Ylläpito tiedottaa


Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22
  • Yhteisömanageri
  • 10285 kommenttia

Tässä ketjussa kerromme mm. uusimmista muutoksista mitä tulee Yhteisöön ja sen toimintoihin, käytettävyyteen ja niin edelleen. Tässä ketjussa voit vapaasti kysyä ja kommentoida niinkuin aina :) 


158 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

En lähde tästä luettelemaan muutoksia mitä kaikkea ollaan tässä matkan varrella tähän mennessä tehty vaan keskityn nyt viime aikojen muutoksiin.


 


1) Muokkasin tämän ko osion nimeä, nyt tämä kattaa myös nämä ylläpidon tiedottamiset. Toki täällä voi edelleen keskustella Klaanin käyttövinkeistä tai vaikka siitä mitä Klaanissa mahdollisesti puuttuu ja niin edelleen.


 


2) Klaaniin on avattu kolme uutta osiota:


 



  • Ohjevideot (Tässä osiossa on ohjevideoita joista löydät avun useimpiin ainakin perustason ongelmiin ja tilanteisiin. Tsekkaa nämä ensin ja jos näistä ei ole apua niin jatka ongelmanratkaisua Klaanista löytyvistä keskusteluita tai aloita vaikka uusi keskustelu)




3) Moderaattoriryhmä on kasvanut uusilla jäsenillä ja tätä nykyä Klaanin moderaattoreina eli Neuvonantajina täällä häärii:


 



  • 

  • 

  • 

  • 

  • 

  • 


Ja yksi heistä on pääsääntöisesti paikalla ma-pe klo 0800-2000.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Huomenna perjantaina eli 22.4 modet eli Neuvonantajat ovat kouluttautumassa koko päivän joten he ovat apunanne täällä seuraavan kerran taas tulevana maanantaina.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Ensimmäistä kertaa kokeilemme Klaanissa äänestys-toimintoa. Se löytyy ja näkyy melkein kaikkialla Klaanista sivun oikeasta reunasta, ainoa jossa äänestys ei näy on keskusteluketju-taso mutta tosiaan muualta se löytyy.


 


Tämä ensimmäinen äänestys liittyy Sonera Viihteeseen, käyhän antamassa äänesi ja vaikuta näin Sonera Viihteen kehitykseen :)

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Muokkasin "Puhelin, tablet ja tietokoneet" -kategoriaa ja vaihdoin sen nimeksi ytimekkäämmän "Laitteet ja sovellukset".


 


Samalla muokkasin "iPhone&iPad, Android ja Windows Phone" -boardia, sen nimi on nyt "Puhelimet, tabletit ja muut laitteet". Ja sen uusi kuvausteksti on:


 


"Parhaat vinkit ja keskustelut eri laitteista. Mm. puhelin, tablet, VR-lasit, riistakamera ja niin edelleen. Ostaminen, käyttäminen, asetukset, ominaisuudet, lisätarvikkeet yms yms."


 


Jolloin se kattaa nyt koskemaan muitakin laitteita kuin vain puhelimet ja tabletit. Maailma teknistyy ja esim. VR-lasit yleistyvät koko ajan. Riistakameroista on aika-ajoin keskustelua niin niille on nyt oma kotinsa. Kaikenlaiset mobiililaitteiden lisätarvikkeet ja härpäkkeet sopivat myös tuohon samaiseen boardiin.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Meikäläinen jää tänään kesälomalle ja olen takaisin töissä taas 1.8.2016 :)

Minua sijaistaa tänä aikana:

17.7. asti  ja siitä eteenpäin  aina sinne heinäkuun loppuun asti.


 


Hyvää juhannusta ja hyvää kesää kaikille :)

Juhannuksen ansiosta asiakaspalvelumme aukioloajat ovat seuraavat:


 


23.6. olemme apunasi klo 18:00 asti
24.6. perjantaina suljettu
25.6. lauantaina suljettu
26.6. sunnuntaina suljettu
27.6. olemme apunasi jälleen klo 08.00 alkaen


 


Chat-palvelu ja Omat Sivut ovat käytettävissä ympäri vuorokauden, kaikkina päivinä.


 


Hätätilanteissa, esim. jos puhelimesi varastetaan, voit soittaa teknisen asiakaspalvelumme numeroon 020690101 myös palvelun ollessa suljettuna. Pyhien aikaan voit jättää Koti-TV-vikailmoituksia klo 9–20 (24.6. klo 8–20). 


 


Rentouttavaa juhannusta kaikille!

