Esittely

Vuoden 2023 paras älykello

  • 30 August 2023
  • 0 kommenttia
  • 5407 katselukertaa
Vuoden 2023 paras älykello
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Nyt on jälleen aika katsastaa viime vuoteen ja koota yhteen parhaat älykellot, jotka ovat olleet suosiossa vuodesta 2022 tähän hetkeen saakka. Valikoima on tuttuun tapaan laaja, sisältäen vaihtoehtoja eri hintaluokissa ja ominaisuuksissa, aina yksinkertaisista malleista monipuolisiin älykelloihin. Myös urheilukellot sekä lasten käyttöön soveltuvat älykellot ovat saaneet arvosteluissa huomiota, ja artikkelissa esittelen näistä kolme kärkikategoriaan kuuluvaa kelloa. Parhaan älykellon kriteereitä ovat muun muassa monipuoliset toiminnot sekä liikkumiseen sekä harjoitteluun motivointi. Suosikkilistalle on noussut kellomerkeistä Apple, Garmin, Huawei, Polar ja Samsung. Tutustutaanpa näihin tarkemmin! 

 

Sisällysluettelo:

 

Apple Watch Series 7 – Arvosteluissa menestynyt älykello Applelle

 

Apple esitteli Apple Watch Series 7 -sarjan seitsemännen sukupolven älykellonsa syyskuussa 2021. Tämä malli tarjoaa monia päivityksiä verrattuna edelliseen Series 6 -malliin, kuten suuremman ja kestävämmän näytön, parannellut hyvinvoinnin seurantaominaisuudet ja nopeamman latauksen. Kellon väripalettiin saimme myös alumiininhohtoisia sävyjä. 

Uusissa malleissa korostuu niiden kestävyys. Ne on varustettu 50 metrin vesitiiviydellä ja uutena ominaisuutena ne tarjoavat IPX6-luokituksen mukaisen suojan pölyä vastaan. Kellon näyttöä on myös vahvistettu rakenteellisilla parannuksilla, ja Apple kuvailee niitä kaikkien aikojen kestävimmiksi.

Apple Watch on ympäristöystävällisempi valmistusmateriaalien osalta, ja siinä on käytetty enemmän kierrätettyjä materiaaleja. Valittavissa on erilaisia materiaalivaihtoehtoja, kuten ruostumaton teräs ja kierrätettävä alumiini. 

 

 

Apple Watch 8 – Suosittu älykello iPhonen omistajalle

 

Apple julkisti syyskuussa 2022 kahdeksannen sukupolven Apple Watch 8 -sarjan. Tässä mallissa on panostettu erityisesti terveys- ja turvallisuusominaisuuksiin sekä urheilullisiin ominaisuuksiin. Kelloon on tehty useita uudistuksia verrattuna edelliseen Apple Watch 7 -sarjan malliin.

Kellon terveysominaisuuksista merkittävin on ruumiinlämmöntunnistus, jota käytetään erityisesti naisten elintoimintojen seurantaan. Kellossa on myös Uni-sovellus, joka seuraa unen määrää ja laatua. Lisäksi kello tarjoaa EKG-mittauksen ja veren happitason mittauksen. Apple Watch Series 8 -malli on myös keskittynyt turvallisuuteen. Siinä on kolarintunnistus, joka havaitsee automaattisesti vakavat auto-onnettomuudet ja ottaa yhteyttä hätäkeskukseen sijaintitietojesi kera. Kaatumistunnistus tunnistaa pahat kaatumiset ja tekee hätäilmoituksen tarvittaessa. Hätätila SOS -ominaisuus mahdollistaa hätäilmoituksen lähettämisen pitämällä sivupainiketta pohjassa.

Urheilullisia ominaisuuksia on myös parannettu. Treeni-sovellus tarjoaa tarkempia tietoja treeneistä, ja voit räätälöidä harjoituksiasi omaan tyyliisi sopiviksi. Apple Watch Series 8 GPS + Cellular mahdollistaa yhteydenpidon ilman puhelinta, jopa ulkomailla ollessasi. Muotoilultaan kello muistuttaa edellistä mallia. Siinä on suuri ja selkeä Retina-näyttö, joka ulottuu reunoille asti. Kellon rakenne on kestävä, ja se on iskunkestävä sekä pölytiivis ja vedenpitävä.

 

 

Apple Watch Ultra – Kiitetty Apple Watch

 

Applen syyskuussa 2022 järjestämässä julkistustilaisuudessa esiteltiin uusi Apple Watch Ultra -älykello, jota valmistaja kutsui edistyneimmäksi ja kestävimmäksi älykelloksi tähän mennessä. Apple Watch Ultraa kuvataan rajat rikkovaksi kelloksi ja se on suunniteltu erityisesti urheilijoille ja seikkailijoille. Kellossa on useita turvallisuus-, terveys- ja suorituskykyominaisuuksia. 

