24/1 liittymän nopeus laskee hiljalleen koko ajan

  • 11 December 2014
  • 3 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Hei!

Minulla on 24/1 liittymä ollut jo vuosia ja modeemin kättelynopeus on koko ajan laskenut alun max. 16Mbit/s tähän tämänpäiväiseen 13.6Mbit/s. Liittymän arvot modeemista luettuna alla:

Lähetysnopeus 1021 kbps
Vastaanottonopeus 13652 kbps
SNR (Lähetysnopeus) 12.1 db
SNR (Vastaanottonopeus) 9.1 db
Vaimennus (Lähetysnopeus) 14.8 db
Vaimennus (Vastaanottonopeus) 23.3 db
Yhteys muodostettu operaattorin asetusten mukaisesti, ADSL2+.
Näyttäisi tuo vastaanottonopeuden vaimennus nousseen jo yli 20dB, aiemmin se oli reippaasti alle. Mitään muutoksia modeemiini tai tietokoneeseeni en ole tehnyt. Olen bootannut sekä modeemin että tietokoneeni, mutta kättelynopeus ei nouse tuosta enää ollenkaan.

Modeemini on parin vuoden ikäinen Telewell TW-EA510v3(c).
Soneran nopeustestissä menee niukin naukin yli 11Mbit/s.
Asiakasnumeroni on profiilissani.

Mikä voisi olla vikana?

3 kommenttia

Hei Xenofin,

Tarkkaa syytä on vaikea antaa. Ongelma voi johtua sisäverkosta tai paikallisen operaattorin verkosta. Myös vanha modeemi voi aiheuttaa ongelmaa.

Voi olla että verkonpuolella esim. jokin liitoskohta on kärsinyt hieman ja tästä syystä vaimennukset ovat kasvaneet.

On kuitenkin hyvä tarkistaa modeemin ja puhelinkaapelin toimivuus, ettei vika johdu niistä.

Jos omista laitteistasi ei vikaa löydy ja yhteysnopeus on edelleen hidas, niin kannattaa olla vikapalveluumme yhteydessä, niin voimme selvittää ongelmaa tarkemmin.

Voit jättää vikailmoituksen palvelupyyntölomakkeella tai soittamalla vikapalveluun 0206 90101, ma-pe 8-20, la 9-16.30.
Näyttäisi siltä, että myös pingausviive on kasvanut maalis/huhtikuun aikana kaksinkertaiseksi. Aiemmin 10-15ms, nyt säännöllisesti 25-35ms. Mitään muutoksia modeemissani en ole tehnyt. Kaapelit ovat samat. Kättelynopeus on noussut 15Mbit/s tuosta aiemmasta 13Mbit/s. Latausnopeus tosin Soneran nopeustestissä edelleen niukin naukin 11Mbit/s.

Joko kerrostaloomme tai lähialueelle on tullut uusia liittymiä joukoittain ja siten Soneran kytkimet alkavat olla yli kuormitettuina Vai mikä voisi olla selityksenä?
Hei Xenofin

Kyse ei ole ylikuormitukses tai vastaavasta. Viive on noussut siitä syystä, että liittymääsi on lisätty virheenkorjausta. Virheenkorjaus nostaa usein nopeuksia, mutta viive kasvaa hieman. Uskoisin että tämä selittyy sillä. 25-35 ms viive on vielä normaaleissa arvoissa.

Vastaa