Aircard watcher ei löydä sisäistä mokkulaa standbyn jälkeen

  • 11 December 2014
  • 4 kommenttia
  • 1 katselukerta

Kyseessä uusi Fujitsu U772, jossa liikkuva laajakaista, eli sisällä mokkula.

Kun kone käynnistyy standby-moodista (kansi kiinni), ei aircard watcher löydä laitetta - viesti käyttöliittymässä: "Ei tunnistettuja laitteita". Pitääkö erikseen napsauttaa jostain jokin päälle?

Koneen uudelleenkäynnistyksen jälkeen homma kyllä toimii, mutta pitääkö tämä tosiaan joka kerta käynnistää uudestaan?

4 kommenttia

Hei TJE123!

Tuosta Fujitsu U772 laitteesta pitäisi löytyä koneen etureunasta tai kyljestä mekaaninen kytkin, josta sammutetaan koneen kaikki langatomat yhteydet. Olethan tarkistanut, että tuo kytkin ei ole pois päältä? Kyseinen kytkin sammuttaa virran myös 3G -modeemista. Neuvoisin sinua myös tarkistamaan kaikki Fujitsu OneClick Internet -asetukset, ja että ne on kuten pitää.
Ei ole tässä laitteessa mekaanista kytkintä eikä Fujitsu One Click Internettiä. Yhteyden hallintaohjelma on AirCard Watcher.

Yhteys siis toimii koneen käynnistyksen jälkeen, mutta standby-tilasta palautuessa ei modeemia löytynyt.

Nyt kyllä sekin alkoi toimia - liekö johtui siitä, että pitääkin AirCard Watcherista napauttaa yhteys poikki ennen kuin sulkee PC:n kannen.
TJE123: Tuo ominaisuus että saat pois tuon WLAN -yhteyden löytyy myöskin työpöydältä, tai joissakin koneissa se toimii myös funktionäppäimillä.

Tuo 3G-ominaisuuden käyttäminen vaatii "AirCard Watcher" -ohjelmiston, joka on koneessa esiasennettuna. Yleensä Fujitsun koneissa se on työpöydällä pikakuvake ohjelman asennuksen viimeistelyyn. Pikakuvakkeen nimi on "Setup 3G/UMTS" tai vastaava. Sinun pitää siis asentaa AirCard Watcher -ohjelmisto loppuun ennen kuin voit käyttää koneen sisäänrakennettua 3G-ominaisuutta.

Mikäli pikakuvaketta ei löydy suoraan koneesi työpöydältä, voit ladata ja asentaa ohjelman myös Fujitsun tukisivuston kautta osoitteesta: http://www.fujitsu.com/fi/support/ (kohta Ajurit ja lataukset).
Kiitos Nicolle vastauksista.

Tarkennan vielä ongelmaa - Aircard watcher sekä 3G -yhteys toimivat hyvin, kun tietokone on uudelleen käynnistetty.

Sen sijaan, jos koneen laittaa standbylle (kansi kiinni), ei Aircard Watcher enää herättyä löydä modeemia, vaan antaa viestin "Ei löydettyjä laitteita". Kun koneen jälleen käynnistää uudelleen, modeemi löytyy.

Nyt pari kertaa standbyn jälkeen modeemi on löytynyt, mutta nyt taas ei....

Vastaa