POP3 vai IMAP

  • 11 December 2014
  • 3 kommenttia
  • 68 katselukertaa

Hei!
Eilen katosi taas postia Sonera webmaililta (vain saapuneet kansiosta) ja samalla vastaavat postit katosivat matkapuhelimesta (Lumia 920) Vain elokuun postit jäi molempiin. Koska tämä tapahtuu säännöllisesti osasin varautua joten käytän varakonetta missä on Windows Live Mail POP3. Kaikki postit tallella! Koska webmailin tilejä ei voi lisätä tai muokata, kysyisin: Onko Sonera webbmail ja Lumia tilit IMAP vai POP3? Tämä kiinnostaa koska minun toinen Sonera webbmail missä on sähköposti, pp.sonera.net osoite käytössä , ei kertaakaan ole hukannut postit.

3 kommenttia

Hei Wheeler,

POP3 tiliä käytettäessä ohjelma hakee sähköpostit pois palvelimelta, jolloinka ne eivät enää ole luettavissa webmailin tai muiden laitteiden kautta. Sähköpostit näkyvät siis vain sillä koneella, jossa sinulla on tuo POP3 tili asennettuna.

Viestit eivät siis katoa, vaan joku ohjelma on ne sieltä hakenut. Postit siis ilmeisesti sijaitsevat tällä hetkellä varakoneesi sähköpostiohjelmassa.

Jos siis haluat lukea posteja usean eri laitteen sekä webmailin kautta, niin tili kannattaa luoda kaikkiin ohjelmiin ja laitteisiin IMAP tilinä.

Puhelimissa sähköpostit ovat pääsääntöisesti IMAP tileinä.
Kiitos nopeasta vastauksesta ja neuvoista. Taidan siirtyä kokonaan IMAP käyttäjäksi varmuuden vuoksi. Vielä jäi auki: Voitteko vahvistaa että Sonera webbmail on IMAP tili.
Toivottavasti Lumiassa on myös IMAP automaattisesti. Huom. kaikki Lumian käyttäjät! Onko kukaan saanut vahvistusta tähän?
Hei Wheeler,

Webmail on erillinen selainpohjainen käyttöliittymä sähköpostipalvelulle.

Webmailia voi siis käyttää vaikka olisit asentanut sähköpostin POP3 tai IMAP tilinä erilliseen sähköpostiohjelmaan. Webmailista ei tietenkään näe niitä sähköposteja jotka on POP3 asetuksilla olevalla sähköpostiohjelmalla haettu palvelimelta pois. Jos käytössä on IMAP asetuksilla oleva ohjelma, niin postit eivät poistu palvelimelta, ellei niitä erikseen poista webmailin tai sähköpostiohjelman kautta.

POP3 yhteys mahdollistaa vain yhden yhteyden postilaatikkoon kerrallaan kun IMAP taas mahdollistaa useamman samanaikaisen yhteyden.

Sähköpostimme kaikki tukevat IMAPpia, kunhan postilaatikon koko on vähintään 500 megaa. Vanhemmissa 10 tai 50 megan laatikoissa IMAP tukea ei ole. Postilaatikon koko on kuitenkin mahdollista nostaa tuohon 500 megaan veloituksetta.

Sinulla nuo postilaatikot ovat tuon 500 megan kokoisia.

Vastaa