Huawei E3131 ja windows 8.1


Hankin Huawei E3131 nettitikun ja sain ohjeen windows 8:aan, miten muutetaan rajoitettu yhteys pois päältä, mutta se ohje ei ilmeisesti toimi windows 8.1:ssä. Joudunko hakemaan uudemman tikun vai mikä neuvoksi.

16 kommenttia

Hei sallamaari53!

Kiitos viestistäsi.

Tarkoitatko saamallasi ohjeilla seuraavaa:

Tietokoneelta haetaan kohta Verkko ja jakamiskeskus. Tämän jälkeen valitaan kohta muokkaa/muuta sovittimen asetuksia. Valitaan Huawei, jonka jälkeen hiiren oikealla näppäimellä valitaan kohta Ominaisuudet.

Tämän jälkeen otetaan ruksi pois kohdasta appEX Networks Accelator ja valitaan ok. Tämän jälkeen otetaan nettitikku pois tietokoneesta ja sammutetaan tietokone. Seuraavaksi avataan tietokone ja nettitikku takaisin koneeseen ja käydään tarkistamassa, että ruksi on varmasti poistunut kohdasta appEX Networks Accelator ja jos ei ole, poistetaan ruksi uudelleen.

Toisaalta on kyllä niinkin, että Windowsin ilmoittamien yhteensopivuustietojen mukaan Huawei E3131 ei ole yhteensopiva Windows 8.1:n kanssa. Sen sijaan Huawei E3276 on yhteensopiva. Tämä ei kuitenkaan aivan välttämättä tarkoita sitä, etteikö Huawei E3131 toimisi myös versiossa 8.1.

Eri nettitikkujen yhteensopivuuden Windowsin eri versioiden kanssa voi tarkistaa esimerkiksi osoitteessa:

http://www.microsoft.com/en-us/windows/ ... uage=en-US

Sivu on englanninkielinen, mutta hakukenttään voi kirjoittaa esimerkiksi Huawei E3131, jonka jälkeen sivu ilmoittaa yhteensopivuudet.


Ystävällisin terveisin

Tapani V
Juu,tuota tarkoitin. Minulle ei tule tuota Huawei-kohtaa tuohon,vaan lähiverkkoyhteys,kun laitan tikun. Kun muutan sovittimen asetuksia ominaisuudet-ikkunassa,ei siellä ole tuota appsEX Network...-kohtaa. Mitähän se olis suomeksi. Lista alkaa Microsoft -verkkojen asiakas , Tiedostojen ja tulostimien jakaminen. Ms-verkoissa, Linkkikerroksen topologian etsintäkartoittimen I/O-ohjain, saman vastaaja ja TPC/IPv6 ja TPC/IPv4.Näissä on kaikissa ruksit. Olen ottanut vuoroin ruksin pois,mutta ei toimi. Mikähän se noista on vai onko mikään
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +16
Internet yhteys vaatii TCP protokolan IPv4 / IPv6 ... ainakin IPv4, niitä ei kannata ottaa pois.

Windowssin ns. "Rajoitettu yhteys" voi korjata resetoimalla verkkokortti, poistamalla ajurit ja asentamalla uudelleen.

Lähes kaikki softat, jotka tehty Windows 8 toimii myös Windows 8.1 ja myös Windows 8.1 Update 1 versioissa.
Yritin poistaa ajurit tai toista en edes löytänyt mutta tämän ubs8023.sys, ja kone ilmoittaa, että tämän tiedoston poistaminen edellyttää järjestelmänvalvojan oikeuksia (kirjauduttu järjestelmänvalvojana) ja lisäksi kun klikkaan toisen kerran tulee teksti. Tämän toim innon suorittaminen edellyttää käyttöoikeuksia.. Jos haluat tehdä muutoksia tähän tiedostoon, tarvitset oikeudet kohteelta TrustedInstaller. Ja miten se tikku resetoidaan.
Sain poistettua ohjaimet, kun aikani etsin, vielä pitäs resetoida.Olisko nopeampaa tapaa kuin erehdysten ja kokeilujen kautta. Nyt on oltu ilman tikkua kohta kaksi viikkoa, ei viitsis turhasta maksaa, siis nettiyhteydestä, joka ei toimi. APUUVAAA! Yritin soittaa asiakaspalveluunkin, mutta puolen tunnin jonottaminen ei oikein kiinnostanut. Tuossa koneessa on usb 3, joten minun vanha tikkukaan ei siihen kelpaa, olis vaihdettu tikkuja, kun tämä uusi toimii mun windows7:ssä. Hermot tässä menee...tai meni jo...
Muuten unohdin mainita, että se tikku on HiLink. Onkohan sillä mitään merkitystä toimimaattomuuden kans.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +16
Onko uusimmat piirisarjan ajurit asennettu?

