Verkon suojaustyypin valinta?

  • 11 December 2014
  • 3 kommenttia
  • 155 katselukertaa

Toivottavasti olen oikeassa paikassa, että saisin vastauksenkin. Siis:

Käytössäni on laajakaista Extra-C, eli tv-verkossa toimiva kaapeliliittymä. Modeemi on oma Motorola SBG900E. Koneessa on Windows 7.

Motorola - langattoman verkon ominaisuudet kertoo suojauksesta näin: Suojaustyyppejä on: WPA2-Personal, WPA-Personal, WPA2-Enterprise, WPA-Enterprise, 802.1x. Siis mikä näistä on Windows 7:lle? Olen lueskellut ohjeita läpi ja sielläpä ei mainitakaan mitä pitäisi tehdä Windows 7:lle.

Entä sitten salaustyyppi, tarvitaanko sitä? Siinä ei valinnanvaraa olekaan kuin WEP.

Käyttö on ihan normaalia kotikäyttöä, mutta kerrostalossahan on liittymiä muillakin. Nyt vasta on alkanut askarruttamaan tuokin asia. Alkuaikoina kun ei ollut muilla edes liittymää.

Entäpä sitten, jos vaihtaisin Wintoosan johonkin muuhun, vaikuttaisiko se suojaukseen?

Mikä muuten on noiden modeemien elinkaari, onko tietoa?

3 kommenttia

Langattoman verkon salaamisesta löytyvät ohjeet tästä Turvallinen WLAN-yhteys artikkelista.

WEP ja WPA ovat vaihtoehtoisia salaustapoja ja näistä kahdesta WPA on uusin. Tarvittaessa saat verkon suojaamiseen lisäapua Helpsonilta.

Jos vaihdat käyttöjärjestelmää ei salausta tarvitse tehdä uudelleen.

Modeemien elinkaaresta on vaikea sanoa. Tekniikan pysyessä samana ei modeemia tarvitse välttämättä päivittää useinkaan. Hyvällä tuurilla samalla laitteella pärjää vuosia.
Nythän on näin, Katja, että jos olisin löytänyt vastauksen tuosta artikkelista, en sitä olisi täällä edes kysellyt. Kuten jo mainitsin, siellä ei ole mainittu Windows 7:aa ollenkaan. Koskahan se sivu on muuten päivitetty, kun siellä puhutaan myös XP:stä jossa on SP1! Miun toisessa koneessani on XP ja siinäkin on SP3. Eihän XP:stä kannattaisi enää oikeastaan puhuakaan, koska se alkaa olemaan menneen talven lumia myös päivityksien suhteen.

Siis mitä siinä artikkelissa voidaan soveltaa Windows 7:aan? Vai eikö henkilökunta tiedä? Miun siis pitäisi maksaa Helpsonille, että saan vastauksen tuohon kysymykseen, vaikka on keskustelupalstakin? No way ...

Eikö täällä liikukaan ketään ns. asiantuntijaa, joka voisi sanoa minkä valitsen? Voinhan mie tietysti kokeilla kepillä keväistä jäätä. Kantapään kauttahan ne asiat on aikaisemminkin opittu. Taikka sitten mie vaihdankin palstaa.
WPA2-Personal on mielestäni noista vaihoehdoista kotikäyttöön sopivin. WLAN-verkon suojaus tehdään langattoman lähiverkon tukiasemalle, ei Windows-käyttöjärjestelmälle. Tietenkin kyseisen verkon asiakkaana olevan tietokoneen käyttöjärjestelmän on tuettava kyseistä suojausta, jotta yhteys sillä tietokoneella toimii.

Vastaa