Missä on luvattu 4G Oulun Mustasuolla??

  • 11 December 2014
  • 5 kommenttia
  • 2 katselukertaa

Kotiosoitteessani Oulun Koskelan Mustasuolla yhteytenä on maksimissaan 4G ilman palkkeja ja tämäkin vain olohuoneessa. Yleensä yhteys pomppii jatkuvasti Edgen ja HSPA+:n välillä ja tällöin data ei liiku yhtään mihinkään ja lisäksi ping on mahdoton!

Kännykässäni ei ole vikaa (Samsung Galaxy S5), koska meillä on taloudessa myös DNA:n ja Elisan liittymät, joilla kännykkää on testattu ja DNA:lla yhteys on tasainen 4G kolmella palkilla ja Elisalla kahdella.

Oulun keskustassa työosoitteessani sentään on 4G kahdella-kolmella palkilla ja tämän verran näyttää myös DNA:lla ja Elisalla. Myös puhelinyhteys soittaessa pätkii ja katkeilee kotona välillä (tosin tämän olen huomannut vain huonolla säällä)

Laittakaa mastot kuntoon kotiosoitteeseeni ASAP, koska en jaksaisi jatkuvasti vaihtaa kotona ollessa WLANille ja koska kuuluvuus kartassakin alueeni pitäisi olla "hyvällä 4G alueella". Ja eikä sitten mitään soopaa, että ehkä meillä on talossa niin paksut seinät yms. koska muilla operaattoreilla yhteydet toimivat seiniemme läpi ihan hyvin.

5 kommenttia

Hei LumiaJa!

Kiitos viestistäsi. On totta, että peittoaluekarttamme mukaan Oulun Mustasuon alueella on pääsääntöisesti erinomainen 4G-verkon kuuluvuus, mutta on joitakin alueita, joissa kuuluvuus on tasolla hyvä.

Asia saattaa johtua osaltaan siitä, että tällä hetkellä lähimmät Soneran 4G-verkon tukiasemat sijaitsevat Tutkijantiellä ja Elektroniikkatiellä. Mikäli näistä osoitteista on sinun osoitteeseesi jonkin verran matkaa, voi kuuluvuudessa olla parantamisen varaa. Myös tukiasemien ja osoitteen välissä olevat rakennukset heikentävät kuuluvuutta. Toisten operaattoreiden tukiasemat ovat ilmeisesti lähempänä kotiosoitettasi.

Lähes kaikkiin Mustasuon alueella oleviin tukiasemiin on suunniteltu 4G-verkon käyttöönottoa ensi vuoden alkupuoliskolla, joten parannusta on toki tulossa ja toivottavasti mahdollisimman pian.
No tästä pitäis kyllä nyt jotain hyvitystä antaa, nimittäin osoitteessani Ei kuulu edes 3g teidän verkolla. Turhaa maksan kallista nettiä jos tää ei edes toimi keskinkertaisesti siellä missä suurimman osan ajastani vietän.
Hei LumiaJa,

tarkempaa osoitetta tarvitsisimme. Asiakasnumeron voisit lisätä profiilisi, sitä kautta myös näemme osoitteesi. Muut eivät näe asiakasnumeroa, mutta pääsisimme katsomaan tilannetta tarkemmin.
Nyt on asiakasnumero profiilissa.
Hei LumiaJa!

Asiakasnumerosi perusteella tarkistettuna osoitettasi lähinnä sijaitseva 4G-verkon tukiasema sijaitsee noin 600 metrin etäisyydellä pohjoisen ja koillisen välisessä suunnassa, joten aivan lähellä tukiasema ei ole, mutta ei liian kaukanakaan.

Kuuluvuus ja yhteyden laatu vaihtelee riippuen pinnanmuodoista, etäisyydestä tukiasemaan sekä rakennuksista ja niiden rakenteista. Esimerkiksi selektiivi-ikkunalasit blokkaavat melko tehokkaasti auringonsäteiden lisäksi myös matkapuhelinverkon signaalia. Kiinteistön rakenteita peittoaluekarttamme ei ota huomioon, jolloin kuuluvuus saattaa olla kartassa mainittua heikompi.

Hyvitysasiaan liittyen voit lähettää asiakaspalveluumme palvelupyynnön Sonera Omien Sivujen kautta osoitteessa:

https://www4.sonera.fi/Kirjaudu/?someid=3417

Rekisteröitymisen/sisäänkirjautumisen jälkeen valitset kohdan Palvelupyyntö.

Vastaa