Kyllä USB3.0 pystyy käyttämään vanhempiakin laitteita, joten ei pitäisi olla ongelma siinä.

USB ajurit asentuu? Huomaa että 64bit käyttis vaatii 64bittiset ajurit ja 32bittinen tietenkin 32bittiset ajurit.

Windows 8.X on tunnetusti ajuri ongelmia, käytäthän siihen tarkoitettuja ajureita? Samat ajurit eivät välttämättä käy.

Voit kokeilla ajaa ajurit ym. ohjelmistot yhteensopivuus tilassa, jolloin mahdollista olisi ajaa Windows 7 tilassa.

Tarkempaa mallia jos saisin niin ehkä pysyisin paremmin auttamaan? Myös tietokoneesi malli olisi eduksi`.
Hei,

parhaiten laiteasioissa osaa auttaa Helpson. Itsekin olen monesti avun saanut tämän tyyppisiin ongelmiin nimenomaan Helpsonin kautta. 🙂
Hei taas!
Ongelmahan on nyt se, ettei ole mitään yhteysohjelmaa tuolle tikulle Huawei E3131 HiLink, se kun menee suoraan nettiin, missä pitäs kirjautua, mutta tässä tapauksessa rajoitetun yhteyden takia ei pääse sinne kirjautumaan.
Eli käsittääkseni vain ohjelmia voidaan ajaa windows7 tilassa, ei ajureita yms.
Ei varmaan auta, jos käyttää selainta windows7 tilassa vai?
Tässä tapauksessa Cromea.
En nyt ole tämän koneen lähettyvillä, joten en pääse kokeilemaan, mutta luulisi siellä olevan jonkun, joka on vastaavanlaisessa tilanteessa ollut.
Olisihan se tietysti ollut fiksua myyjältä, jos olis kysynyt, mikä käyttis pojalla on, mutta sitähän ei kysytty, eikä arvattu kertoa.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +16
Palaan tohon ekaann postaukseen, eli jos Windows 8 tukea, niin kyllä se Windows 8.1 toimii myöskin.

Tässä saksalaisessa sivussa oli bugista joka on olemassa kuitenkin... http://www.borncity.com/blog/2013/08/13/windows-8-1-3g-per-huawei-e3131-umts-stick-mit-hilink-teil-5/
Tuo oli kyllä liian vaikeata minun ymmärtää, vaikka googlen kääntäjää käytinkin.
Eli jos tajusin oikein, voisiko tuon tikun asentaa ilman HiLink-toimintoa vai ei.
Eli toimisi kuten aikaisemmatkin tikut, ohjelman kautta, eikä nettiin suoraan.
Ja jos voi niin neuvoja miten se tehdään, näin aloittelijalle.
Windows 8.1 on ihan hebreaa muutenkin mulle.
Minä kun en ymmärrä näissä asioissa kuin selkokieltä, printscreenit olis parhaita, mutta
tähänhän ei niitä saa.
Vai luovutanko ja otan tikun omaan koneeseen ja hankin siihen windows 8.1:een uuden, joka ei taaskaan toimi.
Hei sallamaari53!

Sinuun on oltukin jo yhteydessä. Toivottavasti sovitun ratkaisun avulla liittymäsi alkaa toimimaan normaalisti.


Ystävällisin terveisin

Tapani V
Kiitos, odotan mielenkiinnolla.
Hei!
Ongelma jatkuu edelleen, sama rajoitettu yhteys... 😞
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +16
Nämä tikut (USB) on yksittäisiä tapauksia. Jos saisit vaikka print screen kuvia upattu vaikka Onedrive palveluun ja jaat ne kuvat... Osoita linkit tähän keskustelupalveluun.


Ajurit on aina yksittäisiä tapauksia, varsinkin USB... on todella vaikea antaa mitään suoraa ohjetta ilman että on ollut tekemisissä laitteen kanssa.
Soitin lopulta Helpsoniin eikä sieltäkään muuta apua kuin, että ilmeisesti windows 8.1 ei ollut asentunut oikein, joten nyt on tehdasasetuksset koneella ja käyttis windows 8.0 ja tikku toimii...
No sinne meni yli puolen tunnin puhelumaksut oikeastaan ihan turhaan, kun tuttava jo sitä ehdotti, mutta yritettiin muuta konstia.
Enkä aio asentaa sitä windows 8.1:tä ihan kuin pakosta.

Vastaa