Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

kyberuhkat_liiketoiminta.jpg

 

Minkälainen mielikuva sinulla on hakkereista? Julkisuuteen nousseiden hakkeri-iskujen uutisointi on saattanut iskostaa ihmisten mieliin kuvan pimeässä kellarissa kyhjöttävistä harmaista hyypiöistä tai pikkurikollisista tietomurtojen tekijöistä, joiden ainoana intohimona on tehdä kiusaa.

 

Hakkerit ovat taitavia tietojärjestelmien käyttäjiä ja ohjelmoinnin ymmärtäjiä, jotka kykenevät käyttämään järjestelmiä myös niiden rajoituksia kiertäen. Heillä on valtavasti tietoa ja osaamista järjestelmistä ja toimintaetiikka määrittelee, käytetäänkö osaamista hyvään vai vähemmän hyvään.

 

Viime aikoina monesta hakkerista on tullut taitojensa ja toimintaetiikkansa ansiosta vaikuttaja. He saavat arvostusta muidenkin kuin alan harrastajien keskuudessa. Voidaankin sanoa, että hyvän tekemiseen valjastettu hakkeri on verkon immuunipuolustus.

 

 

IoT ja pilvipalvelut tuovat mukanaan uusia tietoturvariskejä

 

Teknologinen kehitys avaa uusia mahdollisuuksia niille, joilla on mielessä vähemmän hyvät päämäärät. Hakkereiden avulla voidaan estää myös yrityksiin ja organisaatioihin kohdistetut laajamittaiset kyberhyökkäykset. Haavoittuvuuksien olemassaolo on mahdollista löytää ennen kuin sitä käytetään hyväksi rikollisissa tarkoituksissa.

 

Kyberhyökkäyksiäkin voidaan harjoitella ennalta. Me Telialla harjoittelimme muutama vuosi sitten kyberhyökkäyksiin varautumista ja niiden estämistä Osuuskauppa Keskimaan kanssa. Harjoituksessa mukana oli myös JYVSECTEC.

 

Yritysten tulisi nykyisin huomioida tietoturva toiminnassaan ja varautua uhkiin ennalta. Se on tärkeä osa kestävää digitaalista liiketoimintaa. Miten esimerkiksi IoT-laitteiden tietoturva tulisi ottaa huomioon?

 

Webinar_IOT_security_expert_1200x628_display.jpg

 

Webinaari
Hakkerin vinkit: Onko liiketoimintaa ilman tietoturvaa

 

Järjestämme keskiviikkona 13.2.2019 klo 10:00 – 10:30 webinaarin, jossa Telia Cygaten toimitusjohtajan, Markus Kalalahden, kanssa tietoturvasta on keskustelemassa hakkeritapahtuma Disobeyn perustaja Benjamin Särkkä.

 

Benjamin aloitti uransa 8-vuotiaana, kun hän hakkeroi isänsä tietokoneen salasanan. Yläkouluikäisenä hän sai haltuunsa koulun ja kaupungin tietojärjestelmien käyttöoikeudet. Nykyisin Särkkä työskentelee tietoturvan parissa.

 

Webinaarissa selviää vastaukset muun muassa näihin kysymyksiin:

           

  • Miten IoT-laitteiden tietoturvariskeihin voidaan varautua onnistuneesti
  • Voiko tekoäly ratkoa tietoturvaongelmia
  • Miten vastuu pilvitoimijoiden välillä tulisi jakaa
  • Mitä on kriittinen pilviosaaminen

 

Katso Hakkerin vinkit webinaaritallenne ONEHubista!

Tietoturvapalveluitamme pienille ja suurille yrityksille löytyy telia.fi-sivustolta.

 

Minkälaisia ajatuksia sinulle herää tulevaisuuden IoT-maailmasta ja tietoturvasta? Miten sinä olet ajatellut varautua tulevaisuuteen, jossa yhä useampi laite on kiinni verkossa, ja hoitaa tietoturva-asiat kuntoon? 

Voit kommentoida alle tai osallistua keskusteluun yhteisössä!

TuizeKoo
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Blogit-yrityksille/Hakkerin-vinkit-tietoturvariskeihin-onko-liiketoimintaa-ilman/ba-p/182068
Linkki kopioitu
12 kommenttia 👇
Tietoa kirjoittajasta
Telialainen vuodesta 2000. Keskustelen yritysasiakkaiden kanssa ja ojennan auttavan käteni Telia Yrityksille ja Telia Inmics-Nebulan sosiaalisen median kanavissa ja Telia Yhteisössä. Lisäksi kehitän yritysasiakkaiden someasiakaspalvelua. Sydäntäni lähellä on asiakaskokemus ja yrittäjyys. Työn ohella opiskelen visuaalista viestintää.