Telian palvelut

Telia Turvapaketti – apunasi tietoturvan edistämisessä

  • 12 July 2023
  • 0 kommenttia
  • 388 katselukertaa
Telia Turvapaketti – apunasi tietoturvan edistämisessä
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +9

Laskujen maksaminen, tärkeiden hetkien jakaminen, läheisiin yhteyden pitäminen – hoidamme monia arkisia, eri elämän osa-alueisiin liittyviä asioita netissä. Kaikissa tärkeissä asioissa turvallisuus on tärkeää, ja tietoturvan keskeinen rooli onkin tullut yhä ajankohtaisemmaksi meille kaikille.

Tietoturva on aina tärkeä keskustelun aihe, ja se puhututtaakin ihmisiä paljon, ja ihan syystä. Huijaukset ja haittaohjelmat ovat valitettavan yleisiä, mutta onneksi tietoturvaa on helppo parantaa. Yleisesti meidän kaikkien oma, parempi tietoturva myös parantaa turvallisuuttamme yhteiskuntana, ja tämäkin on yksi syy lisää panostaa digitaaliseen turvallisuuteen. Esittelenkin tässä artikkelissa yhden vaihtoehdon, nimittäin Telia Turvapaketti Totalin. Kurkataanpa palveluun hieman tarkemmin, mitä se oikein pitää sisällään?


Suomalaista, kokonaisvaltaista turvaa


Jokainen meistä varmasti käsittelee laitteillaan tietoja, jotka haluaa pitää turvassa. Oli kyse sitten valokuvista tai muista henkilökohtaisista asiakirjoista, tietoturvan lisäksi on tärkeä muistaa säännöllinen varmuuskopiointi.

On olemassa monenlaisia tietoturvaohjelmistoja, myös ilmaisia. Riskit puutteellisesti hoidetussa tietoturvassa ovat kuitenkin melkoiset, joten siihen halutaan usein panostaa. Telian Turvapaketti Total -tietoturvaohjelmisto on tehty suomalaisen F-Securen kanssa yhteistyössä. Turvapaketti sisältää kaikki tärkeimmät ominaisuudet yhdessä pakkauksessa, mikä tekee siitä asiakkaan kannalta näppärän. Näitä ominaisuuksia ovat muun muassa lapsilukko, virustorjunta, salasanasuojaus sekä selain- ja verkkopankkisuojaus. Turvapaketti on yhteensopiva kaikkien Windows PC-, Mac-, Android- ja iOS-laitteidesi kanssa, jolloin kaiken merkkiset laitteesi ovat suojattuja yhtä hyvin.


Reaaliaikainen antivirus ja selainsuojaus


Haittaohjelmia on moneen lähtöön, ja niiden vaikutukset voivat olla hyvin moninaisia. Yleisiä haittaohjelmia ovat esimerkiksi virukset ja troijalaiset. Virukset voivat esimerkiksi aiheuttaa lisäkustannuksia puhelinlaskulle lähettämällä viestejä maksullisiin numeroihin, varastaa henkilökohtaista tietoa, tai aiheuttaa puhelimeesi suuria vikoja. Paras tapa vastustaa viruksia on ennaltaehkäisevä antivirus, joka kuuluu myös Telia Turvapaketti Totaliin. Mutta entä jos virus on jo päässyt tunkeutumaan laitteellesi? Kerromme lisää viruksen tunnistamisesta ja eroon pääsemisestä Yhteisön Virus puhelimessa -artikkelissa.

Antivirus siis suojaa laitteitasi haittaohjelmilta, mutta sen lisäksi Turvapaketti Totaliin kuuluva selainsuoja toimii viruksia vastaan estämällä haitallisille nettisivuille siirtymisen. Turvapaketissa tulee mukana myös verkkosuojaus, joka varmistaa puhelimen nettiyhteyden olevan turvallinen. Turvapaketin jatkuva automaattinen tarkistus toimii taustalla, ilmoittaen mistä tahansa puhelimesi turvallisuuteen kohdistuvista uhkista. 

