Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 64298
Kirjoituksia 174894

Liiga - Kehitysideoita, toiveita ja palautteitaHighlighted

Liiga - Kehitysideoita, toiveita ja palautteita

Moderaattori
Viestejä 1 478 kpl

Liiga - Kehitysideoita, toiveita ja palautteita

1/95

Liiga faneilleLiiga faneille

Tähän ketjuun kerätään kaikki mahdolliset toiveet, kehitysideat ja palautteet Telian Liigatoteutukseen liittyen. Liigan tv-tuotanto toteutetaan jääkiekon ystäville ja faneille, joten kaikki ideointi ja kehitys halutaan tehdä myös yhdessä ihmisten kanssa. Paras mahdollinen katselukokemus saadaan kotisohville, kun yhdistetään viisaat päät ja ideoidaan yhdessä. Sana on siis vapaa, kerro mitä toivot Liigan ympärille toteutettavan tulevaisuudessa!

 

Tulossa olevat uudistukset:

- Enemmän kuvakulmia: Koko kuvauskalusto uusitaan ensi kaudeksi, joten sitä kautta myös uusia kuvakulmia tulee tarjolle.

- Kuvauskalustossa 4K valmius: Heti kauden alussa meidän kalustossa on 4K valmius, mutta aiheen ympärillä on vielä paljon muita ratkaistavia asioita. Ensimmäisiä 4K lähetyksiä päästään testailemaan alkavan kauden pleijareissa.

- Paremmat mikitykset: Alkavalla kaudella tolpan kilahdukset ja muut äänet kentältä, sekä hallilta kuuluvat huomattavasti paremmin kotikatsomoihin, kun mikkien määrää lisätään paljon. 

- Uusittu studiokonsepti: Ensi kaudella studiot toteutetaan uudenlaisella virtuaalistudio-konseptilla, joten myös studioiden määrä lisääntyy aiemmasta. 

- Etätuotantolaitos: Telia rakentaa alkavaa kautta varten Euroopan suurimman etätuotantolaitoksen jääkiekon lähetyksiä varten. Tämä mahdollistaa aiempaa nopeammin videoklippien jakelun eteenpäin ja myös videotuomarien työskentelyn yhdestä paikasta.

 

Näihin eniten toivottuihin asioihin on tartuttu ja nämä uudistukset siis toteutuvat. Nyt on mahdollisuus kuitenkin tuoda vielä uusia ajatuksia pöytään ja katsotaan mihin suuntaan tuote kehittyy näiden 6 vuoden aikana.

 

TILAA MYÖS LIIGAN UUTISKIRJE, NIIN SAAT ENSIMMÄISENÄ TIEDON AJANKOHTAISISTA ASIOISTA!

0 tykkäystä
94 vastausta
Highlighted

Vakiokalustoa
Viestejä 74 kpl

2/95

Voisitte vaikka tehdä yhteistyötä paikallisradioiden kanssa. El lähetykseen omille ääniraidoille paikallisradiokanvan selostus. Tällöin radiokanavakin saisi mahdollisesti omaan lähetteeseen paremman äänen tiettävästi kännykkä-äänen sijaan. Luonnollisesti näillä raidoilla ei olisi täten mahdollisia studio-osuuksien sisältöä. 

 

Muutama ääniraita ilman selostusta tyyliin; 1-yleinen, 2.-kotijoukkoueen fanialueelta, 3-vierasjoukkueen fanialueelta.

Highlighted

Moderaattori
Viestejä 1 478 kpl

3/95

Kuulostaa ihan mielenkiintoiselta ajatukselta penkkiurheilijan kannalta, että voisi tehdä tällaisia valintoja. Tosin tuosta voisi koitua aika paljon ylimääräisiä kuluja myös, kun pitäisi kaikista tehdä sopparit erikseen. Laitetaan tämäkin idea kuitenkin ylös.

 

Tähän ääniraitoihin liittyen on jonkun verran toivottu myös mahdollisuutta, että voisi mykistää selostajan ja kuulisi vain halliäänet. Tätä vaihtoehtoa meillä tutkitaan, miten tuo mahdollisesti saataisiin eri alustoilla toteutettua, mutta tästä ei ole vielä varmuutta kuitenkaan.

0 tykkäystä
Highlighted

Uusi keskustelija
Viestejä 5 kpl

4/95

OK, kuva näkyy tabletilta, puhelimelta ja PC:ltä (chrome).

 

Tällä hetkellä pyörivän videon timecode otsikko sanoo videolähteen olevan 720p50. Loppukäyttäjällä näkyvä video ei ole 50fps. Ei PC:llä eikä sen koomin mobiililaitteilla.

Chromecastia en vielä ole ostanut.

 

Eilen pikaisesti testattuna Telian vähän liikettä sisältävä mainosvideo liigasta sai PC:llä aikaan ~800kB/s latauskuorman, mikä pitäisi taata teoriassa vähintään kohtalaisen videokuvanlaadun 720p/50-asetuksilla.

