Kauklahti tiedonsiirto olematon?

  • 11 December 2014
  • 4 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Hei!

Muutin keväästä Kauklahteen ja iloitsin hyvistä verkoista, 4G kuuluvuudesta yms yms.
Sain tuolloin jatkuvasti tiedonsiirtona jopa hieman yli luvattujen nopeauksien.
Viime aikoina on kuitenkin tiedonsiirto hidastunut jopa siihen pisteeseen että teoriassa voisi sanoa sen olevan olematonta. Ensimmäiset näkyvät oireet olivat youtuben tökkiminen jatkuvasti matkapuhelinverkon kautta käytettynä vaikka 4G palkit näyttivät täyttä. Ajattelin tuolloin että huono ilma heikentää kuuluvuutta tavalliseen tapaan, ei hätää. Noh, tänään yritin ladata puhelimeeni (n. 1,5 vuotta vanha lumia 820 wp 8.1 dev preview päivityksessä) spotifyä (n 10MB) enkä onnistunut koska netti ei toiminut. Kokeilin Speed Test sovelluksella ja hämmästyin tuloksista, ping 50ms, download vain 0,12MB(!!!) ja upload jopa 21MB/s (oli laskemaan päin tosin mutta testi loppui kesken). Lienee itsestään selvää että vähitellen alkaa ihmettelemään kuinka noin suuri muutos parin kuukauden aikana on edes mahdollinen. Onko Soneralla ongelmia verkossa vai pitääkö taas ostaa uusi puhelin (kytkyä n. 6kk jäljellä.....).

4 kommenttia

Hei Janzu!

Kiitos viestistäsi.

Jotta viestisi voidaan kohdistaa varmuudella oikealle liittymälle tutkintaa varten, lisäisitkö tämän Keskustelupalstan profiiliisi asiakasnumerosi (10 numeroa), joka löytyy esimerkiksi liittymäsi laskuista. Asiakasnumerosi ei näy muille Keskustelupalstan käyttäjille.

Ohje: Omat asetukset => Profiili => Asiakasnumeron kohdalle kirjoitat asiakasnumerosi => Lähetä.

Voit myös tehdä vikailmoituksen Sonera Omien Sivujen kautta osoitteessa:

https://www4.sonera.fi/Kirjaudu/?someid=some3417

Sisäänkirjautumisen/rekisteröitymisen jälkeen valitset oikean liittymän ja tämän jälkeen valitset kohdan Tee vikailmoitus.
Asiakasnumero lisätty
Hei Janzu,
kiitos tiedosta. Liittymälläsi ei näy mitään joka aiheuttaisi hidastumisen, myöskään kotiosoitteesi lähellä olevissa tukiasemissa ei ole tiedossamme vikaa. Tämä ei vielä tarkoita etteikö vikaa voisi verkossa olla. Ennen kuin kirjaamme vikailmoitusta eteenpäin, niin kysyisin että toimiihan puhelimessa netti 4g-verkon nopeudella jossain muussa osoitteessa, vai seuraako vika mukana osoitteesta toiseen? Jos netti toimii huonosti osoitteesta riippumatta niin voi epäillä laitevikaa.
Toimii muualla, ja nyt tänään kun kokeilin kotona oli nopeudet kelvollisia (13 sisään 13 ulos). Toki tuo vaihtelevuus toiminnassa on aika suuri ja olisi mukava jos sitä ei olisi mutta ainakin näillä näkymin näyttäisi että kyse oli vain sään aiheuttamasta väliaikaisesta häiriöstä.

Vastaa