Iphone ja "rajoittamaton" netti

  • 11 December 2014
  • 1 kommentti
  • 0 katselukertaa

No nyt on kyllä pienen pieni pissin maku suussa. Aikoinaan kun diilit tehtiin niin otettiin Iphonelle rajoittamaton netti, kun siinä sitä käyttöä kuitenkin piisaa. Soneran kielellä "rajoittamaton" tarkoittaa ilmeisesti vaan eriasiaa mitä suomenkielen "rajoittamaton" tarkoittaa.

Olen nyt reissussa ja käyttänyt nettiä Iluurin kautta. Tänään pärähti ensiksi viesti että 80% netistä käytetty, jonka jälkeen heti että nyt on rajat ummessa. Siis rajoittamattomassa netissä rajat täynnä. Rangaistuksena netin käytöstä hidastetaan nettiä sitten kuukaudeksi tai, kuinka yllättävää, rahalla voi ostaa nettiä, minkä on maksanut jo kuukausimaksussaan.

Vähän samankaltainen tilanne jos ostan kuukauden kestävän matkakortin, millä saa tietenkin rajoittamattomasti käyttää yleisiä kulkuneuvoja. Puolen kuukauden jälkeen on rajat täynnä, jolloin saatkin enää matkustaa rämillä dösillä, mitkä kulkee maksimissaan 20km/h. Duunimatkoihin joutuu varaa pikkasen enemmän aikaa aina puolen kuukauden jälkeen, ellet maksa enemmän. Samalla tässä tapauksessa joutuisi hieman funtsimaan että enkös minä ole juurikin matkakortin ostanut matkustamista varten kuukauden ajaksi?

Olin tuossa ajatellut kotinettini vaihtaa soneraksi, mutta joutuupa sen laittamaan vakavaan harkintaan. Onko olemassa jotain sonera-suomi sanakirjaa, jotta voisi välttyä jatkossa vastaavilta probleemilta. Esim vaikka kuukausimaksu on 30€ tarkoittaa että maksat 30€ ja jos haluat vielä viimeisen viikon käyttää, pulitat kympin lisää. Netti on aina toiminnassa tarkoittaa että jos haluat käyttää kello 20-04 aikana, tulee siitä pulittaa 20/kerta lisää.

Eli pohjimmainen kysymys: Miksi rajoittamaton ei Soneralle ole rajoittamaton ja mitä muita pissityskikkoja Soneralta löytyy? Suostutteko niitä kertomaan vai joutuuko niitä oivaltamaan pitkin asiakassuhdetta, mistä ei kovin pitkä ole tulossa.

1 kommentti

nsamppa kirjoitti:

Eli pohjimmainen kysymys: Miksi rajoittamaton ei Soneralle ole rajoittamaton ja mitä muita pissityskikkoja Soneralta löytyy? Suostutteko niitä kertomaan vai joutuuko niitä oivaltamaan pitkin asiakassuhdetta, mistä ei kovin pitkä ole tulossa.


Kaikissa viidessä valikoimassamme olevassa datapaketissa ei ole rajoitettu siirretyn tiedon määrää, vaan kiinteä kuukausimaksu sisältää valitsemasi pakettikoon tiedonsiirtoa verkon täydellä nopeudella. Käyttöä voi siis jatkaa, nopeus vain hidastuu. Ja niillä lisäpaketeilla saa tarvittaessa nopeutta lisää.

Tärkeintä on se, että olet valinnut palvelut, jotka sopivat sinun käyttöösi. Näkemättä liittymääsi tai sen käyttöä ja palveluita tarkemmin, en pysty vastaamaan tyhjentävästi pohjimmaiseen kysymykseesi.

Keskimääräisistä tiedonsiirtomääristä Soneran kytkyvalikoimassa olevien puhelinmallien osalta löytyy lisätietoa tiedotteestamme.

Suosittelen, että keskustelet Asiakaspalvelumme kanssa käyttöösi sopivista vaihtoehdoista. Vaihtoehtoisesti voit jättää Yhteydenottopyynnön Omilta Sivuilta tai varata ajan ajanvarauskalenterista, jolloin soitamme sinulle.

Vastaa