On *******u ihme sivusto ku vikarilanteessa at löydä yhtään mitään mainostaa chattia mitä ei löydy *******y mitä *******aa

@Kimitzu1 kirjoitti:
On *******u ihme sivusto ku vikarilanteessa at löydä yhtään mitään mainostaa chattia mitä ei löydy *******y mitä *******aa

Chattiä ei löydy vai ? Onhan se tuolla Omien sivujen oikeassa alakulmassa tallella...


 


Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Klaanissa on havaittu tällä hetkellä kolme problemaa:


 


1) Etusivu ei lataudu täydellisesti, suurin osa etusivusta on plankkoa. Tai sivun elementtien järjestys tai ulkoasu voi näyttää oudolta, etusivulla tai muualla. Tämä korjaantuu ainakin osalla selaimista jos tyhjennät siitä cookiet ja välimuistin. Probleema on tutkinnassa alustan toimittajalla (Lithium).  Korjattu 9.9.


 


2) Jos olet liittynyt Klaaniin sähköpostiosoitteesi avulla (ei Sonera Tunnuksen) ja haluat vaihtaa salasanasi/olet unohtanut sen niin salasananvaihto menee näennäisesti läpi mutta kun kokeilet kirjautua niin uusi salasana ei kuitenkaan toimi. Tämäkin on tutkinnassa. Korjattu 20.10.


 


3) Klaanin jäseneksi voi liittyä kahdella tapaa:



  • Soneran asiakkaana helpointa on liittyä Klaaniin Sonera Tunnuksen avulla

  • Ei Soneran asiakkaana rekisteröinti onnistuu pelkän mailiosoitteen avulla


Ja olemme huomanneet että tuo ensimmäinen vaihtoehto eli rekisteröinti Sonera Tunnuksen avulla ei onnistu. Mailiosoitteen avulla rekisteröinti toimii normaalisti. Korjattu 1.9.


---


 


Pahoittelut ongelmista. Ne laitetaan kyllä kuntoon :)


 


EDIT: päivitetty tuore tilannetieto


EDIT2: samalla kun kohta 1 on korjattu niin on tehty muutos että kaikki Klaanin liikenne on nyt salattua (aikaisemmin vain profiiliin liittyvät sivut olivat salatut)


EDIT3: kohta 2 on nyt korjattu

Pitihän tuo keksiä uudestaan salasana, kun en meinannut päästä tänä iltana kirjautumaan tälle foorumille.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Edit 27.9. Tämä vika on nyt korjattu ja nyt videot näkyvät taas kuten pitää :)


 


Jos lisäät postaukseesi Youtube-videon niin sen player-ikkuna näkyy poikkeuksellisen kapeana:


 



 


Vika on tutkinnassa alustan toimittajalla. Siihen asti, voit itse korjata asian näin:

Ennen kuin painat "Lähetä viesti" -nappia niin käy viestieditorin HTML-välilehdellä ja muokkaa siellä tätä punaisella näkyvää lukua:


 


<p><li-video vid="https://www.youtube.com/watch?v=5F6t34wPRgI" align="center" size="custom" width="600" height="338" uploading="false" thumbnail="https://i.ytimg.com/vi/5F6t34wPRgI/hqdefault.jpg" external="url"></li-video></p>


 


Vaihda siihen tilalle esim 700. Esikatsele-välilehdellä voit käydä kurkkaamassa kuinka leveänä player tulee postauksessasi näkymään.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Myös muokkaamalla luku height "338" lukuun "600" HTML:ssä saa videon näyttämään oikeanlaiselta :


 


2.10.2016 14:53

Pyyntö epäonnistui. Ota yhteys järjestelmän ylläpitäjään ja ilmoita päivä ja kellonaika, jolloin virhe ilmeni, sekä tämä poikkeustunnus: 3048EE0D

 

win10 1607 14393.222 chrome 53.0.2785.143 m (64-bit)

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

@arapahoe kirjoitti:

2.10.2016 14:53


Pyyntö epäonnistui. Ota yhteys järjestelmän ylläpitäjään ja ilmoita päivä ja kellonaika, jolloin virhe ilmeni, sekä tämä poikkeustunnus: 3048EE0D


 


win10 1607 14393.222 chrome 53.0.2785.143 m (64-bit)




Kerrotko vielä missä yhteydessä tämä tuli/tulee?


@TeroRe kirjoitti:

@arapahoe kirjoitti:

2.10.2016 14:53

Pyyntö epäonnistui. Ota yhteys järjestelmän ylläpitäjään ja ilmoita päivä ja kellonaika, jolloin virhe ilmeni, sekä tämä poikkeustunnus: 3048EE0D

 

win10 1607 14393.222 chrome 53.0.2785.143 m (64-bit)


Kerrotko vielä missä yhteydessä tämä tuli/tulee?