Kellon runko on valmistettu kestävästä titaanista, joka yhdistää keveyden ja lujuuden. Siinä on suuri, tasainen Retina-näyttö, jonka ympärillä on vahva safiirilasi suojana iskuilta. Uutena kellon ominaisuutena on suunnannäyttäjä-kellotaulu yötila-ominaisuudella, joka muuttuu kompassiksi pimeässä. 

Apple Watch Ultrassa on korostettu turvallisuusominaisuuksia, ja se sisältää kolarintunnistuksen ja kaatumisentunnistuksen. Turvapainikkeeseen on liitetty voimakas sireeni, joka hälyttää apua jopa 180 metrin päähän. Kellossa on myös kaksitaajuuksinen GPS, joka näyttää tarkat sijaintitiedot vaikeissakin maastoissa. 

Apple Watch Ultrassa on myös integroitu mobiiliverkkoyhteys, joten se toimii ilman puhelinta. Voit soittaa puheluja, lähettää viestejä, kuunnella musiikkia ja käyttää Siriä suoraan kellosta.

 

 

Garmin Venu 2S – Paras älykello juoksuun

 

Garmin Venu 2S on älykello, joka tarjoaa monipuoliset ominaisuudet päivittäisen hyvinvointisi ja urheilusuoritustesi seurantaan. Se mittaa aktiivisuuttasi, kuten askelmääriä, tehominuutteja, kulutettuja kaloreita, kuljettua matkaa, kiivettyjä kerroksia ja unenlaatua. Kello tunnistaa yhteensä 25 erilaista treenitilaa ja se tarjoaa myös animoituja treeniohjelmia. Venu 2S on vedenkestävä jopa 50 metriin asti, mikä tekee siitä sopivan kumppanin myös uintiharjoituksissa. Kellossa on myös GPS-toiminto, joka tallentaa matkat ja reitit eri harjoituksissa. Lisäksi se sisältää Body Battery -ominaisuuden, joka auttaa optimoimaan liikunta- ja lepoajat. Kello tunnistaa stressitasot ja tarjoaa hengitysharjoituksia stressin hallintaan. Pulssioksimetri mittaa veren happisaturaatiota, ja unen seuranta tarjoaa vinkkejä parempaan unenlaatuun.

Kellossa on aina päällä oleva AMOLED-näyttö, joka helpottaa tietojen seurantaa. Näyttö on suojattu Gorilla Glass 3 -suojalasilla ja ruostumattomalla teräskehyksellä. Bluetooth-yhteys puhelimeen mahdollistaa ilmoitusten vastaanoton suoraan kellolla. Kellossa on myös mahdollisuus kuunnella musiikkia Spotifysta tai Deezeristä. Maksutoiminnolla voi maksaa suoraan kellolla lähimaksun tapaan.

 

 

Garmin Vivofit Jr 3 aktiivisuusranneke lapsille

 

Garminin uusin lanseeraama aktiivisuusranneke lapsille on nimeltään Garmin Vivofit Jr. 3. Ranneke on enemmän kuin pelkkä aktiivisuuden seuraaja, sillä se tarjoaa opettavaisia seikkailusovelluksia ja minipelejä lapsille. Rannekkeeseen voi lisätä ICE-kontaktin yhteystiedot lapsen turvallisuuden takaamiseksi.

Ranneke sisältää 0,56 tuuman Memory-in-Pixel LDS -värinäytön, johon voi vaihtaa erilaisia kellotauluja Garmin Jr. -sovelluksen avulla. Vivofit Jr. 3 on suunniteltu kestäväksi ja se sopii myös uintiin, sillä se on vedenkestävä 50 metriin saakka. Ranneke toimii paristolla, jonka virran kerrotaan riittävän jopa yhdeksi vuodeksi.

Opettavaiset sovellukset toimivat siten, että päivittäinen 60 minuutin aktiivisuus avaa uusia seikkailuja. Mitä enemmän lapsi liikkuu, sitä enemmän hän voi pelata haastepelejä ja ansaita pisteitä. Pisteet puolestaan mahdollistavat erilaisten kuvien katselun. Vanhemmat voivat seurata lasten askelmäärää, unta ja aktiivisuusminuutteja Garmin Jr. -sovelluksessa. He voivat myös antaa tehtäviä, asettaa muistutuksia ja palkita lapsia hyvästä käytöksestä. Rannekkeessa on myös "Toe-to-Toe" -askelhaasteita, jotka antavat lapsille mahdollisuuden kilpailla toistensa kanssa ajastetuissa askelkisoissa. Kaiken kaikkiaan Garmin Vivofit Jr. 3 on opettavainen ja innostava ranneke, joka tarjoaa lapsille mahdollisuuden seurata omaa kehitystään, pelata, oppia ja kerätä pisteitä.

