Yhteyden hitaus

  • 11 December 2014
  • 5 kommenttia
  • 1 katselukerta

Hei. Tänään sitten aktivoitui tuo 100/10 VDSL kaista. Modeemina on Zyxel P870HN-51b. Heti alkuun huomasin, että liittymä toimii pääasiassa vain 50mb nopeudella, vaikka modeemi kätteleekin 86mb nopeudella. Yritin siinä sitten muuttaa yhteyden reitittävästä siltaavaksi, yhteys katkesi, ja jouduin resettaamaan modeemin. En voinut pistää myöskään NATtia pois päältä, tai ylipäätänsä muutella juuri mitään asetuksia, sillä yhteys vain katkesi.

Pitkän tappelun jälkeen sain modeemin siltaavaksi, mutten enää päässyt sen hallintapaneelin, eikä WLAN toiminut. Yhteyden nopeus nousi kuitenkin parhaimmillaan 70mb paikkeille. Koska WLAN ei toiminut, jouduin resetoimaan boksin, ja se palasi takaisin siltaavaksi, jossa se on nytkin, sillä en viitsi enää yrittää vaihtaa asetuksia. Tämän seurauksena nopeus on edelleen parhaimmillaan vain 50mb. Minulla olisikin siis pari kysymystä:

1. Miten modeemin voisi muuttaa siltaavaksi sillä tavalla että kaikki toimisi?

2. Saako yhteysnopeutta mitenkään muuten lähemmäksi tuota 86mb, jolla se siis kättelee?

Terveisin virpi.

5 kommenttia

Hei Paileh,

Modeemin asetuksiin saat parhaiten apua Zyxelin tuen kautta.

Tarvittaessa saat apua myös Helpson palvelusta.
Olen ymmärtänyt että VDSL-liittymissä on päällä jonkinlainen virheenkorjaus, joka saattaa heikentää yhteyden nopeutta ja viivettä, mutta parantaa sen laatua. Saisiko tätä mitenkään pois päältä?
Hei Paileh,

Virheenkorjaus vaikuttaa enimmäkseen viiveeseen. Viive kasvaa hieman virheenkorjauksen ollessa päällä. Virheenkorjaus ei kuitenkaan laske yhteyden nopeutta. Virheenkorjauksen ollessa käytössä, yhteyden nopeus saattaa jopa hieman nousta.

Virheenkorjaus on nyt otettu pois. Jos haluat sen takaisin, niin ilmoittele vaikka tätä kautta, niin palautellaan aiemmat asetukset takaisin.
Yhteyteni katkesi, enkä pääse enää edes modeemin hallintapaneeliin. Mitäs nyt?
Hei Paileh,

Yhteys katkesi kun liittymän asetuksia muutettiin (virheenkorjaus otettiin pois). Tämä muutos ei vaikuta modeemin asetuksiin tai modeemin hallintapaneeliin pääsemiseen.

Oliko koneesi yhdistetty modeemiin langattomasti vai kaapelilla?

Kokeilitko käynnistää modeemia uudelleen? Jos se ei toimi niin kokeile vielä resetoida modeemia.

Vastaa