Kun kirjoitin tänne forumille viestiä "Kirjoita viestiä" ruudussa.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Klaanin blogiosiossa on havaittu vikatilanne:


 


Jos et vielä kirjautuneena Klaaniin ja haluat kommentoida blogiin klikkaamalla sivun alareunassa olevaa "Kirjoita kommentti"-linkkiä niin sisäänkirjautumisen jälkeen päädyt virhesivulle. Vika on tutkinnassa. Korjattu 20.10.


 


Ongelma voidaan kiertää siten, että jos ja kun haluat kommentoida blogia niin kirjaudu ensin sisälle Klaaniin, sivun oikeassa yläreunassa olevan "Kirjaudu"-linkin kautta ja mene sen jälkeen ko. blogiin takaisin ja kirjoita sen jälkeen kommenttisi.


 


EDIT: vika korjattu 20.10.

** Edit 5.10 klo 0757 Häiriöt ovat ohi ja nyt palvelut toimivat normaalisti.**


 


 


Soneran asiakkaiden palveluissa on edelleen häiriöitä. Vaikutukset ulottuvat mm.


 



  • Sonera.fi sekä Omat sivut -palvelut

  • Yritysasiakkaiden vaihdepalvelu

  • Multi-SIM -palvelu

  • Sonera Klaanin sisäänkirjautuminen


 


Vikatilanteen vuoksi asiakaspalvelumme saattaa ruuhkautua. Korjaustyöt ovat käynnissä ja vikaa korjataan parhaillaan.


 


EDIT Tero: päivitetty tilannetta

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Hyviä uutisia, Klaani uudistuu lähiaikoina! Sen lisäksi että ulkonäkö uudistuu täysin niin Klaani muuttuu responsiiviseksi eli muutoksen jälkeen Klaania on helppo ja näppärä käyttää millä laitteella tahansa koska Klaani mukautuu jokaiselle näyttökoolle sopivaksi. Näin Klaania on sujuvaa käyttää myös puhelimilla ja tableteilla.


 


Teemme uudistukset kahdessa vaiheessa:


 


Vaihe 1, perustimme muutamia uusia osioita ja vaihdoimme muutamien boardien paikkaa niiden sisällä. Ajatus on se, että jatkossa löydät helpommin neuvoa ja apua ongelmatilanteissa ja samalla sinulla on helpompi löytää myös vaikka suosituksia puhelimista ja niin edelleen. Eli ennen jaottelu oli sen mukaan että mikä tuote oli kyseessä ja osio valittiin sen mukaan. Nyt valitaan osio tavallaan asian mukaan (neuvoa ja opastusta / inspiraatiota / käyttökokemuksia ja suosituksia) ja sen jälkeen valitaan boardi jonne keskustelu ns. "osuu".


 


Osioiden uusi järjestys on siis jatkossa:


 


- Tietoa Klaanista (uusi osio, sisältää yhteisön säännöt, ylläpito-osio, off-topic eli Klaanin olohuone)


- Neuvoja ja opastusta (uusi osio jossa kysytään ja jaetaan apua ja vinkkejä ongelmanratkaisuun liittyen mitä tulee Soneran tuotteisiin ja palveluihin, laitteisiin ja lisätarvikkeisiin yms)


- Ideat ja trendit (uusi osio joka tulee rakentumaan koko ajan. Osio josta löytyy inspiraatiota ja uusia juttuja sekä Klaanin blogi on sijoitettu myös tänne)


- Klaanilaiset suosittelevat (uusi osio tämäkin, olet hankkimassa vaikka puhelinta tai tablettia niin täältä löydät niistä suositukset joko hyvässä tai pahassa. Niinkuin kaikkialla muuallakin niin olet vapaa aloittamaan uusia käyttökokemusketjuja jos siellä ei ole ko laitteesta/tarvikkeesta keskustelua jo entuudestaan)


- Klaanin tuotelabra (vanha tuttu osio jossa testaillaan ja pilotoidaan joko täysin uusia palveluita tai parannetaan olemassaolevia palveluita)


 


Vaihe 2 tehdään noin kahden viikon sisällä ja siinä yhteydessä Klaanin ulkoasu muuttuu täysin ja teemme mahdollisesti siinä yhteydessä pari muutakin, tosin pienempää muutosta. Niistä lisää tuonnempana.


