Pääpostilaatikkoon tarvitaan lisätilaa! Sivulaatikoista?

  • 11 December 2014
  • 4 kommenttia
  • 12 katselukertaa

Hei!

Minulla on käytössä kaikki Soneran viisi sähköpostilaatikkoa.


Ongelma:

Pääpostilaatikko etunimi.sukunimi@pp.inet.fi on poistojen jälkeenkin liian täysi, mutta muissa laatikoissa on reilusti tilaa!

Tarvitsen enemmän tilaa pääpostilaatikkoon, miten sen saa tehtyä?

Voiko tilaa itse siirtää sivulaatikoilta päälaatikkoon, vai onko tuo vain ylläpidon tehtävissä?



2) Voiko jonkun sivupostilaatikoista nimetä uudelleen esim. etunimi.sukunimi2@pp.inet.fi?

3) Miten uudelleen nimeäminen vaikuttaisi sivupostilaatikossa olevaan postiin?

4) Siirtyisikö sivupostilaatikon aiemmat meilit suoraan uuden nimen alle?

5) Entä pitäisikö kaikille postittajille lähettää uusi osoite, vai toimisiko "osoitteen uudelleenohjaus"?

Kiitos!

4 kommenttia

Hei mitenmodeemiauki!

Kaikissa sähköpostilaatikoissasi on käytössä maksimitila 500Mb. lisälaatikoista ei valitettavasti pysty siirtämään "ylimääräistä" tilaa pääpostilaatikolle. Mietin, että auttaisiko ongelmaasi sähköpostin uudelleenohjaus esimerkiksi pääpostilaatikosta lisäpostilaatikkoon? Uudelleenohjauksen saat käyttöön kirjautumalla Omille Sivuille > Liittymänhallinta > Sähköpostilaatikot > Asetukset > edelleenlähetys sähköpostiin. Tällöin kaikki pääpostilaatikkoon tuleva posti siirtyy automaattisesti valitsemaasi osoitteeseen.

Voit milloin tahansa muuttaa sähköpostiosoitetta Omien sivujen kautta tai soittamalla Asiakaspalveluumme 0200 17000. Jos esimerkiksi haluat osoitteen etunimi.sukunimi@pp.inet.fi mutta kyseinen osoite on jo varattu toiselle asiakkaalle, lisätään pp-pääteen loppuun joku numero, esim. @pp2.inet.fi. Osoitteen muuttaminen ei hävitä olemassaolevia sähköposteja. Muutettaessa sähköpostiosoitetta, vanha osoite häviää. Sinun tulee siis ilmoittaa uusi osoite yhteyshenkilöillesi.
Hei! 🙂

Kiitos! Hyviä vinkkejä!



Tuo siirto en tullut ajatelleeksi.

Onko niin, että kaikki pääpostilaatikkoon tuleva meili automaattisesti ohittaisi pääpostilaatikon?

Ja meili saapuisi vain sivupostilaatikkoon? Sieltä vastaamalla osoite tosin olisi saajalle outo, mutta voisihan tietysti meilata tärkeät viestit takaisin itselleen ja sieltä pääpostilaatikon kautta sitten eteenpäin.



Akuutisti löysin "lisätilaa" poistamalla "Lähetyt" kansiosta liitetiedostoja, lähinnä isoja kuvia!
En hoksannut, että itse lähettämäni meilit liitteineen jäävät viemään tilaa.
Samoin "Luonnokset" kansiossa oli muutama iso liite, jonka poisto toi tilaa.

Soneran soitosta tuli myös tieto, että pääpostilaatikon tulin voisi tuplata lisämaksusta?
Morjensta!

Totta turiset, sähköpostiin saa todellakin lisätilaa toiset 500Mt hintaan 1,50€/kk. Tällä kertaa minulla oli vanhentunutta tietoa. Jos haluat lisätilan käyttöön, hoituu se soittamalla Asiakaspalveluun tai Omien Sivujen kautta itsepalveluna.

Vaikka pääpostilaatikko olisi täynnä, pitäisi viestien silti siirtyä valitsemaasi lisäpostilaatikkoon. Tällä hetkellä on kahdenlaista tietoa siitä, tuleeko viesti molempiin laatikoihin vai ei. Testaan sen vielä omalla sähköpostillani ja ilmoitan tähän ketjuun miten kävi.

Suosittelen sinua myös tarkistamaan roskaposti- ja poistetut viestit -kansiot, ellet ole sitä vielä tehnyt. Sitä kautta voisi myös löytyä lisätilaa laatikkoosi.
No niin, sähköpostin uudelleenohjaus on testattu ja todettu, että sähköpostit tulevatkin molempiin laatikoihin. Tämä ei siis ratkaisekaan ongelmaasi. Jos sähköpostiin ei saa vapautettua tarpeeksi tilaa, on ainoa vaihtoehto lisätilan tilaaminen.

Vastaa