Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 62214
Kirjoituksia 169995

Valokuidun nopeus max 100mbHighlighted
Uusi keskustelija
Rekisteröitynyt: ‎13-02-2020
Kirjoituksia: 9
21/21

Vs: Valokuidun nopeus max 100mb


@AnneAn  kirjoitti:

Pahoittelut, että vastauksessa on sekoitettu taloyhtiö omakotitaloosi. Nopeuksien saatavuudet yleensä perustuvat siihen millaisia verkkolaitteita valokuitutekniikan välittämiseen on käytetty. Kotikuidun nopeuden saatavuudesta päätellen Telian verkkolaitteet alueellasi ovat sellaiset, että tällä hetkellä maksiminopeus on 100Mbit/s. Toisen operaattorin asentaja ei voi tietää millaisia verkkolaitteita Telia on käyttänyt verkossaan. Jotta isompiin nopeuksiin päästäisiin, pitäisi verkkolaiteita Telian verkon osuudelta vaihtaa toisiin. Telian uudistaessa verkkolaitteita ja nopeudennoston tullessa mahdolliseksi, lähetämme asiakkaille siitä kyllä viestiä sähköpostilla mikäli markkinointiviestintä asiakkaan tiedoissa on sallittu. Voit tarkistaa tämän omilta sivuilta.

 

Toinen asia tietysti on, että asuntosi verkkoyhteyden kuitumuunnin on todennäköisesti tuo CTS HET-2006-laite. Se laite tukee maksimissaan 100Mbit/s nopeutta, joten se tulee vaihtaa mikäli nopeutta halutaan nostaa yli 100Mbit/s nopeuksiin. Voit tarkistaa sen vielä tarkistamalla meneekö toinen noista kuvassa näkyvistä keltaisista ohkaisista johdoista (valokuitu) tuohon CTS HET-2006 -laitteeseen. Alhaalla oleva musta laite todennäköisesti jakaa valokuidun KTV:lle (Teleste-laite) ja laajakaistalle (CTS HET-2006 -laite).


Hei, ilmeisesti kilpailijan asentaja ei voinut kuvitella teidän käyttävän noin hitaita verkkolaitteita. Mutta anyway, mukava homma, että asia ratkesi. Eipähän tarvitse kummankaan osapuolen raapia päätään. Teidän kauttanne en siis saa nopeampaa yhteyttä joten olen pakotettu vaihtamaan kilpailijan leiriin kunhan tämä määräaikainen diili loppuu (vielä vuosi..). Harmi, kun en tajunnut ennen liittymäsopimusta tehdessä tarkistaa asiaa.  Kiitos kaikkien vastauksista Hymiö Onnellinen

0 tykkäystä