Ennaltaehkäisevä antivirus ja haitallisten verkkosivujen automaattinen tunnistaminen toimivat yhdessä kombona monenlaista verkkorikollisuutta vastaan. Tämä vähentääkin riskiä joutua viruksen tai huijauksen kohteeksi, ja sinä voit keskittyä nauttimaan surffailusta. On kuitenkin huomattava, että edes tietoturvaohjelmiston asentaminen ei tee sinua täysin immuuniksi huijauksille. Kun tämän lisäksi olet tarkkaavainen mitä linkkejä klikkaat, ja minne annat henkilötietojasi, silloin ollaan jo pitkällä! Olemme käsitelleet Yhteisössä puhelimen tietoturvaa aiemminkin, tuosta artikkelista löydät lisää käytännön vinkkejä tietoturvan parantamiseen.

Pankkitunnusten väärinkäytöstä voi seurata erityisen merkittäviä haittoja. Tämän vuoksi Telia Turvapaketti Total sisältää erilliset turvatoimet suojaamaan verkkopankkitoimintaasi, jolloin voit tehdä ostoksia netissä turvallisesti. Hyvä tietoturva auttaakin suojaamaan varkauksilta laajemmin taloudellisia resursseja, kuten pankkitilejä, luottokorttitietoja ja sijoituksia.


Turvallisuutta koko perheelle


Lapsen netinkäyttöön liittyy paljon asioita, jotka kannattaa ottaa huomioon. Vaikka netissä on paljon kaikenlaista kivaa, kaikki ei sovi lasten silmille. Moni vanhempi myös haluaa asettaa rajoja lastensa ruutuajalle. Telia Turvapaketti Totalin avulla voit määrittää lapsellesi sopivat sovellukset, päivittäiset aikarajat laitteen käytölle sekä selaimeen sisällönsuodatuksen. Turvapaketti Total onkin kätevä apuväline ohjaamaan lapsesi turvallista digikokemusta! Olemme myös koonneet yhdessä Pelastakaa Lapset ry:n kanssa digitaalisen vanhemmuuspakkauksen tarjoamaan tukea lasten netinkäytön suojaamiseen.

Olitpa sitten yksin asuva netissä surffailija tai suurperheen koordinoija, saat valittua itsellesi sopivan paketin. Turvapaketti Total S tarjoaa tietoturvaratkaisut 1-2 laitteelle, Turvapaketti Total M tarjoilee puolestaan suojan 3-5 laitteelle ja Turvapaketti Total XL:n saat asennettua jopa 25 laitteelle. 


Entistäkin kokonaisvaltaisempi turvaratkaisu


Käytämme jatkuvasti erilaisia salasanoja palveluihin, ja näiden hallinta on entistä helpompaa pakettiin kuuluvan salasanojen hallintaohjelman avulla. Pystyt säilyttämään ja käsittelemään salasanoja laitteella kuin laitteella suojatusti, mikä nopeuttaa ja helpottaa salasanojen viidakossa toimimista. Näin käyttäjätunnukset ja salasanat täyttyvät automaattisesti ja turvallisesti. Lisäksi palvelu tiedottaa sinua, jos käytät samoja salasanoja usein, tai ne ovat heikkoja, jolloin pystyt korvaamaan ne vahvoilla vaihtoehdoilla. Identiteettisuojaan kuuluu myös verkossa olevien henkilötietojen seuranta, joka ilmoittaa, jos henkilötietojasi paljastuu tietomurroissa.

Yksityisyyttä voit myös suojata nyt paremmin pakettiin kuuluvan yksityisen VPN -palvelun avulla. Tällöin seuraajat, mainostajat ja julkisten wifi-verkkojen tarjoajat eivät näe, mitä teet netissä. IP-osoitteesi on piilotettu vierailemiltasi sivuilta. Palvelu tarjoaa sinulle myös pääsyn maarajoitettuun sisältöön, sillä pystyt muuttamaan virtuaalista sijaintiasi sen avulla. 

Mikä on sinulle tärkeintä tietoturvassa? Entä miten itse huolehdit turvallisesta laitteiden käytöstä? Jatketaan keskustelua kommenteissa 😊

 

Päivitetty 30.4.20204

 

Lue lisää:

 


Aihe on suljettu kommenteilta.