Kiinnitetty aihe Uutiskirje

Yhteisön uutiskirje 03/2024

 • 22 March 2024
 • 4 kommenttia
 • 207 katselukertaa
Yhteisön uutiskirje 03/2024
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22
 • Yhteisömanageri
 • 10324 kommenttia

Katsaus Yhteisön helmikuuhun ja tuttuun tapaan lyhyesti myös siitä mitä on käynnissä juuri nyt; Etsimme testaajaa uudelle Polar Grit X Pro Titan -premium urheilukellolle!

Voit antaa kommenteissa meille jälleen palautetta kirjeen aiheista.

Nähdään keskusteluissa 🤗

Tero / Yhteisömanageri

 

Ajankohtaista

 

Polar julkisti 20.3. uuden premium urheilukellon ja haluamme jälleen löytää yhteisöläistä testaajan sekä arvostelun kirjoittajan, tällä kertaa Polar Grit X Pro Titan - uutuuskellolle. Kello vaikuttaa hyvälle speksien perusteella ja se myös näyttää kuvissa hienolle mutta millainen kello se lopulta on, sinulla on mahdollisuus päästä ottamaan siitä selvää. Muista osallistua kilpailuun 3.4.2024 mennessä!

Kehitysyhteisö Telia Hiomossa käynnistetään huhtikuussa seuraavat laitetestit. Testaamme Hiomossa jälleen  valikoimaan tulevaa uutta reititintä, joka tulee toimimaan valokuitu- (myös VDSL2-tekniikka) ja Kiinteä 5G -liittymien kanssa.

Julkaisemme Hiomossa myös toisen osan tehtävästä, jossa aiheena on mobiililaajakaistapaketit verkkokaupassa.

Jos kiinnostuit ja et ole vielä Hiomossa niin liity Hiomoon ja voit hakea näihin ja muihinkin tehtäviin tulevaisuudessa, joissa pääset vaikuttamaan Telian palveluihin.

Telia Yhteisön tunnusuudistus lähestyy. Tämän hetken arviomme mukaan uudistus on huhtikuun puolivälissä. Tiedotamme jäseniä sähköpostitse sekä täällä Yhteisössä ennen uudistusta. Lue uudistuksesta tarkemmin kirjoituksestamme.

 

Poimintoja helmikuusta

 

Äänestitte Samsung Galaxy S23 Ultra 5G:n Telia Yhteisön kamerapuhelimeksi 2023. Jäsen nimimerkillä @werng voitti kilpailusta ko. mallin uuden painoksen. Käy tsekkaamassa hänen kirjoittama Arvostelu Samsung Galaxy S24 Ultra 5G.

Suunto kuulokeskaba päättyi ja arpaonni suosi jäseniä @Jemia@Pappaks sekä @RootBear. Testit ovat heillä parhaillaan käynnissä ja arvostelut on pian tulossa. Jäähän kuulolle 😊

Kehitysyhteisö Hiomossa pidettiin pari tehtävää; toisessa selvitettiin hiomolaisten mielipiteitä ja ajatuksia erilaisista nettisivujen palautekyselyistä ja toisessa tehtävässä haastattelimme puhelimitse hiomolaisia, jotka olivat hiljattain tilanneet Telia Play -boksin. Helmikuun alussa Hiomossa starttasi myös uuden reitittimen testaaminen.

 

Helmikuun aktiivisimmat keskustelut

 

Jätin toiston välttämiseksi tästä listasta pois kaikki jo aiemmin tässä kirjeessä mainitut aiheet.

Pisimmässä keskustelussa heittäydyttiin vapaalle: Kaikkea mukavaa. Kuten vitsejä, kuvia.. Aiheen aloittajana @Hannele2022.

Helmikuun toiseksi pisimmässä keskustelussa oli kyse uudesta Telia Play -boksin kaukosäätimestä. Mistä ja miten kaukosäätimen saa, mitä tapahtuu vanhalle ja niin edelleen. Aiheen aloitti @NuuskaArska.

Kolmanneksi pisimmässä aiheessa jaoimme lippuja talvi Assemblyille 😊

Neljänneksi pisin aihe käsitteli virheellisen laitteen vaihtoa, paketissa oli ollut erilainen kannettava tietokone, mikä siellä piti olla. Tutkimme asiaa ja tilauksen olisi voinut palauttaa ja olisimme hyvittäneet ostoksen. Aiheen aloittaja @shamrock päätyi kuitenkin pitämään läppärin.

