ei pysty muokkaamaan?
Toisin sanoen, boksin oma äänenvoimakkuussäätö toimii vain perinteiselle kaksikanavaiselle stereoäänelle.
Täytyy kyllä sanoa, että on tv:n katsominen mennyt monimutkaiseksi.
1980-luvulla riitti, kun katkaisi Scart-johdosta nastan 8 piuhan, niin videonauhuri ei enää päässyt pompottamaan tv:tä miten sattuu. Etenkin, jos tv sattui olemaan reunaliipaistu Sony, eikä tasoliipaistu, kuten useimmat muut merkit.
Nykypäivän vastine tuolle lienee, että opettelee CEC-protokollan ja rakentaa digiboksin ja television väliin purkin, joka muokkaa CEC-viestejä.
Alkaa pikkuhiljaa mitta tulemaan täyteen, kun ei voi enää tallentaa ohjelmia mitä haluaa katsoa. Huomasin juuri, että boksi on lopettanut tallennoksen myös Kova laki: Erikoisyksikkö sarjasta. 9-1-1 sarjaa ei myöskään tallenna. Ja minä en ole poistellut katsottuja tallennoksia. Niitä on Kaikki välilehdellä varmaan muutamia metrejä. Sitten jos lopettaa Emmerdalen tallentamisen niin pitää alkaa miettimään vaihtoehtoa sille, että miten saan ohjelmat tallennettua. On muitakin sarjoja mutta eivät ole olleet niin tärkeitä.
Itse olen tallennellut vain aina yksittäisesti ohjelmia.Hyvin on toiminut sillälailla ja poistanut sit aina katsotun.
Mulla oli arris ja play boksi rinnakain käytössä eri tunnuksilla ja jo ajat sitten puhelimessa luvattiin, että jos arriksren määräaikainen sopimus irtisanottaan ja sen jälkeen kirjautumalla arrikseen jo käytössä olevan telia play boxi tunnuksilla, nii silloin on myös kovalevy käytössä.
Nyt täytyy kyllä sanoa, että hieman on väärää tietoa annettu ja olen omasta puolestani pahoillani tästä. Kovalevytallennus on tosiaan ollut käytössä ainoastaan jo uusmyynnistäkin poistuneessa IPTV -tuotteessa. En osaa sanoa, miksi on toisin väitetty.
Itse olen tallennellut vain aina yksittäisesti ohjelmia.Hyvin on toiminut sillälailla ja poistanut sit aina katsotun.
Mulla myöhäistä. En saa enää tallennettua milläänlailla noita ohjelmia.
Mulla oli arris ja play boksi rinnakain käytössä eri tunnuksilla ja jo ajat sitten puhelimessa luvattiin, että jos arriksren määräaikainen sopimus irtisanottaan ja sen jälkeen kirjautumalla arrikseen jo käytössä olevan telia play boxi tunnuksilla, nii silloin on myös kovalevy käytössä.
Nyt täytyy kyllä sanoa, että hieman on väärää tietoa annettu ja olen omasta puolestani pahoillani tästä. Kovalevytallennus on tosiaan ollut käytössä ainoastaan jo uusmyynnistäkin poistuneessa IPTV -tuotteessa. En osaa sanoa, miksi on toisin väitetty.
Nice
Tuli tässä keskustelua MasterChefistä ja hoksasin, että sekin oli lopettanut tallentamisen kesken kaiken, sillä en tiennyt voittajaa. Jos mulle vaihdettaisiin uusi digiboksi, niin tulisiko kaikki tallennusvirheet siinä mukana?
Tuli tässä keskustelua MasterChefistä ja hoksasin, että sekin oli lopettanut tallentamisen kesken kaiken, sillä en tiennyt voittajaa. Jos mulle vaihdettaisiin uusi digiboksi, niin tulisiko kaikki tallennusvirheet siinä mukana?
Onpa ikävästi huipennus jäänyt näkemättä. Oliko kyseessä millä kanavalla esitetty MasterChef ja tarkemmin mikä niistä? Oliko kyse myös siis liian lyhyestä tallenteesta, vai oliko sarjatallennuksen viimein jakso kokonaan jäänyt tallentumatta?
Digiboksin vaihto ei vaikuta tallenteisiin, koska ne ovat verkkotallenteita ja liitetty Telia Play -tunnukseesi.
Tuli tässä keskustelua MasterChefistä ja hoksasin, että sekin oli lopettanut tallentamisen kesken kaiken, sillä en tiennyt voittajaa. Jos mulle vaihdettaisiin uusi digiboksi, niin tulisiko kaikki tallennusvirheet siinä mukana?
Onpa ikävästi huipennus jäänyt näkemättä. Oliko kyseessä millä kanavalla esitetty MasterChef ja tarkemmin mikä niistä? Oliko kyse myös siis liian lyhyestä tallenteesta, vai oliko sarjatallennuksen viimein jakso kokonaan jäänyt tallentumatta?
Digiboksin vaihto ei vaikuta tallenteisiin, koska ne ovat verkkotallenteita ja liitetty Telia Play -tunnukseesi.
Se oli se Australian MasterChef ja siitä jäi monta viimeistä osaa tallentamatta. Villi veikkaus, että olisko ollut nelos kanavalla. En muista. Minä maksan siitä, että voin tallentaa, niin ei tämä nyt mene oikein.
Minulle ei taas tule ilmoituksia meilillä vastauksista.
Etkö löytänyt etsimääsi?
Kirjaudu sisään tai luo tunnukset ja kysy Yhteisöltä.
Enter your E-mail address. We'll send you an e-mail with instructions to reset your password.
Skannataan tiedostoa virusten varalta
Pahoittelut, tarkistamme vielä tiedoston sisältöä varmistaaksemme, onko sen lataaminen turvallista. Ole hyvä ja yritä uudestaan muutaman minuutin kuluttua.