Dementoitunut Thomson ja yhteistyökyvytön Buffalo

  • 11 December 2014
  • 0 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Soneran Koti-TV:n yhteydessä toimitettu Thomsonin modeemi aiheuttaa harmaita hiuksia. Yhteys toimii hyvin, ja iptv-palveluidenkaan kanssa ei ole useinkaan ongelmia. Suurin ongelma on yhteysongelmat verkkopeleissä.

Tapaus 1 - Company of Heroes (PC + pelin laajennukset)
Kun liityn kaverin tekemään peliin - hänen serverilleen, herjaa peli "NAT negotiation failure" joka estää liittymisen verkkopeliin.
Ratkaisu: Modeemin omaisuuksiin pitää käsin avata kaksi porttia 6112 ja 30260 udp-tilaan
Ongelma: Modeemi muistaa asetukset ehkä saman päivän ajan. Nollaako modeemi kenties itseään automaattisesti? Luodut poikkeukset ovat kuitenkin hävinneet kun seuraavan kerran meinaa pelata. Huom. Modeemi on kokoajan virroissa ja verkkoyhteydessä.

Tapaus 2 - GTA IV (PS3)
Peli päästää Moninpelitilan aulaan jossa näkyy muut pelaajat - Kun moninpeli käynnistyy katkeaa yhteys 1-15 sekunnin sisällä. Minut potkitaan ulos serveriltä ja uudelleen liittyminen ei onnistu koska "minut on potkaistu ulos serveriltä" - tosiasiassa tämä johtuu vain yhteysvirheestä. Halutessani pelata kavereiden kanssa, joudun avaamaan pelin pelitilaan saakka, ja varmistamaan ettei peli heti kaadu. Kun olen varma että yhteys säilyy, voin kutsua kaverit liittymään peliin erikseen. Tämä tapa rajaa pois tiettyjä moninpelimoodeja joissa on yhtäaikainen aloitus.
Ratkaisu: Eri modeemin käyttö. Ilmeisesti PS3:n voisi myös syöttää manuaalisesti verkkoyhteyden asetukset, jolla ongelma korjaantuisi. Tämä on kuitenkin työlästä kun kone kulkee usein mukana eri verkkoihin käyttöön. Ja yhteys pitää muutenkin joka kerta erikseen määrittää (nyt automaattisilla asetuksilla).


Voisin ratkaista molemmat ongelmat korvaamalla Soneran tarjoaman ***kalaatikon omalla Buffalo wbmr-hp-gn adsl2+ modeemilla. Se ei tunnu kuitenkaan Koti-TVlle käyvän, sillä IPTV ei enää toimi. Tiedän että laite on 100% yhteensopiva, sillä kaverilla on käytössä vastaava Koti-TV:n kanssa. Ja toisaalta tämä minunkin oma laite on ollut väliaikaisesti lainassa ja käytössä Koti-TV:n kanssa toisella paikkakunnalla.

Nyt jos joku osaisi kertoa autuaaksi tekevät asetukset Buffaloon - jotta saan myös IPTV:n toimimaan sen kautta, olisin erittäin kiitollinen. Perusasetukset vastaa tätä http://www5.sonera.fi/ohjeet/ADSL-modeemin_asetukset tarvitseeko lisäksi avata portteja tai muuta?

0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa