Sonera / Netflix Super HD / Netflix Open Connect


Eli eli, kun menen Netflix Super HD sivulle niin palvelu kertoo punaisella, että:

"Internetpalveluntarjoajallasi ei ole vielä Super HD -valmiutta".

Sivulta lainattua:
Miten saan Netflix Super HD:n käyttöön?
Internetpalveluntarjoajan pitää olla Netflix Open Connect -verkoston jäsen Super HD:n käyttöä varten. Ota yhteyttä palveluntarjoajaasi ja pyydä heitä liittymään Netflix Open Connect -verkostoon, jotta voit katsoa Super HD -laatua.


Lisää tietoa suomeksi kuluttajille: http://support.netflix.com/fi/node/8736#gsc.tab=0

Ja sitten tietoa OPERAATTORILLE: https://signup.netflix.com/openconnect

Sonera, olisiko mahdollista teidän liittyä (ILMAINEN!) tuohon "Netflix Open Connect" systeemiin, että saisi asiakkaanne parhaat mahdolliset kuvat kotiin?

Elisalla kuulemma jo toimii.. eli chop chop hommiin.

55 kommenttia

Ainakaan vielä emme ole liittymässä tuohon Netflix Open Connect -verkostoon. Välitän toki toiveesi eteenpäin. Mukavaa illanjatkoa!

"Ainakaan vielä emme ole liittymässä tuohon Netflix Open Connect -verkostoon."
Onkohan tuohon muuta syytä kuin että kyseessä on kilpailijan tarjonta joka vielä tuo lisää liikennettä Soneran verkkoon?
Vai hidas ja jäykkä organisaatio kenties?
Ainakin hyvää mainosta Elisalle...
No tämä ei yllätä millään lailla. Koittakaa nyt ensin saada Youtubesta data kulkemaan tasaisesti!
Tästäkin vuosikausia jo taisteltu. Sonera vielä kaataa itsensä vanhanaikaisuudellaan.
Laajakaistasoppari katkolla toukokuussa. Teette helpoksi kyllä vaihtopäätöksen.










Heikki- kirjoitti:
Ainakaan vielä emme ole liittymässä tuohon Netflix Open Connect -verkostoon. Välitän toki toiveesi eteenpäin. Mukavaa illanjatkoa!




Hei Heikki ja muu Soneran asiakaspalvelun väki! Minä ja moni muu arvostaisimme todella paljon jos Sonera harkitsisi vielä kerran päätöstään olla liittymättä Netflix Open Connect -verkostoon. Tähän asti minulla on ollut lähinnä hyviä kokemuksia Soneran asiakkaana, mutta tuo sinun lausuntosi oli kuin kylmä suihku. Eikö Soneran tarkoitus ole palvella laajakaista-asiakkaitaan?

Sisällön jakelu verkkostreamingina on tätä päivää ja Netflix Super HD on askel parempaan palvelutasoon. Miksi haluatte evätä tämän palvelun omilta asiakkailtanne ja pakottaa heidät toisen luokan verkkokansalaisiksi?

Mulla on jo pari päivää näkyny että mitkä leffat/tv-sarjat näkyy super hd laadulla.
Samaa mieltä. Liittykääs nyt vaan!
Ilmeisesti sekä Elisa/Saunalahti että DNA jo tukevat Open Connectia. Eli jos kaikki kilpailijat ovat ottaneet sen käyttöön, Soneralla ei ole kyllä mitään syytä jättäytyä tästä ulkopuolelle.
Keskustelupalstojen mukaan muilla suurilla operaattoreilla tämä on jo Suomessa toiminnassa. Olisikohan aika jo Sonerankin liittyä mukaan!
On kyllä naurettava firma tämä surina. Ehkä tämäkin tulee parin vuoden päästä.. tai sitten ei, jos katsoo mitä parin viime vuoden aikana on tapahtunut (tai siis jäänyt tapahtumatta), niin ainoa johtopäätös on se, että vain ne muutokset/uutuudet toteutetaan joista surina saa lisää rahaa.. ja tästähän ei ole tuloja tulossa, itseasiassa päinvastoin (kaistan kulutus kasvaa), niin ei varmasti tapahdu. Saa todistaa vääräksi.
Hei Soneran väki, kerroitte että ette ainakaan vielä ole liittymässä Netflix Open Connect -verkostoon. Osaatteko sanoa tarkemmin milloin mahdollisesti olisitte liittymässä tai varmistuksen sille ettette liity?

