Telia TV digiboksin hankkiminen

  • 7 April 2020
  • 1 kommentti
  • 4 katselukertaa

Hei,

 

Olen ruvennut harkitsemaan Elisa Viihteen vaihtamista Telia TV:hen muutamista syistä, Liiga ja edulliset yhdistelmäkanavapaketit näin pari mainitakseni. Mutta en löydä netistä mistään sen kummempia kuvia tai esittelyvideoita millainen Telia TV digiboksi on käytössä, ja miten se toimii, jotta voisi vähän myös verrata Elisan systeemeihin, muutenkin kun vaan Telian sivuilta löytyvien speksien kautta. Hankala niin sanotusti ostaa sika säkissä ja sitoutua 24kk määräaikoihin. 

 

Toivoisinkin nyt, että joku vakuuttaisi, kertoisi ja näyttäisi, miksi Telia TV olisi parempi vaihtoehto. Onko se hintansa arvoinen kapistus? Kertokaa omia kokemuksia ja tietoja, joista joku muukin palvelua harkitseva saattaisi hyötyä! :)

 

Alla olevat omat havainnot on todettu nettiselailun perusteella.

 

Plussia Telia TV:stä;

+ Liiga näkyisi suoraan TVstä, eikä tarvitsisi kikkailla Chromecastin kanssa.

+ Pieni ja näppärä boksi

+ Laajat ohjelmakirjastot

+ Laajat yhdistelmäkanavapaketit, myös sisältäen Liigan.

 

Mutta muutama kysymysmerkki/kompastuskivi löytyi myös;

- Tallenteet kestää tallessa vain 3kk, Elisalla 24kk. Mutta toisaalta tarvitseeko tätä, kun Telia TVssä niin laajat ohjelmakirjastot. (Telia TV sovellus ollut käytössä siitä lähtien kun Liiga Telialle siirtyi)

- Jos tilaan vaikka Viasat Kulta kanavapaketin, en saa Viaplayta/Viasatin sarjoja, vain Viasat Film ja urheilukanavakirjastot (korjatkaa jos olen väärässä)

- Systeemi toimii vain IPTV:nä, eli esim Nelosen kanavat eivät näy muiden operaattorien laajakaistoilla kuin Telian. Toisinkuin Elisalla, osa kanavista tulee antennin kautta, osa IPTV:nä. 

 

Telian suuntaan toivoisin, että Telia TV:n digiboksi systeemistä tehtäisi videoita YouTubeen tms, jota kautta ihmiset voi ennen ostopäätöstä tutustua tuotteeseen, etenkin nyt poikkeusaikana kun ei myymäläänkään turhaan kannata lähtä laitteita hiplailemaan.


1 kommentti

Moikka @V4ltt3ri ! Kiva, että laitoit viestiä täällä Yhteisön puolella! :smileyhappy: Esittelyvideoita ei Telia TV digiboksista toistaiseksi ole, mutta kiitos vinkistä! Tuohan olisi ihan loistava tapa esitellä kyseistä palvelua, joten laitetaan korvan taakse. :smileyhappy: Olemme kuitenkin keränneet kattavan valikoiman Telia TV tietoa erilaisiin Yhteisön blogeihin. Infoa Telia TV digiboksista laajakaistalla on kerätty omaan blogiinsa, ja täältä löydät kattavan esittelyn kaikista Telia TV tekniikoista. Myös Vuokraamosta löytyy esittely ja Liigan osalta olemme myös haastatelleet katsojaa ja saimme häneltä käyttökokemuksia Telia TV digiboksista fanin näkökulmasta. Noita yhdistelmäpaketteja löytyy tosiaan pilvin pimein erilaisista urheilulajeista ja viihteestä kiinnostuneille. Ne on kaikki koottu yhteen Telia TV:n kanavakarttoihin. :smileyhappy: Vastaan samalla noihin esittämiisi kysymysmerkkeihin: 
@V4ltt3ri@  kirjoitti:


 - Tallenteet kestää tallessa vain 3kk

Tallenteet kestävät tosiaan verkkotallenteina sen 90 vuorokautta, mutta Telian laajakaistan kanssa hankittuun digiboksiin on saatavilla myös kovalevy, jolla tallenteet säilyvät yli 90 vuorokautta. 


- Jos tilaan vaikka Viasat Kulta kanavapaketin, en saa Viaplayta/Viasatin sarjoja, vain Viasat Film ja urheilukanavakirjastot (korjatkaa jos olen väärässä)

Viasat Kulta -kanavapakettiin kuuluvat Viasatin urheilukanavien lisäksi Viasat Viihde -paketin leffat ja sarjat, mutta Viaplay on tosiaan niistä erillinen. 


- Systeemi toimii vain IPTV:nä, eli esim Nelosen kanavat eivät näy muiden operaattorien laajakaistoilla kuin Telian. Toisinkuin Elisalla, osa kanavista tulee antennin kautta, osa IPTV:nä. 


Telia TV digiboksin saa hankittua myös ilman Telian kiinteää laajakaistaa, jolloin se toimii valitsemallasi nettiyhteydellä (väh. 2,5 Mbit/s). Nelosen kanavien suhteen neuvottelut ovat yhä kesken, eli toistaiseksi ne saa näkyviin Tallennuspalvelun avulla, mikäli sinulla ei ole Telian kiinteää laajakaistaa. Telia TV digiboksi laajakaistalla palvelussa Nelosen kanavat ovat automaattisesti näkyvissä. Täällä on avattu tekniikoiden eroja ja omaan kotiin sopivan Telia TV:n pääsee tarkistamaan esimerkiksi verkkokaupassamme.  Saitko näistä tarvitsemaasi lisätietoa? Toivottavasti saadaan vielä käyttökokemuksiakin tähän ketjuun! :smileyhappy:

Vastaa