Kiitos Sonera Sopiva paketista

  • 11 December 2014
  • 5 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Tämä ei ole valitus eikä kysymys, vaan kiitos.

Tämä Sonera Sopiva pakettiin kuuluva data ja puhelut pohjolassa ja Baltiassa on kyllä ihan paras juttu usein naapurimaissa käyvälle.

On vain niin käytännöllistä kun voi pitää dataroamingia puhelimessa päällä ja käyttää dataa ihan kuin olisi kotimaassa.

Yhtedet toimii ja nopeudetkin on kohdallaan.

[attachment=0:z2vspzve]3692888727.png[/attachment:z2vspzve]

Tämä vain esimerkki, varmasti parempiinkin nopeuksiin pääsee paikoin mutta tämä on enemmän kuin riittävä reissatessa.

Toivottavasti tämän on tarkoitus jatkuakin näin, sillä tämän vuoksi olen siirtynyt Soneran matkapuhelinasiakkaaksi ja pysyn jatkossakin jos homma pelaa näin.

5 kommenttia

Kunniamerkki +14
Jep. Viime kesänä pari viikkoa Ruotsissa työmatkoilla reissatessa oli kyllä hyvä, että sai heittää wlan-mokkulaan multisimmin sisään ja käyttää puhelinta kuin kotona ollessa.

Viimeinkin kansainvälisen konsernin edut on saatu käyttöön ja pystytään antamaan asiakkaille jotain, mihin muut operaattorit eivät pysty.
Hei petrik ja kjns!

Kiitos kiitoksista. Mukava kuulla että Sonera Sopiva liittymä on mieluinen. Pohjola - Baltia etu on todellakin hieno juttu ja sen huomaa silloin kun kyseisiin maihin reissaa tai jos muuten on yhteyksissä paljon ko. maissa asuviin. Toivottavasti myös Telialta tulisi vastaavanlainen palvelu jolloin heidän asiakkaansa pääsisivät hyödyntämään liittymää vastaavasti meidän suuntaamme. Sitä odotellessa!
Itse olin maanantaina Tukholmassa ja yritin käyttää Sopiva liittymän avulla puhelimen navigaattoria. Kesken päivän autossa datayhteys katkesi ja puhelin ilmoitti että ei datayhteyttä, tämän jälkeen meinattiin eksyä. Jostakin syystä yhteys palasi kun käynnistin puhelimen uudestaan. Datayhteys katkesi myöhemmin tämän jälkeen myös pitkäksi toviksi useaan kertaan. Tämän kokemuksen perusteella en suosittele navigointia puhelimen avulla. Epäilen että yhteys katkesi siinä kohtaa missä päiväkohtainen datakatto oli saavutettu vaikka tämän ei pitäisi vaikuttaa Ruotsissa.
Cellmapper ohjelman mukaan puhelin kytkeytyi 4G-verkkoon vaikka puhelin oli roaming-tilassa. Tältä foorumilta on kerrottu että roaming on aina max 3G yhteys.
Hei Fuse!

Mistä päättelet, ettei datakatto päde Ruotsissa? Vahvasti väitän, että pätee saman lailla, kuin Suomessakin. Ainakin Virossa pätee datakatto samanlailla, kuin Suomessa (ainakin omalla kohdallani).

Ja jos tosiaan datakatto tulee päälle, tippuu puhelin 256 kbit/s nopeuteen, jolla ei onnistu navigointi tai mikään muukaan.
Itselläni on kokemusta Sonera Sopiva liittymällä netin käytöstä Suomen lisäksi Virossa, Latviassa, Ruotsissa ja Norjassa.

Ainoastaan Latviassa oli ongelmia yhteyden kanssa, yhteys ei meinannnut toimia ollenkaan tai toimi äärimmäisen hitaasti. Ei ollut paikkakohtainen ongelma, vaan koko maassa viikon oleskelun ajan vaikka olisi ollut hyvä 3G kuuluvuuskin. Tästä kokemuksesta on tosin yli vuosi aikaa, toivottavasti nykyään roaming data pelaa sielläkin asiallisesti... :)

Ruotsissa ja Virossa olen käyttänyt 4G verkkoakin roamingilla, alkuun ei toiminut kuin 3G muutama vuosi sitten, mutta nykyään toimii 4G roamingkin ainakin Virossa ja Ruotsissa, ehkä muuallakin?

Vastaa