Määräaikainen sopimuksen muuttaminen?

  • 11 December 2014
  • 17 kommenttia
  • 78 katselukertaa

Hei, meillä on Soneran määräaikainen sopimus nettiliittymä 100M/10M. Voiko sen, kesken sopimuskauden vaihtaa Tuplanetti Plus liittymäksi 24kk sopimuksena?

17 kommenttia

Moi Kalle2,

On mahdollista muuttaa. Määräaikaisuus alkaisi sitten uudestaan. Jos muutos kiinnostaa niin pirauta meille päin 020017000 niin saadaan asiaa eteenpäin! :)

Mukavaa alkanutta viikkoa!

//Katariina
Hei!

Meillä on ns. tuplanetti liittymä. Tähän asti liittymä on jotenkuten palvellut, mutta Netflixiä ja muita vastaavia palveluita käytettäessä ja mahdollisesti muitakin tietokoneita saattaa olla verkossa yhtäaikaisesti 8/1 adsl liittymä ei kovin kummoisesti toimi. Nettitikun 3G on ollut käytössä, mutta sen 3 gigan tiedonsiirtoraja tulee vastaan hyvin pian ja taas artisti maksaa. Kilpailíjanne tuo huhti-kesäkuun välisenä aikana 4G LTE verkon ulottuville jopa puoleen hintaan siitä mitä Sonera nyt tarjoaa (29.90/kk max. 150M).

Milloin Soneralta on Ähtärin periferiaan saatavissa 4G? (Asun n. 4 kilometrin päässä lähimmästä puhelinkeskuksesta.) Hyvin toimiva 3G verkkokin kyllä kelpaisi kohtuuhintaan puhumattakaan paremmasta kiinteästä verkosta, mutta se on varmaankin utopiaa :(

Tuplanetin voisi näköjään vaihtaa rajattomaksi 3G:si, mutta 13 euron lisähinta ei houkuta, nopeus usbtikulla on vaihdellut n. 3-10 megaan, mikä kuitenkin on peitonnut varsinkin ulospäin menevän datan nopeuden kiinteässä ADSL liittymässäni.
Hei

Olen myös liikkeellä hieman samalla asialla. Kiinnostaisi tietää onnistuuko nykyään määräaikaisen tuplanetti liittymän(10/2kaapeli 29.90e/kk) vaihtaminen esimerkiksi tuohon halvempaan määräaikaiseen Kodin netti perus liittymään. Viimeksi kun liittymän määräaikaisuutta jatkettiin, niin eivät suostuneet kyseiseen muutokseen.
Tälläkin hetkellä tuo liikkuva laajakaista on minulla täysin turhaan kun sille ei ole mitään käyttöä. Kaiken lisäksi jos käyttöä olisi, niin 3G kuuluvuus tällä alueella on luokattoman huono.
Aikoinaan tuo liittymä oli halvin mahdollinen, mutta nykyään näyttäisi olevan nuita halvempiakin vaihtoehtoja pelkällä kiinteällä laajakaistalla.
Hei wylz,

Lisäätkö asiakasnumeron käyttäjätunnuksen profiiliin (Omat asetukset -> Profiili -> Asiakasnumero) niin pääsen näkemään sopimuksesi tarkemmin. Yleensä kuitenkaan toisen palvelun irtisanominen Tuplapaketeissa ei ole mahdollista määräaikaisen sopimuksen aikana jos sille ei ole mitään muuta syytä kuin palvelun hinta.
Hei sesal,

Vilkaisin kiinteää liittymääsi ja linjassa näkyy aika paljon vaimennusta mistä yhteyden hidastelu tai ongelmat voisi johtua. Eihän sinulla ole käytössäsi mitään pitkää puhelinjohtoa alkuperäisen lyhyen (~2m) johdon sijaan? Suosittelisin myös testausta toisella modeemilla mikäli puhelinjohdosta ei tuo vika johdu.

sesal kirjoitti:
Milloin Soneralta on Ähtärin periferiaan saatavissa 4G? (Asun n. 4 kilometrin päässä lähimmästä puhelinkeskuksesta.) Hyvin toimiva 3G verkkokin kyllä kelpaisi kohtuuhintaan puhumattakaan paremmasta kiinteästä verkosta, mutta se on varmaankin utopiaa :(

Minä tarkistan tätä asiaa ja vastaillaan tähän asiaan hieman myöhemmin !

EDIT: Valitettavasti Ähtärin alueella ei ole lähiaikoina suunnitteilla 4G-tukiasemaa.
Asiakasnumero lisätty.
Mitenhän tuosta sitten eroon pääseminen onnistuu, koska viimeksi kun määräaikaisuus oli loppumassa, niin oli pakko jatkaa samalla sopimuksella kun eivät suostuneet vaihtamaan silloinkaan tuohon halvempaan?
Hei!

Telewellin ja Netgearin ja Zykeliä olen kokeillut päätelaitteena, ei jatkojohtoja käytössä, modeemien laatikosta aina uusi "töpseli" käyttöön. Tätä rumbaa se on ollut. Se nyt vaan on näin, että syrjäseudulla asuminen on oma valinta ja tänne ei kunnollista linjaa ainakaan Soneran toimesta tule koskaan!