 


---


 


Mitä mieltä olet vaiheen yksi muutoksista? :)


 


---


 


Edit 17.11.2016


 


Vaihe 2 alkaa olla valmis ja tarkoittaa sitä että huomen aamulla eli 18.11. päivitämme Klaanin tähän uuteen versioon jos kaikki vain menee hyvin ja suunnitellusti :)


 


---


 


Edit 18.11.2016


 


Niinpä vain siinä kävikin etten päässyt tekemään päivitystä. Uusi yritys ensi viikon alussa :)

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

@TeroRe kirjoitti:

Hyviä uutisia, Klaani uudistuu lähiaikoina! Sen lisäksi että ulkonäkö uudistuu täysin niin Klaani muuttuu responsiiviseksi eli muutoksen jälkeen Klaania on helppo ja näppärä käyttää millä laitteella tahansa koska Klaani mukautuu jokaiselle näyttökoolle sopivaksi. Näin Klaania on sujuvaa käyttää myös puhelimilla ja tableteilla.


 


Teemme uudistukset kahdessa vaiheessa:


 


Vaihe 1, perustimme muutamia uusia osioita ja vaihdoimme muutamien boardien paikkaa niiden sisällä. Ajatus on se, että jatkossa löydät helpommin neuvoa ja apua ongelmatilanteissa ja samalla sinulla on helpompi löytää myös vaikka suosituksia puhelimista ja niin edelleen. Eli ennen jaottelu oli sen mukaan että mikä tuote oli kyseessä ja osio valittiin sen mukaan. Nyt valitaan osio tavallaan asian mukaan (neuvoa ja opastusta / inspiraatiota / käyttökokemuksia ja suosituksia) ja sen jälkeen valitaan boardi jonne keskustelu ns. "osuu".


 


Osioiden uusi järjestys on siis jatkossa:


 


- Tietoa Klaanista (uusi osio, sisältää yhteisön säännöt, ylläpito-osio, off-topic eli Klaanin olohuone)


- Neuvoja ja opastusta (uusi osio jossa kysytään ja jaetaan apua ja vinkkejä ongelmanratkaisuun liittyen mitä tulee Soneran tuotteisiin ja palveluihin, laitteisiin ja lisätarvikkeisiin yms)


- Ideat ja trendit (uusi osio joka tulee rakentumaan koko ajan. Osio josta löytyy inspiraatiota ja uusia juttuja sekä Klaanin blogi on sijoitettu myös tänne)


- Klaanilaiset suosittelevat (uusi osio tämäkin, olet hankkimassa vaikka puhelinta tai tablettia niin täältä löydät niistä suositukset joko hyvässä tai pahassa. Niinkuin kaikkialla muuallakin niin olet vapaa aloittamaan uusia käyttökokemusketjuja jos siellä ei ole ko laitteesta/tarvikkeesta keskustelua jo entuudestaan)


- Klaanin tuotelabra (vanha tuttu osio jossa testaillaan ja pilotoidaan joko täysin uusia palveluita tai parannetaan olemassaolevia palveluita)


 


Vaihe 2 tehdään noin kahden viikon sisällä ja siinä yhteydessä Klaanin ulkoasu muuttuu täysin ja teemme mahdollisesti siinä yhteydessä pari muutakin, tosin pienempää muutosta. Niistä lisää tuonnempana.


 


---


 


Mitä mieltä olet vaiheen yksi muutoksista? :)


 





Näyttää selkeämmältä. Toivottavasti jätätte tuon "Viimeisimmät viestit"-kentän etusivulle tai niputtaa sen yhteen Foorumi-osion kanssa, koska sieltä voi kätevästi seurata eri osioiden viestejä (tai niihin viesteihin vastattuja).


 


Puhelinta tulen tuskin käyttämään, koska vaikea vastata viesteihin pieneltä ruudulta.


 


Lisäksi "Tietoa Klaanista" voisi olla paremmin esillä kuin nykyisin eli esimerkiksi oma linkki, banneri tai kuvake sinne osioon. Riippuu tietenkin millainen osa 2 tulee olemaan :smileyhappy:


 


 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Sekunti kirjoitti:

Näyttää selkeämmältä. Toivottavasti jätätte tuon "Viimeisimmät viestit"-kentän etusivulle tai niputtaa sen yhteen Foorumi-osion kanssa, koska sieltä voi kätevästi seurata eri osioiden viestejä (tai niihin viesteihin vastattuja).


Puhelinta tulen tuskin käyttämään, koska vaikea vastata viesteihin pieneltä ruudulta.


