Uusia ominaisuuksia Telia TV:een


Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20
  • Yhteisömanageri
  • 9399 kommenttia

    Telia TV uudistuu koko ajan. Julkaisemme tässä keskustelussa tietoa uudistuksista, pienemmistä sekä isommista. Voit kysyä uudistuksista ja kommentoida niitä, toivoa ominaisuuksia ja niin edelleen. 

  • Telia TV ja boxi


  • Telia TV -sovellus


  • Kaapeli-TV418 kommenttia

Hakeeko haku myös omista tallenteista?

@legion5000 Haku-toiminto ei vielä koske tallenteita, vain Ohjelmakirjastoa ja Videovuokraamoa. Mutta eipä sitä tiedä, josko myöhemmin tulee myös tallenteisiin :smileyhappy:

Hienoja uudistuksia. Toivon todella että HTML5 tuki on yksi uudistus teidän listalla. Esimerkki Chrome Canary selaimesta missä on täysi HTML5 DRM tuki:

 

Hide content

Olisi hienoa jos Sonera Mobiili Viihde siirtyisi vaikka selain kerrallaan HTML5 tukeen, selaimet missä on HTML5 ja DRM tuet.

Tapahtuikos viimeisimmässä päivityksessä jotain HDMI-puolella?

Minulla on VIP 1003 3in1 HDMI-Switchissä (tukee HDMI 1.4a-standardia) ja eiliseen saakka toimi hyvin (näkyi kuva ja ääni).
Tänään kun VIPin palvelu on päivittynyt (muistilista yms. uudistukset),
niin kuva näkyy mutta ääntä ei kuulu TV:stä.
Jos laitan HDMI-piuhan suoraan digiboksista TV:hen ilman switchiä, niin äänetkin pelaa.
Chromecast on myös switchissä kiinni, ja sen kautta äänet kyllä kuuluu TV:ssä.
Sama piuha siis menee Chromecastista ja VIP1003:sta TV:lle.

Switchillä vain voin säätää mikä laite lähettää kuvan TV:lle.

Äänet pysyy poissa VIPistä vaikka otan Chromecastin pois Switchistä.
RCA:n kautta äänet tulee VIPistä vahvistimelle.

Kaikki laitteet resetoitu ja käynnistetty uudestaan, ei vaikutusta.
Switchissä kokeiltu kaikki HDMI-portit. Vip pysyy hiljaisena kaikissa, Chromecast toimii kaikissa.


Eli jotain tuossa päivityksessä varmasti on tapahtunut tuolle HDMI-ulostulolle, vai missähän vika voisi olla?

Moikka @Japeaa ja tervetuloa Klaaniin! Tässä päivityksen myötä tuli esille semmonen juttu, että HDMI:llä suoraan telkkariin kytkettynä äänet jäävät pois, sulla kuitenkin ne ymmärtääkseni toimii tuolla kombolla? Meillä on vikatiedote verkossa liittyen noihin ääniongelmiin, ovat tutkinnassa kyllä. :) Toi ongelma joka sulla on, vaikuttaa kuitenkin liittyvän tähän samaiseen vikaan, eli uskoisin että korjaantuu samalla kun saadaan noi ääniprobleemit ratkaistua. :)

Voiko Soneran digiboxin alapalkkia muokata? Ennen tätä uudistusta palkki avautui suoraan Ohjelmaoppaan kohdalle jota itse käytän eniten. Nyt se avautuu tuohon Hakuikonin kohdalle. Toiseksi eniten käytän Tallenteet-ikonia ja haluaisin sen siirtää ohjelmaoppaan viereen. Eli saanko itse määrättyä miten menu avautuu?

Kaikki uudistukset ovat toki hyvästä, mutta...

 

Nämäkin koskevat vain maksullisia palveluita. Olisiko mahdollista kohdistaa kehitystä myös itse perustoimintoihin. Esimerkiksi eniten toivottu ominaisuus, toistuva tallennus (viikoittain, kuukausittain, tms.) loistaa edelleen poissaolollaan. Entinen keskustelupalsta oli täynnä kehitysideoita, joista ainoa palaute oli, että idea on toimitettu eteenpäin. Näistä juuri ensimmäistäkään ei koskaan toteutettu.

 

Koko TV-puoli on edelleen samalla tasolla kuin vuosia sitten. Surkea ohjelmaopas yhdistettynä naurettavaan tallennusten 90 päivän aikarajoitukseen saa markkinoiden ensimmäiset digiboksit tuntumaan 2030- luvun viihdekeskuksilta.

 

Toivottavasti kehitystä tapahtuu vihdoinkin myös perustoiminnoissa. Ikävä kyllä, olen näiden vuosien jälkeen hieman skeptinen ja veikkaan että kaikki tulevat uudistukset keskittyvät vain ja ainoastaan maksullisten lisävitkuttimien puolelle.

