määräaikainen sopimus tauolle

  • 11 December 2014
  • 7 kommenttia
  • 1 katselukerta

Onko määräaikaista sopimusta mahdollista laittaa esim. kesäksi tauolle ja syksyllä taas jatkaa käyttöä?

7 kommenttia

Määräaikaisen sopimuskauden aikana liittymää ei voi laittaa tauolle.

T. Panu
Sonera Asiakaspalvelu
Mikä mahtaa olla perustelu sille, ettei määräaikaista sopimusta voi laittaa tauolle?
Määräaikaisen sopimuksen sopimuskausi alkaa laskutuksen alkamispäivästä ja jatkuu keskeytyksettä sopimuskauden loppuun. Näin ollen, liittymän laittaminen tauolle ei ole mahdollista määräaikaisen sopimuskauden aikana.

T. Lauri
Sonera Asiakaspalvelu
Miksei sitä tauolla olevaa aikaa voida lisätä sopimukseen niin, että se jatkettaisiin varsinaisen sopimuskauden jälkeen? Tämä olisi tietysti asiakkaan kannalta liian hyvä, joten ilmeisesti se ei sovi Soneran periaatteisiin? Vai onko tuolle olemassa jokin parempi syy? 😃
Määräaikainen sopimus tarkoittaa sitä, että sopimus on voimassa tietyn ennalta määritellyn ajanjakson, esimerkiksi 18kk.

T. Lauri
Sonera Asiakaspalvelu
Määräaikainen sopimus tosiaan tarkoittaa määräaikaisuutta. On turhauttavaa pitää 44e/kk maksavaa laajakaistaa kesän yli, jos asuu kokonaan toisella paikkakunnalla kuin netti. Soneran verkkoakaan tämä tyhjäkäynnillä oleva netti ei kuormita. Tuollainen netin tauottaminenkin varmasti onnistuisi, mutta halu Soneran puolelta puuttuu, koska se haluaa rahastaa asiakkaitaan kaikin keinoin. Tämä toisaalta ei ole ainoastaan Soneran ongelma, vaan myös muut internetoperaattorit toimivat samalla tavalla. Toistaiseksi voimassa olevia nettiliittymiä toki saa tauolle, mutta niiden avausmaksut ovat sellaiset ettei niitä ole järkeä ottaa.
Sonera-asiantuntija kirjoitti:
Määräaikainen sopimus tarkoittaa sitä, että sopimus on voimassa tietyn ennalta määritellyn ajanjakson, esimerkiksi 18kk.

T. Lauri
Sonera Asiakaspalvelu


Kannattaa myös harkita kahteen kertaan kannattaako yleensä määräaikaiseen sopimukseen ryhtyä. Vaikka tarjous yleensä sisältää edullisemman kk-maksun, pidättää TeliaSonera keskeytysoikeuden sekä koko sopimuksen jatkamisoikeuden määräaikaisen jakson päätyttyä.
Ainakin allekirjoittaneelle on ilmoitettu puolivahingossa että nykyisen 24/1M liittymän nopeus pudotetaan tasolle 1/0,5M, koska muuta ei enää saatavilla??
No putoaahan hintakin ;O))) 59eur >>> 49,90eur eli huraa..

Ps. tämän jälkeenhän TE-keskuksen ja kunnan rahoilla toteutetun ADSL-yhteyden voi korvata @450 tai 3G yhteydellä. Ja kyllä HDTV edelleen toimii hyvin??? Eläköön uudet, avatut EU-rahahanat ja laajakaista 2015-hanke.

Vastaa