Tuplanetin mukana tuleva tikku tuntuu hieman sellaiselta kusetukselta, tai no joo. mutta sen tiedonsiirton rajoitettu määrä tulee hyvin pian vastaan ja taas maksetaan lisää. No DNA tuo onneksi sen LTE yhteyden ja toimiihan heidän 3G-yhteys nytkin täälläpäin hyvin. Hintaa vain on puolet vähemmän kuin Soneran liittymässä. Rouvan nimissä olevan Soneran liittymän määräaikaisuus on vielä valitettavasti voimassa vuoden päivät, mutta sitten bye, bye.
Hei wylz,

Määräaikaisuuden jatkaminen ei ole koskaan pakollista mutta yleensä liittymän saa edullisemmalla kuukausihinnalla kun sitoutuu 24kk sopimukseen. Vilkaisin tarjontaa ja itse en ainakaan löydä edullisempaa jatkotarjousta tuon nykyisen sopimuksesi sijasta? Yleensä jo pelkkä perusliittymä hinta alkaa tuolta 29€ rajalta joten käytännössä tuo mobiililiittymä on tällä hetkellä käytössäsi veloituksetta.

sesal , Kun olet nuo testaukset jo kertalleen nyt tehnyt, suosittelisin jättämään asiasta vikailmoituksen niin tutkitaan mistä tuo hidastelu johtuu. Vikailmoituksen voit jättää soittamalla vikapalveluun tai jättämällä palvelupyynnön omien sivujen kautta.
Kyllä tuo ainakin minulle listaa tuonne tuollaisen kuin Sonera Kodin Netti Perus (kaapeli 5-10Mbit/s), sopimuskausi 24kk, tarjoushinta 19.90€, normaalihinta 29.90€.
Moi wylz! Kyseinen tarjous on tarkoitettu uusille asiakkaille. Sinulla on lisäksi määräaikainen sopimus voimassa ja sitä ei ikävä kyllä voi irtisanoa tai muuttaa hitaampaan/halvempaan liittymään kesken sopimuskauden.
Mjoo kyllähän tuo olikin jo selvää että soneran asiakkaana on mahdottomuus vaihtaa koskaan mihinkään halvempaan. Vanhoille asiakkaille ei mitään etuuksia vaikka kovasti ovat viime aikoina mainostaneet ihan toista. Harmillista on että soneralla on täällä kiinteiden liittymien monopoli, niin ei auta kun maksaa tuota samaa summaa luultavasti niin kauan kun täällä pohjoisessa asuu.
Piti nyt vain varmistaa tuo tilanne kuitenkin. Kiitoksia vastauksista.
ATTN: Selene@SoneraPartio
...toisesta foorumista tänne jatkamaan turinointia kesken sopimuskauden nopeuden nostamisesta.
En nyt osaa asiaan oikein enempää lisätä. Fakta on se, että teidän kuuluvuuskartta näyttää et 8 megaa pitäisi saada. En ymmärrä mitä tulkinnan varaa tuossa on?
Hei TroubleBound,

Kuuluvuuskartta antaa suuntaa langattomille yhteyksille nopeuksien suhteen. Myös kiinteän kaistasi nopeutta on mahdollisuus nostaa nykyisestä Kodin Netti 1-2M ---> Kodin Netti Perus 3-8M nopeuteen.

Mikäli tuo nopeudennosto kiinnostaa mutta nosto ei onnistu verkkokaupan kautta, kannattaa olla yhteydessä tarjouksista suoraan myyntipalveluun 0800 133 133.
Antti- kirjoitti:
Hei TroubleBound,

Kuuluvuuskartta antaa suuntaa langattomille yhteyksille nopeuksien suhteen. Myös kiinteän kaistasi nopeutta on mahdollisuus nostaa nykyisestä Kodin Netti 1-2M ---> Kodin Netti Perus 3-8M nopeuteen.

Mikäli tuo nopeudennosto kiinnostaa mutta nosto ei onnistu verkkokaupan kautta, kannattaa olla yhteydessä tarjouksista suoraan myyntipalveluun 0800 133 133.
Jonotin 1h 27min kuunnellen sitä s**tanan hissimusiikkia...sai olla tarpeeksi "yhteyksissä" tälle päivälle!
Itselläni kövi hivenen hassusti, koska aikaisemmin minulla oli määräaikainen nettiyhteyssopimus 24M netti + iptv ja määräaikaisuuden lopussa sain puhelun, jossa sovittiin jatkaa sopimusta entiseen malliin, mutta nyt nettiyhteyteni on 8-20M , ei 24M niin kuin aikaisemmin, joten siis vanhaa sopimusta ei jatkettukaan vaan sopimus muuttui toisenlaiseksi. Onko muilla käynyt vastaavalla tavalla?
Hei!

TroubleBound: Kohtuuttoman pitkään olet kyllä joutunut jonottamaan, suuret pahoittelut tästä! Voitaisiin hoitaa asia kuntoon myös esimerkiksi Facebookin kautta, jos sopii? Laita vaan yksityisviestillä tarkemmat asiakastietosi, niin jatketaan rupattelua siellä.

Jannerem: Laajakaistatarjooma muuttui vastikään ja nykyään ilmoitamme liittymien nopeudet todellisten vaihteluvälien mukaisesti esim. 24M muuttui 8-20M. Itse liittymä on kyllä ihan sama kuin ennenkin, termistö vain muuttui. Esimerkiksi tässä tapauksessa 24M on edelleen liittymän teoreettinen maksiminopeus, kun taas todellinen nopeus riippuu mm. puhelinlinjan pituudesta, talon sisäverkon kunnosta sekä siitä, montako laitetta verkkoon on liitetty. Mielestämme tämä on parempi ja reilumpi tapa ilmoittaa asiasta.
^ Laittelin Facebookin kautta "missä mennään" infoa... Nopeudennostosta kiitos!

Vastaa