Nimenomaan omissa tallenteissa hakutoiminto olisi ehdottoman välttämätön; on alkeellista vaatia katsojia hakemaan ohjelmia näpyttelemällä päivämäärien tai aakkosjärjestyksen mukaan. Yhdyn myös aikaisemman kommentoijan kantaan ohjelmaoppaan surkeudesta ja kolmen kuukauden aikarajan järjettömyydestä.


 

Meillä on vikatiedote verkossa liittyen noihin ääniongelmiin, ovat tutkinnassa kyllä. :)


 

 

Olisiko noita vikatiedotteita mahdollista saada RSS-syötteinä?
Helpottaisi seuraamista, kun saisi uusista vikatiedotteista heti tiedon,

eikä tarvitsisi käydä kurkkimassa onkohan jotain.

RSS-syötettä ei pysty saamaan näistä vikailmoituksista, mutta tuo häiriöitedote sivusto on hyvä käydä vilkaisemassa jos ilmenee jossain palvelussa ongelmia.

Viihdepakettiin on tulossa tämän vuoden aikana vielä lisääkin uudistuksia ja ihan perus toiminnallisuuksiakin halutaan parantaa. Kaikki asiakkailta tulleet palautteet ja ehdotukset on aina välitetty eteenpäin kehitystiimille.

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +11

Mukava, että "boxin" toimintoja päivitetään, mutta yleisesti ihmettelen, että päivityksen sisältöä saa yleensä etsiä kissojen ja koirien kanssa.

 

Kysymys 1: Koska on tarjolla joku web-saitti, mihin tehdyt päivitykset kirjataan päivitysversioittain?

 

Kysymys 2: Oon samaa mieltä erään kirjoittajan kanssa, että boxin päämenu tulisi avautua joko omien talletusten tai ohjelmakalenterin kohdalle - ja noiden tulisi olla valikossa vierekkäin.  Nyt sinne on taas tumpattu noiden väliin ties mitä uutta hömpänpömppää hakuineen ja muistutuksineen...

 

Saisiko "Omat talletukset" ja "Ohjelmakalenteri" -valinnat vierekkäin ja jomman kumman oletusarvoksi, kun menuun sukelletaan?

 

Kysymys 3: Koska Viihdeboxiin saadaa ohjelmatekstityksiin ensi- ja toissijaiset tekstityskielet (mitkä on ollu tarjolla digiboxeissa ja telkuissa jo vuosikaudet), jotta saisi valita esim. enssijaiseksi "Hollanti" ja toissijaiseksi "Suomi", jolloin Suomi-ohjelmat tulisi aina Suomitekstillä ja vieraskieliset ohjelmat myös Suomitekstillä ILMAN, ETTÄ TEKSTITYSKIELTÄ PITÄÄ ERIKSEEN VÄHÄN VÄLIÄ SÄÄDELLÄ????

 

Kysymys 4: Koska Viideboxiin tulee ns. kuurojen tekstitys, mitä käyttää esim. Yle HD -kanava uutisissaan?  Tällä hetkellä Viihteen kautta ei voi seurata Yle-Uutisia HD-kanavalta Suomeksi tekstitettynä.

 

 

Kysymys 5: Edelleen vähän väliä tapahtuu, että talletettavaksi määrätyn ohjelman sijaan tallettuukin edellinen ohjelma - tämä täysin "Randomina" silloin tällöin.  Edelleen pitää "erittäin tärkeä" tallennusajastus tehdä perinneboxilla, jotta ohjelman varmasti saa haltuun.

 

Kysymys 6: Koska Viihde-talletukseen tulee päivittäis/viikottais -talletusmahdollisuudet.  Ovat olleet perinneboxeissa jo >10 vuotta?

 

 

Kiitos vastauksista jo etukäteen!

 

 

 

 

 

 

Tervehdys!


Sonera Viihteessähän on jonkinlainen toistuva tallennus -ominaisuus olemassa (ks. liite). Se on toki hieman ehkä piilossa "muokkaa" nappulan takana. En ole itse sen toimivuutta kokeillut, mutta kannattaa testata, josko se palvelisi tarkoitusta.

tMika


 

Sonera Viihteessähän on jonkinlainen toistuva tallennus -ominaisuus olemassa (ks. liite). Se on toki hieman ehkä piilossa "muokkaa" nappulan takana. En ole itse sen toimivuutta kokeillut, mutta kannattaa testata, josko se palvelisi tarkoitusta.Onkohan tämä vain kovalevyllisen laitteen ominaisuus?
Minulla ei perus-VIP1003:ssa ole ainakaan minkäänlaista Muokkaa-nappulaa.