Tähän mennessä antamanne vastauksen perusteella palveluntarjoajan vaihto on edessä hyvinkin pian.
Hei Tepla,

Toistaiseksi Netflix Open Connect -verkostoon liittymisestä ei ole tehty päätöksiä, joten tämän suhteen emme pysty aikatauluja kertomaan.
Täällä yksi netflixin käyttäjä lisää odottaa soneran menevän mukaan open connectiin!
Sama täällä. Super HD kelpaisi. Ja samalla youtubeputki suoraksi kanssa.
Ääni myös täältä! Jos siis haluatte varmistaa laajakaista-asiakkuuteni jatkossa muutenkin kuin pelkällä verkkoasemamonopolilla ... 🙂
Ongelma ratkeaa lataamalla leffat suoraan koneelle 1080p:nä (jaa mistäkö?). Voisi tietenkin tulla halvemmaksi lyödä ilmaiset/halvat laitteet palvelinkeskuksiin. Datansiirto oman verkon/ficixin kautta on "ilmaista" verrattuna liikenne toiselta puolelta maailmaa.. Taitaa Sonera olla sen iso firma, että päätökset tehdään yhtä verkkaisesti, kuin odottaisit oikeudenkäyntiä.
Jos ruoho on vihreämpää aidan toisella puolen ei sen yli kiipeäminen ole kuin vanhan sopimuksen (sonera) irtisanominen ja uuden solmiminen kilpailijan kanssa.

Aiemmin hommat Soneran kanssa toimineet oikein mainiosti mutta jos tällä tavalla tulee turpaan kilpailijoihin nähden on peli aika selvä. Edelläkävijä kulkee silmät ummessa rotkoon?
Toivomusta täältäkin päin että saisitte tuon super HD:n toimimaan,

Eihän se ainakaan tule olemaan esteenä että sonera on sopinut jonkun sopimuksen HBO:n kanssa???
Vaatiiko Open Connectin käyttöönotto Soneralta jotain rahallista panostusta vai miksi tuota pitää edes miettiä? Vaikuttaa kyllä melko oudolta jos asiakkaat halutaan näinkin pienen asian vuoksi päästää kilpailijoille.

Tänään tuli päivitys AppleTV:lle joka mahdollistaa nyt SuperHD -materiaalin Netflixissä, mutta hieman jäi suutariksi kun operaattori hankaa vastaan.
Komppaan käyttäjää mika_t.

Mitä hyötyä on 100 megan valokuidusta jos sitä ei pääse hyödyntämään esimerkiksi juuri tässä netflixssä. Näkyy se normi HD-laatu oikein mainiosti kilpailijan hitaamallakin yhteydellä ja siihen tulee kaupan päälle se super HD.

Nyt valoja päälle siellä.
Eräs DNA:n asiakas oli saanut tällaisen ilmoituksen:
"Internetpalveluntarjoajasi on Open Connect -verkoston jäsen. Se on ilmainen, Netflixin tarjoama yhteistyömuoto."
Ymmärsinkö oikein, että olisi ILMAINEN? Eli ainoa syy Soneralle olla liittymättä on kiusata Netflixiä käyttäviä asiakkaitaan. Arvostan valtavasti.
jaksulaa kirjoitti:
Ymmärsinkö oikein, että olisi ILMAINEN?

Näinhän sitä tosiaan esitetään.. omassa topikin avausviestissäni oli linkki https://signup.netflix.com/openconnect?locale=fi-FI& :
ISPt voivat suoraan yhdistää verkkonsa Open Connect-verkkoon ilmaiseksi.Tämän voi tehdä joko käyttämällä ilmaista peering-palveluamme internetkeskuksessa. Palveluntarjoajat voivat säästää vielä enemmän siirtohinnoissa liittämällä ilmaiset tallennuslaitteemme verkkoonsa tai lähelle sitä.


Tällä hetkellä taitaa olla kaikki vähänkään isot ISPit suomessa mukana tässä, paitsi surina.. mutta eipä se ihmekään ole, tässä parin vuoden aikana ei oikeastaan ole mitään kehitystä tapahtunut (nettitallennus tuli, siinäpä se oikeastaan on), jokainen voi lukea täältä foorumilta miten mitään ei tapahdu, samoiten soneran omalta kehitystoivelistalta.
Uskomatonta toimintaa! Täältä +1 Super HD:lle.
Toivomusta täältäkin päin että saisitte tuon super HD:n toimimaan,

Eihän se ainakaan tule olemaan esteenä että sonera on sopinut jonkun sopimuksen HBO:n kanssa???
Hei,

Soneralla on niin *****t letkut, että ne eivät jaksa edes YouTuben 360p-tilaa pyörittää.

Niin millä luulette samojen letkujen pyörittävän vielä Netflixin Super HD:tä?

Mahdoton tehtävä.

Kyllä tässä ainoa vaihtoehto on sanoa Soneralle viimeinen näkemiin ja viimeinenkin liittymä Soneralta irtisanottua Saunalahden letkuun (mobiilikaista). Sokerina pohjalle: Elisa se hemmetti mennyt LTE-tornin pystyttämään tässä joku aika sitten ja täydet kentät...

Tuleepahan mahdolliseksi Super HD Netflixissä.

Se on baibai Sonera :DDDD

Vastaa