Mobiilivarmenne ja tekstiviesti

  • 20 April 2019
  • 4 kommenttia
  • 190 katselukertaa

Kirjauduttaessa mobiilivarmenteella kanta.fi -palveluun on ohjelma alkanut näyttämään viestiä ”simkortti lähetti tekstiviestin”. Telian as palv ei osannut auttaa kysyessäni, mitä viesti tarkoittaa. Aikaisemmin ko tekstiä ei ole ruudulle ilmaantunut.


4 kommenttia

Onko käytössäsi iPhone?

 

Viimeisimmän päivityksen jälkeen tuo viesti tosiaan on ilmaantunut ja se ei vaikuta mobiilivarmenteen käyttöön mitenkään. Sen voi siis jättää huomiotta.

 

Asiasta on keskusteltu tämän blogitekstin kommenteissa ja siellä Telialta kerrottiin seuraavaa:

"Asia on täällä tiedossamme ja korjaus tulee tod.näk seuraavan ohjelmistoversiopäivityksen kanssa."

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Mobiilivarmenne käyttää siirtotienään tekstiviestejä. Ilmoitus sim-kortin lähettämästä tekstiviestistä kertoo mitä todellisuudessa tapahtuu. Puhelimesi on ilmeisesti antanut sim-kortin aiemmin lähetellä vapaasti viestejä sinulta salaa, joten et ole vain kiinnittänyt asiaan huomiota.

 

Erityisen tärkeä sim-kortti lähetti viestin -ilmoitus on ulkomailla käydessä, joten tätä ilmoitusta ei missään nimessä saa poistaa. Ellei Telian tavoitteena ole lisätä laskureklamaatioiden määrää.

Onko siis niin, että mobiilivarmenne ts. operaattori veloittaa noista tekstiviesteistä? Jokaisen mob varmenteella tehdyn tunnistautumisen yhteydessä lähettää aina  kaksi tekstaria. Ja jos käyttää paljon mob varmennetta, tulee äkkiä hintaa..,


@Huihaihui@  kirjoitti:

Onko siis niin, että mobiilivarmenne ts. operaattori veloittaa noista tekstiviesteistä? Jokaisen mob varmenteella tehdyn tunnistautumisen yhteydessä lähettää aina  kaksi tekstaria. Ja jos käyttää paljon mob varmennetta, tulee äkkiä hintaa..,




Lainaan tähän @SannaMKoo :n vastausta toisesta ketjusta:


"Mobiilivarmenne on meillä maksuton palvelu, ja se on mainittu palveluhinnastossamme. Olet kylläkin aivan oikeassa siinä, että ulkomailla mobiilivarmenne myös toimii, mutta sen lähettäessä viestejä tunnistautumisen yhteydessä nämä veloitetaan ulkomaan hinnoittelun mukaisesti. EU-ja ETA-maissa viestit toki kuuluvat pakettiin, mutta juuri näiden maiden ulkopuolella tilanne on hieman toinen. 


 


Palveluiden käytöstä ulkomailla (EU-ja ETA-maiden ulkopuolella) veloitetaan erillisen ulkomaan SMS-hinnaston mukaisesti, koska varmennetapahtumassa viestejä lähettyy 1-3 kappaletta. 62 euron ulkomaankäyttökatto on voimassa myös tässä yhteydessä, jos sitä ei ole erikseen kytkenyt pois päältä."

Suomessa ja EU- ja ETA-maissa mobiilivarmenteen käyttö on siis maksutonta :)

Vastaa