Cisco EPC3000 ja virtalähde

  • 11 December 2014
  • 5 kommenttia
  • 3 katselukertaa

Laittelin virtoja takaisin modeemeihin sun muihin tukiasemiin huomatakseni, että arvoisa Ciscon tuotos pysyi pimeänä. Flukea kaivoin pussista ja totesin, että virtalähteen tuottama jännite oli tasan nolla volttia.

Mistähän tuota modeemin virtalähdettä löytyisi helpoiten?

5 kommenttia

Niin, mistähän löytyisi?
sevk: Selvitän vielä tarkemmin, mitä kautta laitteen virtalähde on mahdollista hankkia.

Jos kyse on esimerkiksi ukkosen aiheuttamasta viasta, voi myös itse modeemi olla vahingoittunut. Jos sinulla on, joku kaveri jolla on vastavaa Cisco EPC3000 laite käytössään, voi olla hyvä idea testata modeemin toimintaa hänen virtalähteellään. Jos modeemikin on sökönä, on turha hankkia vain uutta virtalähdettä. Joissain Sonera Kauppa -liikkeissämme on myös mahdollisuus modeemin testaukseen, mutta laitteen testauksesta voidaan periä pieni maksu.

Onko kyse muuten Soneran kautta hankitusta modeemista? Kaapelimodeemeillamme on vuoden takuu, mutta takuu ei korvaa esimerkiksi ukkosen aiheuttamia vahinkoja.
Testailin toisella muuntajalla ja nappasin tuosta pingpong powerista liittimen siihen. Alkoi pelittämään. Tuoksahti kotelon läpi perinteisen kärynneeltä, otan tuon auki katson mikä siellä on poksahtanut. Samassa jatkojohdossa on neljä poweria kiinni ja mikään muu niistä ei ole rikkoutunut samalla aikavälillä.

Jos joku muu törmää samaan ongelmaan, niin esimerkiksi yleismuuntaja 12 volttia 1000 mA/1A ja siihen 2,1 millin normaali pyöreä liitin. Plussa tulee keskinastaan. Kestää tosin vähän aikaan väärinkin päin kytkettyä, ei vain lähde toimimaan. Nimim. testasin senkin. 🙂
sevk: Hyvä, että asia selvisi. Kuittaan tähän viestiketjuun, jos saan vielä tarkempaa tietoa laitteen omasta virtalähteestä ja sen hankkimisesta.
En saanut tarkemmin selville mistä modeemin virtalähdettä voi yksittäin tilata. Ainakin jos modeemi on hankittu meidän kauttamme ja takuuta on voimassa, kannattaa vastaavissa tilanteissa olla vikapalveluumme yhteydessä takuuasian selvittämiseksi.

sevk: Varastostossamme löytyi yhden palautuneen Cisco EPC 3000 laitteen virtalähde. Lähetimme sen tässä tapauksessa sinulle postitse tulemaan. Mainitsitkin, että sait asian jo selvitettyä, mutta nyt sinulla on sitten ainakin yksi ylimääräinen virtalähde varalta olemassa.

Vastaa