Lisäksi "Tietoa Klaanista" voisi olla paremmin esillä kuin nykyisin eli esimerkiksi oma linkki, banneri tai kuvake sinne osioon. Riippuu tietenkin millainen osa 2 tulee olemaan :smileyhappy:




 




Heh, toiveisiisi vastataan nimittäin uudessa ulkoasussa etusivulla on "Viimeisimmät viestit" -feedi ja "Tietoa Klaanista" -osioon on etusivulla pikalinkki näkyvällä paikalla 🙂
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Oletko huomannut Klaanin blogissa jotain omituista, niissä tilanteissa joissa vastaat johonkin blogikirjoitukseen?


 


Normaalisti viestieditorissa pitäisi näkyä mm. erilaiset tekstinmuotoilunapit, nyt sain kuulla että näin ei ilmeisesti kaikissa tilanteissa kuitenkaan ole. Jos olet törmännyt tähän niin kerro ihmeessä niin saadaan lisätietoja 🙂 (kerro mitä selainta käytät ja mikä on sen versionumero)


 


Laitan asian tutkintaan Klaanialustan toimittajalle.

Kunniamerkki +14

@TeroRe kirjoitti:

Oletko huomannut Klaanin blogissa jotain omituista, niissä tilanteissa joissa vastaat johonkin blogikirjoitukseen?


 


Normaalisti viestieditorissa pitäisi näkyä mm. erilaiset tekstinmuotoilunapit, nyt sain kuulla että näin ei ilmeisesti kaikissa tilanteissa kuitenkaan ole. Jos olet törmännyt tähän niin kerro ihmeessä niin saadaan lisätietoja 🙂 (kerro mitä selainta käytät ja mikä on sen versionumero)


 


Laitan asian tutkintaan Klaanialustan toimittajalle.




Esimerkkikuva virheellisesti latautuvasta editorista:


 


Tapahtui odottamaton virhe.
  • Pyyntö epäonnistui. Ota yhteys järjestelmän ylläpitäjään ja ilmoita päivä ja kellonaika, jolloin virhe ilmeni, sekä tämä poikkeustunnus: 1201DE35.

Tällä hetkellä eli 29.10.2016 10:40.Toi viimeisemmät viesti juttu ei myöskään toimi eikä kaapelitv:n epg:ssä näy ohjelmatietoja ollenkaan.Hyvin alko lauantai.. :D

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

@arapahoe kirjoitti:

Tapahtui odottamaton virhe.


  • Pyyntö epäonnistui. Ota yhteys järjestelmän ylläpitäjään ja ilmoita päivä ja kellonaika, jolloin virhe ilmeni, sekä tämä poikkeustunnus: 1201DE35.


Tällä hetkellä eli 29.10.2016 10:40.Toi viimeisemmät viesti juttu ei myöskään toimi eikä kaapelitv:n epg:ssä näy ohjelmatietoja ollenkaan.Hyvin alko lauantai.. :D




Hmm, kerrotko lisätietoja tuosta "odottamaton virhe" -tilanteesta, missä yhteydessä se tuli? Entä tuo "viimeisimmät viestit", kerrotko myös tästä lisää?


 


EPG:n suhteen en osaa auttaa mut vieläkös se on vialla?


@TeroRe kirjoitti:

@arapahoe kirjoitti:
Tapahtui odottamaton virhe.
  • Pyyntö epäonnistui. Ota yhteys järjestelmän ylläpitäjään ja ilmoita päivä ja kellonaika, jolloin virhe ilmeni, sekä tämä poikkeustunnus: 1201DE35.

Tällä hetkellä eli 29.10.2016 10:40.Toi viimeisemmät viesti juttu ei myöskään toimi eikä kaapelitv:n epg:ssä näy ohjelmatietoja ollenkaan.Hyvin alko lauantai.. :D


Hmm, kerrotko lisätietoja tuosta "odottamaton virhe" -tilanteesta, missä yhteydessä se tuli? Entä tuo "viimeisimmät viestit", kerrotko myös tästä lisää?

 

EPG:n suhteen en osaa auttaa mut vieläkös se on vialla?


History hd ja h2 kanavilla ei näy ohjelmatietoja ollenkaan tällä hetkellä.Muilla näkyy.03:00 noiden pitäisi kaikkien kadota taas tässä 2016 samsungin tizen telkkarissa. :)

 

Toi virhe tulee esim tosta sivusta (chrome Version 54.0.2840.71 m (64-bit) ja win10 1607)

https://klaani.sonera.fi/

Tapahtui odottamaton virhe.
  • Pyyntö epäonnistui. Ota yhteys järjestelmän ylläpitäjään ja ilmoita päivä ja kellonaika, jolloin virhe ilmeni, sekä tämä poikkeustunnus: 1274D774.

    Jatka napsauttamalla selaimen Takaisin-painiketta.

Vastaa