Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

cyber.jpg

 Viime viikolla on todettu nousutrendiä erilaisista huijausyrityksistä. Yritysten nimissä yritetään kalastella asiakkaiden tietoja. Tällä hetkellä Postin nimissä on liikkeellä huijausviestiä tekstiviestin muodossa. Traficomin 7.10.2020 päivitetty tiedote asiasta.

 

Viranomaiset tai yritykset eivät pyydä ikinä käyttäjätunnuksia tai salasanoja sähköpostitse.

 

Huijausviestien päämääränä on aiheuttaa vahinkoa käyttäjille tai laitteille. Huijausviestejä voi tulla sähköpostilla tai tekstiviestillä.

 

HAITTAOHJELMIEN TOIMINTA

 

Haittaohjelmat toimivat eri tavoin. Ohjelma voi esimerkiksi lähettää tekstiviestejä Japaniin, mistä asiakkaat saavat takaisin japaninkielisiä vastausviestejä. Näitä vastausviestejä ei tule välttämättä yksi tai kaksi vaan tuhansia viestejä.  

 

Laitteelle haittaohjelma voi tulla monella tapaa. Voit joutua haittaohjelman uhriksi esim. klikkaamalla roskapostin liitteen auki, avaamalla saastuneen linkin tai mainoksen.

 

Epäilyttäviä sähköposteja ei kannata avata saapuneiden viestien tai roskapostien puolelta. Tunnistat tällaiset viestit otsikosta, jotka on voitu kirjoittaa huonolla suomen kielellä tai englanniksi.

 

Saastuneen linkin avaamisen jälkeen haittaohjelma latautuu huomaamattasi laitteelle automaattisesti, jos tietoturva ei ole kunnossa.

 

Mikäli läppäriisi, pöytäkoneeseesi tai mobiililaitteeseesi tulee haittaohjelmatartunta, se saattaa hidastua tai lakata kokonaan toimimasta. Haittaohjelma saattaa myös poistaa tai varastaa tietojasi, jolloin yksityisyytesi on uhattuna. Voit myös huomata, että laitteeseesi on tullut ylimääräisiä sovelluksia ja ohjelmat kaatuvat ilman järkevää syytä.

 

PiaJo_0-1602583529349.jpeg

 

TIETOTURVA

 

Meidän Telia Turvapaketti on toimiva kokonaisuus, minkä avulla suojaudut tehokkaasti viruksilta ja haittaohjelmilta. Turvapaketti suojelee tietokonettasi.

 

Kannattaa muistaa, että netissä mainostetuilla maksuttomilla tietoturvapalveluilla ei saada tarpeellista suojaa laitteille. 

 

 

helppi logo1.JPG

Jos Turvapaketin asennus tuntuu haasteellisille, niin voit ottaa yhteyttä meidän Telia Helppiin, missä voidaan asentaa Turvapaketti etänä tietokoneellesi tai muulle laitteellesi. 

 

 

 

Kannattaa tutustua myös:

PiaJo
Telialainen
Telialainen

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Blogi/Huijausviesteja-liikkeella/ba-p/212460
Linkki kopioitu
1 kommentti 👇