Esittely

Paras puhelin 2023

  • 29 August 2023
  • 0 kommenttia
  • 662 katselukertaa
Paras puhelin 2023
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +9

On aika koota yhteen vuoden 2023 parhaat puhelimet. Uusia malleja julkaistaan jatkuvasti, mutta mitkä erottuvat joukosta positiivisesti? Tässä artikkelissa pääset tutustumaan niin korkeamman kuin edullisemmankin hintaluokan vaihtoehtoihin. Kaikki mallit eivät ole julkaistu vuonna 2023, mutta ovat ominaisuuksiltaan kuitenkin tämän vuoden markkinoiden parhaimmistoa. Kenties löydät näistä uuden puhelimesi!

 

Korkeamman hintaluokan puhelimet

 

 Samsung Galaxy S23 Ultra

 

+ S Pen, kestävä akku, suoritin, erinomainen näyttö, Samsungin kaikkien aikojen paras kamera, pitkät päivityslupaukset

- Isokokoinen ja painava, ei seinälaturia pakkauksen mukana


Samsung Galaxy S23 Ultra 5G on 2023 alkuvuodesta julkaistu Samsungin lippulaivapuhelin. Arvostelijat ovat kuvailleet tätä jopa Samsungin parhaimmaksi puhelimeksi. Useassa värissä saatava S23 Ultra saa kehuja erityisesti kamerastaan; jopa 200 megapikselin takakamera hämmästyttää laadullaan. Samsung on luvannut laitteelle neljä versiopäivitystä ja viisi vuotta tietoturvapäivityksiä.

Galaxy S23 Ultran mukana tulee S Pen -piirtokynä, jotta saat 6,8 tuuman näytöstä mahdollisimman paljon irti. Koska kyseessä on tehokas puhelin, on sen koko ja painokin suuri. Tehokkuutta tarjoileekin huipputason Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy -suoritin. Jos Android on lähellä sydäntäsi, tästä puhelimesta saat varmasti paljon irti niin työ- kuin viihdekäytössäkin.

Tilaa Samsung Galaxy S23 Ultra 5G verkkokaupastamme.

 

Iphone 14 Pro Max

 

+ Erinomainen kamera, käyttöjärjestelmä, suuri Super Retina XDR -näyttö, erittäin tehokas järjestelmäpiiri

- Isokokoinen ja painava, 20W lataus, ei seinälaturia pakkauksen mukana


iPhone 14 Pro Max on nimensä mukaisesti pro-tason puhelin. 14 Pro Max on varusteltu suurella 6,7 tuuman Super Retina XDR -näytöllä, jonka kirkkaus kohoaa parhaimmillaan jopa 2000 nittiin. iPhonet ovat kehuttuja erityisesti niiden käyttöjärjestelmän ja kameran vuoksi, eikä todellakaan turhaan. Kameran laatua on kuvailtu täysin erilaiseksi kuin kilpailijoiden puhelimissa, sillä suuren sensorin ansiosta 48 megapikselin kamera pääsee oikeuksiinsa. Miinusta tulee puhelimen suuresta koosta, mutta saatavilla on myös pienempi malli iPhone 14 Pro. Jos todella haluat huippulaatua puhelimeltasi ja olet valmis myös maksamaan siitä, on tämä puhelin sinulle. 

Tilaa iPhone 14 Pro Max verkkokaupastamme.

 

OnePlus 11 5G

 

+ Kestävä akku, erinomainen 120 Hz näyttö, tehokas suoritin, pitkät päivityslupaukset, pikalataus

- Ei tue langatonta latausta, ei IP-luokitusta


OnePlus 11 5G on kokenut suuren muutoksen edeltäjäänsä nähden erityisesti kameran suhteen. 50 megapikselin kolmoiskamera hyödyntää Hasselbladin kameratekniikkaa, joka mahdollistaa valmistajan mukaan erittäin tarkan värien toistettavuuden sekä kuvanlaadun. OnePlus lupaa laitteelle jopa neljä versiopäivitystä ja viisi vuotta tietoturvapäivityksiä.

Erityismaininnan puhelin saa tehokkaasta Snapdragon 8 Gen 2 -suorittimesta. Tehokas suoritin nopeuttaa puhelimen toimintaa ja laskee virrankulutusta. Tämä malli on yllä esiteltyjä malleja edullisempi, joten jos kumpikaan niistä ei vielä osunut omaan hintatasoon, tämä saattaisi olla sopiva vaihtoehto.

Tilaa OnePlus 11 5G verkkokaupastamme.

 

Samsung Galaxy Z Fold5

 

+ Laadukas kamera ja suuri näyttö, sarana toimii erinomaisesti, multitaskaus, tehokas suoritin

- Pitkä akun latausaika, ei seinälaturia pakkauksen mukana


Samsung Galaxy Z Fold5 5G on juuri hetki sitten julkaistu Samsungin uusi taittuvanäyttöinen puhelin. Puhelimen avaamalla se muuntautuu tabletiksi, jota voit käyttää pelaamiseen, ohjelmien katseluun tai luovaan työskentelyyn. Galazy Z Fold5 on jo viidennen sukupolven taittuvanäyttöinen malli, joten saranan käyttö on hiottu huippuunsa.

Multitaskaus onnistuu tehokkaan Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy -prosessorin ja jopa 7,6 tuuman yhteisnäytön ansiosta. Kameraa on verrattu iPhone 14 Pro Max -puhelimeen. Galaxy Z Fold5 5G on erinomainen valinta luovan työn tueksi sinulle, joka tarvitset ekstratilaa työskentelylle, mutta haluat kuitenkin säilyttää sitä mukanasi kuten puhelinta.

Tilaa Samsung Galaxy Z Fold5 5G verkkokaupastamme.

 


 

Edullisemman hintaluokan puhelimet

 

Honor Magic5 Lite 5G

 

+ Todella kestävä akku, 64 MP SuperNight-kolmoiskamera, kaareva 120 Hz OLED-näyttö

- Vanhempi suoritin, toissijaisten kameroiden laatu, ei seinälaturia pakkauksen mukana


Honor Magic5 Lite 5G saa kehuja sen kaarevasta 120 hertsin OLED-näytöstä, jonka ansiosta pelaaminen ja kuvaaminen onnistuu paremmin kuin hyvin. Kuvaamisen tukena on 64 megapikselin SuperNight-kolmoiskamera, jotta saat syvyyttä otoksiisi pimeässäkin. Toissijaiset kamerat eivät kuitenkaan ole hintatason huippua. Akun kesto on puolestaan erinomainen – 5100 mAh akku takaa valmistajan mukaan käytön jopa kahdeksi päiväksi.

Onhan tämä malli myös ilo silmälle; moderni muotoilu saa aikaan kalliimpia malleja muistuttavan ilmeen, vaikka hintaa laitteella ei paljoa olekaan. Hintaa pudottaakin hieman vanhempi prosessori Snapdragon 695, joka on ohjelmoitu keskitason 5G-puhelimiin. Honor Magic5 Lite 5G on juuri sopiva vaihtoehto arjen keskelle kuvaamaan tärkeitä hetkiä ja pitämään nopeasti yhteyttä läheisiin.

Tilaa Honor Magic5 Lite 5G verkkokaupastamme.

 

Samsung Galaxy A14 5G

 

+ Kestävä akku, erinomainen hinta-laatusuhteeltaan, hyvä etu- ja pääkamera

- Ei IP-luokitusta, toissijaisten kameroiden laatu, ei seinälaturia pakkauksen mukana


Samsung Galaxy A14 5G on hinta-laatusuhteeltaan erittäin hyvä vaihtoehto esimerkiksi ensimmäiseksi puhelimeksi. Galaxy A14 on saatavilla myös 4G-versiona. 5G ja 4G -mallien tarkemmista eroista voit lukea Yhteisöstä. Tämä Samsungin peruspuhelin on hyvä vaihtoehto sinulle, joka et vaadi puhelimelta paljoa, vaan tarvitset sitä lähinnä uutisten ja sosiaalisen median selaamiseen sekä yhteydenpitoon. Akku kestää useammankin päivän pienellä käytöllä ja pääkamerakin on 50 megapikseliä. Puhelinta voisi kuvailla kestäväksi ja kompaktiksi, eikä painoakaan ole kuin n. 200 grammaa.

Tilaa Samsung Galaxy A14 5G verkkokaupastamme. Saatavilla myös 4G-versiona.

 

OnePlus Nord 2T 5G

 

+ Erittäin nopea lataus, 50 MP AI-kolmoiskamera, tehokas suoritin hintaan nähden

- Ei IP-luokitusta, päivityslupaukset


OnePlus Nord 2T 5G on keskihintaisten puhelimien parhaimmistoa. Laitevalmistajan mukaan puhelimen nopeus ja sulavuus ovat lippulaivamallien tasoa. Nord 2T -mallin pikalataus hämmästyttää varmasti; valmistaja lupaa vain 15 minuutin latauksella virtaa koko päiväksi. Laadukas 50 megapikselin tekoälyavusteinen kolmoiskamera varmistaa kuvanlaadun hämärässäkin.

IP-luokitus tästä mallista puuttuu, joten vesi- ja pihaleikkien ajaksi kannattaa jättää puhelin sisälle. Päivityslupauksista tulee hieman miinusta, sillä Nord 2T:n viimeiseksi järjestelmäpäivitykseksi on luvattu olevan Android 14. Laitteessa on panostettu kameraan ja suorittimeen, joten jos nämä ovat tärkeimpiä ominaisuuksia sinulle, tässä erinomainen vaihtoehto!

Tilaa OnePlus Nord 2T verkkokaupastamme.

 

Sony Xperia 10 V 5G

 

+ Erittäin kevyt, 48 MP kolmoiskamera, veden- ja pölynkestävä, kestävä akku

- Pakkauksessa ei latausjohtoa, näytön virkistystaajuus 60 Hz


Sony Xperia 10 V 5G on valmistajansa mukaan maailman kevyin 5G-puhelin, jossa on luokkansa paras 5000 milliampeerin akku. 6,1 tuuman OLED-näyttöä koristaa Corning Gorilla Glass Victus -lasi, sekä puhelin on myös veden- ja pölynkestävä. Tämä kestää siis suuremmatkin iskut ja roiskeet. 

Qualcomm Snapdragon 695 -suoritin on suunniteltu keskitason 5G-puhelimiin pitämään ne nopeina. Laitteen hintaa laskee näytön 60 hertsin virkistystaajuus, joten näytön liikkeet eivät ole huipputason sulavuutta. Hyvänä puolena kuitenkin matalampi virkistystaajuus kuluttaa vähemmän akkua. Pakkauksessa ei tule lainkaan latausjohtoa mukana, mutta onneksi saat sellaisenkin tilauksen yhteydessä hankittua.

Tilaa Sony Xperia 10 V 5G verkkokaupastamme.

 

 

Onko sinulla omakohtaisia kokemuksia joistain näistä puhelimista tai nouseeko esiin muita suosituksia? Kommentoi alle! 📱

 

--

Lue myös:

 


Aihe on suljettu kommenteilta.