 

 

Huawei Watch GT3 Pro – Tyylikäs kello iPhone- ja Android -käyttäjälle

 

Huawei Watch GT 3 Pro on vuonna 2022 julkaistu älykello, joka tarjoaa monipuoliset ominaisuudet aktiiviselle elämäntavalle. Kellossa yhdistyvät laadukas muotoilu, mittausominaisuudet ja pitkä akunkesto. Kello on suunniteltu sekä arkeen että urheiluun ja se tarjoaa tyylikkään ulkonäön ja monipuolisen suorituskyvyn.

Huawei Watch GT 3 Pro on valmistettu titaanista ja siinä on kestävä safiirilasi. Rungon ja näytön materiaalit tekevät siitä jämäkän ja laadukkaan tuntuisen. Kellossa on kaksi painiketta, joista ylemmässä on integroitu elektrodi EKG-mittaukselle. Kellon 1,43 tuuman AMOLED-näytön kirkkaus säätyy automaattisesti, mutta sitä voi myös säätää manuaalisesti. Näyttö aktivoituu rannetta nostamalla tai se voi olla jatkuvasti päällä eri kellotaulujen kanssa.

Kello tarjoaa yli 100 erilaista harjoitustilaa, mukaan lukien sukellus- ja golf-tilat. Huawei Watch GT 3 Pro sisältää TruSport-algoritmin, joka tunnistaa alkaneen harjoituksen ja arvioi maksimaalisen hapenottokyvyn. Se määrittää yksilölliset kuntoon perustuvat harjoitusalueet ja laskee kuormituksen, palautusajan ja harjoitusvaikutuksen. Lisäksi kello mittaa tarkasti sykettä ja happipitoisuutta harjoituksen aikana. Kellon tiedot kootaan Huawei Health -sovellukseen, joka tarjoaa kattavat tiedot sykkeestä, harjoitushistoriasta, unesta ja muista seurantatiedoista. Sovellus toimii Android- ja Apple-laitteilla ja mahdollistaa kellon seurantatilojen hallinnan, kellotaulujen vaihdon ja asetusten muokkauksen.
 

 

Polar Grit X – Paras älykello uintiin

 

Polar Grit X -urheilukello on suunniteltu erityisesti ulkona liikkuville. Kello sisältää GPS:n, kompassin ja korkeusmittarin, joka on ihanteellinen niille, jotka harrastavat ulkoilua ja haluavat seurata suorituksiaan tarkasti. Kello on suunniteltu kestäväksi ja keveäksi, ja se soveltuu niin treeni- kuin arkipukeutumiseen.

Vaikka Grit X on kevyt ja tyylikäs, se on läpäissyt vaativia testejä, kuten armeijatason MIL-STD-810H-testejä ja äärilämpötila-, pudotus- ja kosteustestejä. Kellon akunkesto on erinomainen, sillä sen sisäänrakennetun GPS:n ja rannesykkeenmittauksen ollessa päällä, akku kestää jopa 40 tuntia.

Urheilukello tarjoaa monipuoliset Polarin Smart Coaching -ominaisuudet, jotka ohjaavat ja seuraavat suorituksiasi. FitSpark-treeniopas ehdottaa päivittäisiä treenejä yksilöllisen kuntotason ja treenihistorian perusteella. Kello mittaa sykettä treenin aikana ja ilmoittaa, jos syke on liian alhainen tai korkea.

Grit X:ssä on reaaliaikainen reittiopastus ja se tukee Komoot-reittisuunnittelu- ja navigointisovellusta, joka auttaa suunnittelemaan uusia reittejä. Hill Splitter -ominaisuus kerää dataa nousemistasi mäistä ja niiden jyrkkyydestä. FuelWise -tankkausavustaja auttaa juomaan riittävästi nestettä ja saamaan tarvittavan energian pidemmillä suorituksilla. Training Load Pro seuraa treenikuormitustasi ja arvioi palautumisaikaa. Nightly Recharge seuraa unen laatua ja pituutta sekä univaiheiden kestoa.

Urheilukellon käyttöönotto onnistuu Polar Flow -sovelluksen avulla Android- ja iOS-puhelimilla. Sovellus tallentaa kaikki treeni-, aktiivisuus- ja unitiedot yhteen paikkaan. Grit X on yhteensopiva BLE-teknologiaa hyödyntävien sensorien kanssa. 