Nyt pyörinyt tallenne viime kauden pelistä käyttää kaistaa saman verran, mutta lähdemateriaali on erittäin suttuinen. Ymmärrän, että tämä tallenne on viime kauden systeemeillä ja mahdollisesti uudelleen pakattu, mutta toivon teknisestä näkökulmasta, että hallista lähtevää kuvaa ei tuhottaisi liikaa pakkaamalla. Tällöinhän tuo ~7-8Mb/s kaista on aivan turha. 720p:llä voi saada erittäin hyvälaatuisen kuvan. Siitä esimerkkinä NHL-streamit ~5Mb/s kuvalla (60fps), kun ottelut taltioidaan hyvällä kalustolla, eikä sitä tuhota matkalla ennen kuin se käsitellään jakeluun loppukäyttäjille.

 

Ehkä on liian aikaista osoittaa huolet näin maksavana asiakkaana, mutta toivottavasti näillä teemoilla ei tarvitsisi palata asiaan. Mieluiten edes pre-seasonin aikana.

 

Tsemppiä liigakauteen!

 

edit: 50fps on näemmä laitettu päälle ja toimii mainitsemillani laitteilla.

Highlighted

Moderaattori
Viestejä 1 478 kpl

5/95

Siellä tosiaan pyörii kanavilla mainoskuvaa tai muuta testilähetystä, jotta porukka voi testailla että saa kuvayhteydet toimimaan. Hieman haluaisin tähän väliin viritellä malttia näihin laatuspekulointeihin. Tämä preseason harjoituskausi toimii myös meille harjoituskautena ja siitä syystä se tarjotaan asiakkaillekin maksutta. Harjoitusotteluissa vielä testaamme lähetyskalustoamme, eikä kaikkea uutta lähetystekniikkaa vielä käytetä. Telia tulee mullistamaan katselukokemuksen, mutta harjoitusottelut eivät vielä näytä koko potentiaaliamme.

Tämä siis tarkennuksena, että osa porukasta ei heitä laitteitaan seinään Pitsiturnauksen jälkeen 🙂

0 tykkäystä
Highlighted

Vakiokalustoa ☆☆
Viestejä 270 kpl

6/95

Laitetaanpa tännekkin kommenttini blogiin:

 

Hei.

 

Hyvin toimii telia aIPTV digiboksilla (elisa 100/10 kaapeli) sekä telia tv sovelluksella (telia 4g 100 mbs) pitsi. Grafiikat + "tunnusmusiikki" on hyvät.

 

Ainut mikä tällä hetkellä häiritsee on todella isokokoinen pelikello + joukkueiden nimet ja logot. Tätä olisi syytä pienentää kauden alkaessa. Uskon etten ole ainut mielipiteen kanssa.

Lisäksi hidastukset/uudelleen näytöt edelleen ruutu tasoa eli kiekkoa ei näy näissä kun zoomataan ajoittain liikaa.

 

Mielenkiinnolla ja turvallisin toimivuusmielin odotan kun on ns. Kaikki herkut käytössä!

0 tykkäystä
Highlighted

Uusi jäsen
Viestejä 2 kpl

7/95

Kaapelin kautta toimii ihan hyvin. Mitä nyt pelien taso vähän heikko. Ei liene kuitenkaan tekninen vika!😂 Mutta android-teliatv-chromecast ainakin minulla surkea kuvanlaatu. Toimi keväällä todella hyvin teliatv:n kautta tulleita viaplayn änärimatseja katsellessani. Tähän toivottavasti parannuksia tulossa?

0 tykkäystä
Highlighted

Ex-telialainen
Viestejä 955 kpl

8/95

@Petrin73: Oletko ottanut 50 Hz tilan käyttöön Chromecastissa? Jos et, niin kokeileppa sitä. Ohjeet täällä: https://support.google.com/chromecast/answer/6308937?hl=fi

Auttaako tämä? 🙂

Highlighted

Uusi jäsen
Viestejä 2 kpl

9/95

No auttoihan se 👍

Highlighted

Uusi jäsen
Viestejä 1 kpl

10/95

Nyt olisi hyva ehdotus tarjolla! Voisiko Telia tehda Liigan ottelut nakyviksi myos EU:n ulkopuolisissa maissa? Ruudun kanssa tama oli mahdollista  viime vuonna ja allekirjoittanut katsoi jokaisen JYPin matsin viime kaudella Uudesta-Seelannista kasin. Ruutu Plussan kautta suurin osa muista ohjelmista oli maa-rajoitettuja mutta Liigan ottelut oli saatavilla missa pain maailmaa tahansa. Tama oli myos nakyvasti mainittuna Ruudun Liiga-palvelussa.

 

Luulen etta maailmalta loytyy muitakin kiekkofaneja jotka haluaisivat Telian jatkavan sita perinnetta mita Ruutu aloitti. Teilla on kuitenkin Liigan nayttooikeudet joten ei pitaisi olla mitaan estetta miksi Liiga-palvelua ei voisi myyda myos meille ulkomailla oleville.

 

Tuli petyttya oikein kunnolla kun tanaan taas Liigaa tilatessani huomasin etta Telian kautta tama ei nyt onnistu ja jaa nyt ottelut katsomatta. Minulla on raha, teilla palvelu, joten keskustellaan.

Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.