E5776 "akku vähissä"

  • 11 December 2014
  • 5 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Laitoin eilen kyseisen aparaatin ja 4G liittymän teiltä. Netti toimii ok, mutta WLAN-mötikkä valittaa vähän väliä akun olevan vähissä ja sammuu itsekseen. Laite on koko ajan USB-piuhan päässä, johtuen siitä, että se on pöytäkoneen netti (näyttää latautuvan, mutta ei näköjään tarpeeksi). Latasin laitteen yöllä verkkovirrassa, otin pois ja muutaman tunnin jälkeen huutaa taas vähäisestä akusta. Vienkö laitteen takaisin vai onko kyse "ominaisuudesta".

5 kommenttia

Terve koeloe,

Huawei E5776:n käytön pitäisi olla mahdollista suoraan USB-porttiin kytkettynä ilman verkkovirtaa. Laite kannattaa tosiaan ladata verkkovirrassa täyteen, jonka jälkeen laitetta pitäisi onnistua käyttämään USB-portista saadun virran avulla.

Vaikuttaa siltä, että modeemi ei jostain syystä saa USB-portista tarpeeksi virtaa. Jos mahdollista, voisit testata modeemia ensin toisessa tietokoneessa, jolla voitaisiin varmistaa, johtuuko ongelma varmasti Huawein modeemistasi. Jos vika jää modeemiin, voit totta kai palauttaa viallisen laitteen. Laite voidaan toimittaa huollettavaksi tai vaihtaa uuteen, jos esim. Sonera Kaupassa on heti antaa korvaava laite tilalle.
Moro,

Mulla on samanlainen ongelma, vein tänään laitteen Sonera-kauppaan. Katsotaan mitä huolto sanoo.

Oli myös täysin samanlainen ongelma DNA:n mifi-boksin kanssa, mutta se sentään toimi verkkovirrassa.

Tämän E5776:n kanssa ei homma toiminut edes vaikka laite oli jatkuvasti kiinni verkkovirrassa ja käytin sitä wlanin kautta.

Olen kyllä vahvasti sitä mieltä että USB-portin antama virta ei riitä noille bokseille läheskään, mutta luulisi valmistajien laittavan sitten mukaan jotakin y-kaapelia tms. jos asia tosiaan näin on...
Noniin, laite kävi huollossa Sonera-kauppa -> SCF -> valmistajan huolto.

Raportin mukaan kenties vaihdettiin yksi komponentti tai ei ja ajettiin läpi self-testit joiden mukaan laite on kunnossa.

Mikään ei muuttunut, eli laitteesta loppuu akku usb:n kautta, tätä tapahtuu myös omalla virtalähteellä. Sonera-kauppa tarjosi vaihdokiksi hidasta ADSL:ää, mutta käynpä vielä juttelemassa jos myymäläpäälliköllä olisi tarjota jotakin ratkaisua...

On se hienoa että valmistaja toteaa laitteen olevan kunnossa, mutta sitä voi käyttää maksimissaan puoli tuntia kerrallaan...
Ainakaan mikrousb y-kaapeli ei auta asiaa (ja näitä on vaikea löytää, piti tilata ebaysta).

Seuraavaksi aktiivihubi testiin 😞
Olen nyt tutkinut tarkemmin laitteen toimintaa. Onko normaalia että laite ei lataudu ennen kuin akku loppuu?

Laite latautuu usbiin kytkettäessä täyteen ja lopettaa sitten latautumisen. Nettiä kun käyttää hieman raskaammin, niin akku alkaa tyhjenemään ja sen tyhjennettyä kokonaan laite sammuttaa itensä. Tällöin laite jälleen latautuu täyteen. Tämä toistuu uudelleen ja uudelleen.

Tarkastin vielä akun lataustilanteen at-komennoilla, se ei tosiaankaan lataudu käytön aikana ollenkaan.

Olettaisin, että laitteen pitäisi ladata akkua jatkuvasti hieman käytön aikana, jotta akku ei loppuisi?

Vastaa