 

 

Samsung Galaxy Watch 4 – Testeissä menestynyt älykello

 

Samsung Galaxy Watch 4 on monipuolinen älykello, joka sopii hyvin terveyttä ja hyvinvointia seuraaville sekä arjen helpottamiseen.

Galaxy Watch 4 sisältää monipuoliset terveys- ja hyvinvointiominaisuudet, kuten sykkeenmittauksen, stressinmittauksen ja aktiivisuuden seurannan. Lisäksi Polar Grit X -urheilukellon tavoin kellossa on monia liikuntaan kannustavia ja ohjaavia ominaisuuksia, jotka auttavat parempaan suorituskykyyn ja palautumiseen. Kellossa on myös kehonkoostumusmittaus-ominaisuus, joka antaa tietoa luustolihaksesta, rasvasta, kehon vedestä ja perusaineenvaihdunnasta. Tämä ominaisuus voi auttaa seuraamaan terveyttäsi tarkemmin ja saamaan kattavampaa tietoa kehon tilasta.

Kellossa on kattava unenseuranta, mukaan lukien nukkumaanmeno- ja heräämisajat, eri univaiheiden määrät (REM, kevyt uni, syvä uni) sekä veren happipitoisuuden mittaaminen unen aikana. Tämä auttaa ymmärtämään unenlaatua ja saat tärkeää tietoa unen parantamiseksi.

Android- ja Google-pohjainen Wear OS 3.0 -käyttöjärjestelmä tuo mukanaan laajemman sovellustuen ja integraation Android-ekosysteemiin. Käyttöjärjestelmän myötä saatavilla on monia sovelluksia ja toimintoja, joilla voit tehdä kellon käytöstä vieläkin monipuolisempaa.
 

 

Samsung Galaxy Watch5 ja Samsung Galaxy Watch5 Pro – Testivoittaja

 

Samsung julkisti syksyllä 2022 kaksi uutta älykellomallia: Galaxy Watch 5 ja Watch 5 Pro. Molemmat mallit muistuttavat muotoilultaan aiempia malleja. Painopiste on asetettu parannettuun akun kestoon sekä kuntoilu- ja terveysominaisuuksiin.

Galaxy Watch 5 Pro on suunniteltu erityisesti aktiivisille treenaajille, jotka kaipaavat urheilukelloltaan hieman parempia ominaisuuksia. Ulkoisesti se näyttää sporttisemmalta ja maskuliinisemmalta verrattuna perusmalliin. 1,36 tuuman kirkkaan näytön ympärillä on titaaninen kuori ja iskunkestävä safiirikristallilasi, joka tekee rungosta vahvan. Uusi safiirilasi on jopa 60% kestävämpi kuin aiemmat materiaalit.

Galaxy Watch 5 Prossa on tehokas Exynos W920 -prosessori ja 590 mAh akku, joka on 60% tehokkaampi kuin Watch 4 -mallissa. Kello on vedenkestävä ja täyttää Yhdysvaltain armeijan kestostandardit. Se tarjoaa monipuolisia kuntoiluohjelmia, kuten reittisuunnittelun ja takaisinpaluureitin ohjeistuksen. Samsung Health -sovellus mittaa maksimaalista hapenottokykyä reaaliajassa ja tarjoaa tietoa palautumisesta ja nestetasapainosta. Lisäksi kello mittaa kehonkoostumusta ja tarjoaa univalmennusohjelman. Wear OS -käyttöjärjestelmä mahdollistaa sovellusten asentamisen.

Galaxy Watch 5 on edullisempi vaihtoehto, joka sopii arkeen ja aktiivisuuden seurantaan. Kellon runko on valmistettu Armor-alumiinista ja ranneke on fluoroelastomeeria. Kellossa ei ole pyörivää kehystä, vaan valintoja tehdään sivupainikkeilla. Akku on pienempi kuin Pro-mallissa, mutta tehokkaampi kuin aiemmissa malleissa. Terveys- ja unenseurantaominaisuudet ovat samankaltaiset kuin Pro-mallissa, mutta Watch 5:ssä ei ole GPX-jakamis- ja takaisinpaluu-ominaisuuksia.

Valinta mallien välillä riippuu omista tarpeista. Jos haluat tyylikkään kellon arkeen ja aktiivisuuden seurantaan, Galaxy Watch 5 voi olla sopiva valinta. Jos kaipaat urheilullisempaa kellomallia kestävällä rakenteella ja monipuolisilla ominaisuuksilla, Watch 5 Pro on parempi vaihtoehto. 

 



Löytyykö näistä oma suosikkisi, tai suosittelisitko jotain muuta mallia? Jaa kokemuksesi ja suosituksesi! :) 

Lue myös: 

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa