peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
55994 Jäsentä
157794 Kirjoitusta

Telia yhteisö on nyt myös laiteyhteisö

Lue lisää
Yhteistyössä OnePlus


Asiantuntija
Asiantuntija
Rekisteröitynyt: ‎17-12-2014
Kirjoituksia: 487
11/15

Vs: irc.inet.fi

@non_authorized  Eilen tästä viimeeksi laitettu pyyntöä ja hoputusta, että saisimme vastauksen tähän. Joskus on tilanteita, että joudumme selvittelemään taustatekijöiden kanssa ja emme saa vastausta heti minkä takia viivästyy vastaus. Odotellaan vielä siis vastausta.

Telia Yhteisö on nyt myös Laiteyhteisö.jpg
Kommentaattori
Rekisteröitynyt: ‎05-09-2018
Kirjoituksia: 26
12/15

Vs: irc.inet.fi

Selailin aikani kuluksi ircd:n lähdekoodin läpi, vartti meni. Greppailin "authorized" tekstillä funktioita, jotka tuota authorisointia käsittelevät. Hakemalla siis "authorized" tai unauthorized - löytyy funktiot, joita seurailemalla löytyy c:tä ymmärtävälle selkeästi ne syyt, miksi tuo heittää pihalle, jos heittää. Karkeasti: jokin ircd.conf määritellyistä clientiä tai sen ip/hostnamea koskevista säännöistä ei salli yhteyttä, tai sitten IP osoitteen ja hostnamen tai niiden muodon kanssa on jotakin ongelmia. Ensimäinen olisi konfigurointiongelma, jälkimmäinen nimenselvitysongelma, tai bugi. Jälkimmäinen selviäis kenties testaamalla irc palvelimelta käsin tuota ongelmallista IP-osoitetta/blokkia, jotta mitä se vastaa nslookup kyselyyn, jos mitään. Tuossa irc-yhteyden muodostuksessa tapahtuu muitakin tarkistuksia, mutta en niitä tarkemmin ihmetellyt, niistä kait tulisi eri herjat. Sittenhän tuota voi pohtia, että mitä pingi ja traceroute vastailee serveriltä käsin näissä eri IP-osoite/NAT/reititysvaihtoehdoissa, mihin Mokkula on päätynyt. Ainakin saisi rajattua sen, että onko ongelma irc-palvelimessa vaiko verkon puolella.

 

0 tykkäystä
Highlighted
Kommentaattori
Rekisteröitynyt: ‎05-09-2018
Kirjoituksia: 26
13/15

Vs: irc.inet.fi

Soitto tuli, jotta vika on paikallistettu ja korjattu.

 

Uusi IP-blokki Telialla käytössä, josta jokin parametri puuttunut. Parametria ei yksilöity. Selvästi kuitenki nimenselvitykseen tai reverseen liittyvä asia. Koska tommosesta asiasta on ollut kyse, niin varmasti on voinut olla muitakin palveluvaikutuksia.

 

Hyvä homma, että tuli kuntoon, vaikka nyt kestikin.

Asiantuntija
Asiantuntija
Rekisteröitynyt: ‎18-12-2014
Kirjoituksia: 345
14/15

Vs: irc.inet.fi

Tämä keissi on nyt tosiaan pulkassa, tuo ongelma paikallistettiin Telian palveluihin ja koski hyvin pientä osaa Telian IP-osoitteista. Nyt ohjaukset ja nämä puutteelliset IPt on päivitetty verkkoon ajantasalle ja ongelmaa ei tulisi enää toistua muillakaan käyttäjillä.

 

Tässä tapauksessa ongelman ratkaisun avaimeksi muodostui nuo toimitetut IP-tiedot millä ongelmaa ilmeni,  niin löydettiin lopulta häiriön alkulähteelle

Yhteisömanageri
Yhteisömanageri
Rekisteröitynyt: ‎12-12-2014
Kirjoituksia: 3 156
15/15

Vs: irc.inet.fi


@non_authorized@  kirjoitti:

 

 

Hyvä homma, että tuli kuntoon, vaikka nyt kestikin.


Mahtavaa. Kiitos kärsivällisyydestä ja pahoittelut, että kesti näin kauan Hymiö Onnellinen

⎮Telia Yhteisön capitán⎮Vannoutunut omenamies⎮Lomalla 24.6. - 28.7.⎮

Telia Yhteisö on nyt myös Laiteyhteisö.jpg