VPN-yhteys ei toimi

  • 11 December 2014
  • 1 kommentti
  • 16 katselukertaa

Minulla on Soneran ADSL-yhteys. Tarvitsen työssäni kotoa käsin yhteyttä firman tietojärjestelmiin ja se ei onnistu sujuvasti ilman VPN-yhteyttä. Käytössä on openvpn (macissä tunnelblick), ja tuntuu, että jokin blokkaa sen toiminnan. Olen kokeillut sekä windowsista, linuxista että macista, eikä mistään toimi, vaan nimipalvelut katoavat pelistä heti, kun pistän openvpn:n päälle. Muualta kuin kotoa taas linux-läppärini onnistuu openvpn-yhteyden ottamaan ilman ongelmia, joten lokaalista viasta ei ole kyse.

Mikä neuvoksi? Jos nämä eivät toimi, on kai sitten pakko yrittää vaihtaa operaattoria...

1 kommentti

Sonera ADSL on avoin yhteys eli siinä ei ole portteja suljettuna kumpaankaan suuntaan. Laajakaistaliittymän yhteyden ei pitäisi olla esteenä VPN-käytölle. Omalla kohdallani muistan yhden ainoan tapauksen, jossa VPN:n toimimattomuuden syy jäi verkon puolelle. Kyseisessä tapauksessa oireet ilmenivät myös https-sivujen avautumisen hitautena.

Ensimmäisenä mahdollisena ongelmakohtana mieleen tulee ADSL-modeemi tai muu oma verkkolaite, jonka palomuuri voi olla ongelman aiheuttaja. Asian saisi testattua ohittamalla erillinen sisäverkon reititin (jos käytössä) tai toisella ADSL-modeemilla. Modeemin asetuksista palomuurin sammuttaminen olisi myös testaamisen arvoinen muutos.

Vastaa