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +11

Mahtoikohan tuossa aiemmin esittämäni kysymykset 1-6 olla liian hankalia, kun välittömästi palsta hiljeni?

 

Jos tänne olisi kirjoittanut "Ihkua ku tuli tollane uus hakutoiminne ni löydän heti suosikkifilmini vuokraamosta", niin klaanin väki olis varmuudella tunnissa vastannu tyyliin "Joo meillä Sonerallahan ajatellaan aina asiakkaan parasta..." :-)

 

Hohhoijaa... 

Sonera Viihteessä olisi hyvä myös olla IMDb linkit.

@DigiHate :smileyhappy:Sen verran visaisia kyssäreitä ainakin, että piti heittää tuotepäällikölle! Laitetaan vastauksia tänne kyllä, kun niitä saadaan, ettei ihan arvailuksi mene :smileywink:

Nyt saatiin @DigiHate  hiukan vastauksia kysymyksiisi :smileyhappy:  Kysymys 1:Aikaisemmin meillä oli tommonen "tiedotelista", jota meidän tekninen puoli piti yllä. Toki jos halutaan erillinen sivu asiasta, se on mahdollista kyllä! Kysymys 2:Tämä on mahdollista, mutta ainakaan tässä vaiheessa ei tehdä toimenpiteitä. Mutta ainakin on tiedoksi mennyt ehdotuksesi. :) Kysymys 3 sekä 4:Nämä toiminteet eivät ole suunniteltuina, mutta toiveet kuitenkin ovat tiedossa. Kysymys 5:Tämä johtuu puutteellisesta EPG:stä, onkin jo parhaillaan korjauksen alla. :smileyhappy: Kysymys 6:Tämä on jo kehityslistalla, eli mahdollisesti saadaan toiminne jossain vaiheessa käyttöön. 

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +9

En ole varma tuliko tässä uusimmassa päivityksessä, mutta nyt tuo digiboksi näyttäytyy HDMI-CEC-laitteena, eli sitä pitäisi pystyä ohjaamaan television kaukosäätimellä. Mitään ei TV:n kaukosäätimen napeista tapahdu. TV on Sony Bravia KDL-40EX524. Olisi todella hyvä, jos saisitte tuon oikeasti toimimaan, niin saisi tuota kaukosäädinkasaa vähän yksinkertaistettua. Eli tällä hetkellä TV:n ominaisuuksia tulon valinnan lisäksi ei voi juurikaan käyttää boksin kanavalla, koska TV lähettää näppäinpainallukset suoraan digiboksille, joka taas ei tee niillä mitään tällä hetkellä.

 

Toinen ominaisuus, minkä tuolla samalla tekniikalla voisi tehdä on TV:n virran päälle laitto ja katkaiseminen, kun digiboksi laitetaan päälle ja toisin päin.

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +11

Moi ja kiitos vastauksista!

 

Oletusarvoisesti oletan, että suurin osa teknisistä kysymyksistä tuleekin kysyä jostain talon sisältä (=Klaaniväki ei tiedä vastausta) ja sitten vastata asiakkaalle - ja myös sanoa, että vastaukset tulivat sieltä ja sieltä tekniseltä osastolta.

 

Kommentit vastauksiin:

 

1: Vastaus on jaarittelua, mistä ei ota selkoa, jotta saadaanko se päivityshistoriasivu vai ei.  Jokaisessa sivistyneessä systeemissä, missä asiakkaiden hallussa oleviin tuotteisiin sw-päivityksiä tehdään, on myös seurantasivu, missä päivityksien sisällöstä kerrotaan.  Mielestäni erittäin tärkeä osio.

 

2: Nyt jokapäiväisessä käytössä uusi menu on todella ärsyttävä, kun se aukeaa kohtaan, mitä aniharvoin tarvii käyttää.  Väitän tylysti, että suurin osa viihdeboxin käyttäjistä tarvii eniten niitä omia talletuksiaan tai ohjelmaopasta!  Olisipa hieno, kun saisi näitä asioita päättävät tahot tänne palstalle vastailemaan.

 

3-4: Pitäisi olla itsestäänselvyyksiä ja mukana Viihdeboxin toiminteissa.  Nythän siis osaa YLEn tarjonnasta ei pysty ainakaan tuolla perusboxilla ottamaan vastaan!

 

5-6: Pitänee sitten vain odotella

 

Päivityksen jälkeen yhteys on pätkinyt useasti, kun on omia tallenteitaan katsellut.  Välillä ohjelma pysähtyy kuin Pause-näppäimen painallukseen - välillä ohjelma pysähtyy ja tulee virheilmoitus ja tällöin boxi on vain sammutettava ja keksittävä muuta tekemistä vartiksi....  

 

 

 


@jessenic kirjoitti:

En ole varma tuliko tässä uusimmassa päivityksessä, mutta nyt tuo digiboksi näyttäytyy HDMI-CEC-laitteena, eli sitä pitäisi pystyä ohjaamaan television kaukosäätimellä. Mitään ei TV:n kaukosäätimen napeista tapahdu. TV on Sony Bravia KDL-40EX524. Olisi todella hyvä, jos saisitte tuon oikeasti toimimaan, niin saisi tuota kaukosäädinkasaa vähän yksinkertaistettua.

 

Toinen ominaisuus, minkä tuolla samalla tekniikalla voisi tehdä on TV:n virran päälle laitto ja katkaiseminen, kun digiboksi laitetaan päälle ja toisin päin.


Ominaisuutta ei ole vielä suunniteltu boksiin, mutta vietiin kehitysidea tästä eteenpäin. Kiitos loistavasta palautteesta. Tällä hetkellä laite ei toimi oikein HDMI-CEC laitteena. Viihteen kanssa tuo ominaisuus kannattaa kytkeä pois päältä tv:n puolelta, mikäli erinäisiä ongelmia ilmenee.

Pyritään saamaan irti vähän kattavammin tietoa näistä @DigiHate. 🙂 Palaamme luonnollisesti asiaan kun sitä saamme. Ollaan myös vinkattu, että asiasta vastaavat voisivat tulla juttelemaan myös tänne, katsotaan saadaanko heidät jossain vaiheessa mukaan. Kysymys 2: lisäystä sen verran, saatiin infoa sen verran lisää, että tämä olisikin jo mukana kehityslistalla. Aikataulua ei tälle vielä kuitenkaan ollut.  

Muutamia kommentteja DigiHaten kysymyksiin.

 

Päivityshistoria olisi aivan ehdoton. Itse työskentelen sw/hw- alalla ja pitäisin täydellisenä asiakkaan aliarvioimisena sitä, että tekisin laitteistopäivityksen ilman minkäänlaista muutoshistoriatietoa.

Soneran "päivityksistä" asiakas saa itse etsiä mahdolliset muutokset.

 

Kehitysideat viedään eteenpäin ja entä sitten... yhtään mitään ei tapahdu.

Voisiko vaikka tälle sivustolle perustaa uudelleen "kehitysideat"- sivun johon sitten se päättävä taho vastaisi tullaanko ko ominaisuutta toteuttamaan? Vaihtoehdot voisivat olla vaikka "kyllä - 12 kk:n kuluessa" ja "ei ikinä". Näin asiakas tietäisi missä mennään.

 

Koska Soneran kehitystyö viihteen osalta näytää olevan melko hidasta, olisiko mahdollista julkaista päätelaitteen koodi vapaaseen käyttöön? Toivotut ja puuttuvat ominaisuudet olisivat kaikkien saatavilla todennäköisesti alle viikossa.


@JussiJokk kirjoitti:

Muutamia kommentteja DigiHaten kysymyksiin.

 

Päivityshistoria olisi aivan ehdoton. Itse työskentelen sw/hw- alalla ja pitäisin täydellisenä asiakkaan aliarvioimisena sitä, että tekisin laitteistopäivityksen ilman minkäänlaista muutoshistoriatietoa.

Soneran "päivityksistä" asiakas saa itse etsiä mahdolliset muutokset.

 

Kehitysideat viedään eteenpäin ja entä sitten... yhtään mitään ei tapahdu.

Voisiko vaikka tälle sivustolle perustaa uudelleen "kehitysideat"- sivun johon sitten se päättävä taho vastaisi tullaanko ko ominaisuutta toteuttamaan? Vaihtoehdot voisivat olla vaikka "kyllä - 12 kk:n kuluessa" ja "ei ikinä". Näin asiakas tietäisi missä mennään.

 

Koska Soneran kehitystyö viihteen osalta näytää olevan melko hidasta, olisiko mahdollista julkaista päätelaitteen koodi vapaaseen käyttöön? Toivotut ja puuttuvat ominaisuudet olisivat kaikkien saatavilla todennäköisesti alle viikossa.


Täysin samaa mieltä, muutoshistoria on kyllä ehdoton.

Jeppis, olisi todella positiivista, jos päävalikko avautuisi suoraan Ohjelmaopas -painikkeen kohdalle ja välittömässä sen läheisyydessä olisi Tallennuksen -painike. 

 

Nyt tehty päivitys käyttöliittymään on suoraan sanottuna surkea ja käyttäjien aliarviointia. Tälläiset pienet, mutta niin huolimattomat huononnukset palveluun saavat vakavasti miettimään palvelun vaihtamista 2 vuoden määräajan tullessa umpeen.

 

Joku Elisa Viihteen nykyinen tai ex-käyttäjä voisi valaista miten asia on hoidettu Elisalla?

 

 

Vastaa