Viidenneksi pisimmässä aiheessa @Stenrse kysyy Miksi Telia käyttää Suomen Postia kuljetuksissaan? Vastaus tähän on, että meillä on pitkä historia Postin kanssa ja Postilla on valtakunnan kattavat ja nopeat toimitukset. Meillä on kuitenkin myös muita toimitustapoja ja tuomme ajoittain myös uusia toimitustapoja saataville. Kuten esimerkiksi Wolt.

 

Keskusteluiden avaajat top 5

 

Jäsenet, jotka ovat helmikuussa aloittaneet eniten uusia aiheita.

 • @DigiHate
 • @Hannele2022
 • @aikuishuvitus
 • @Missu
 • @NuuskaArska

 

Ahkerimmat keskustelijat top 5

 

Jäsenet, jotka ovat kirjoittaneet helmikuussa eniten kommentteja. Yhteisössä ja/tai Hiomossa.

 • @kiisseli67
 • @Hannele2022
 • @elo420
 • @Purnipsi
 • @DigiHate

 

Tykätyimmät jäsenet top 5

 

Jäsenet, jotka ovat saaneet helmikuussa eniten tykkäyksiä kirjoituksiinsa. Yhteisössä ja/tai Hiomossa.

 • @kiisseli67 
 • @Hannele2022 
 • @Purnipsi 
 • @elo420 
 • @Yaria 

 

Hyödyllisimmät artikkelit top 5

 

Lista artikkeleista, jotka jäsenet ja/tai vierailijat ovat kokeneet helmikuussa kaikista hyödyllisimmäksi artikkeleiksi.


4 kommenttia

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +4

On hyvä idea testaa kaikkea uutta ja mukavaa. Joskus vain tulee mieleen että mitähän kukin testaaja mistäkin diggaa ja miten varsinkin tämä “käyttäjä ystävällisyys”. Jos esim. Telia Play:n vehkeitä “testattiin” niin miksi ihmeessä se on ja on kuitenkin lelu verrattuna edellistä digiboksia? Onko niin että aika riittää nuoremmille tai anteeksi vaan “nörteille” selaa sitä edes taas? Ei todellakaan ole mitään oikopolkua kuten edellisessä. Arvatkaa paljonko menee aikaa hakea uudelleen ja uudelleen vaikka pelkkä TV -kanava jos erehdyt vaikka pelkkää teksti-TV:tä tsiikaa ja sama jatkuu muillakin sovellusten kautta räpläämiseen. Ennen jo pelkästään sai katsoa teksti-TV:n sivua ohjelman “pauhatessa” taustalla ja tämä kanavan haku… Jo pelkästään tämä monen muitten puutteiden suhteen nykyisen Telia Playn kanssa. Ehkä nimikin kertoo, sehän on Playta, eli nuorille. Nuorisossa on tulevaisuus, sen uskon… Eniten hatuttaa tämä tallennus mahdollisuus, ettei voi nykyään tämän Telia Playn takia muka tallentaa maksullisiakin kanavia kun se enne oli mahdollista, Telialta PITI ostaa erikseen se tallentava kovalevy. Miksi se onnistuu sitten tallentavaan digiboksiin? Jos joku TAAS sanoo jostakin “ettei voi” niitä tallentaa johonkin lakiin viitaten, niin voin mielelläni ottaa vastaan sellaisen lain luettavakseni.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +15

Arvatkaa paljonko menee aikaa hakea uudelleen ja uudelleen vaikka pelkkä TV -kanava jos erehdyt vaikka pelkkää teksti-TV:tä tsiikaa ja sama jatkuu muillakin sovellusten kautta räpläämiseen. Ennen jo pelkästään sai katsoa teksti-TV:n sivua ohjelman “pauhatessa” taustalla ja tämä kanavan haku… Jo pelkästään tämä monen muitten puutteiden suhteen nykyisen Telia Playn kanssa. Ehkä nimikin kertoo, sehän on Playta, eli nuorille. Nuorisossa on tulevaisuus, sen uskon… Eniten hatuttaa tämä tallennus mahdollisuus, ettei voi nykyään tämän Telia Playn takia muka tallentaa maksullisiakin kanavia kun se enne oli mahdollista, Telialta PITI ostaa erikseen se tallentava kovalevy. Miksi se onnistuu sitten tallentavaan digiboksiin? Jos joku TAAS sanoo jostakin “ettei voi” niitä tallentaa johonkin lakiin viitaten, niin voin mielelläni ottaa vastaan sellaisen lain luettavakseni.

Telia Play -palvelua kehitämme koko ajan eteenpäin, ja uudistuksissa kuuntelemme herkällä korvalla myös teitä käyttäjiä. Kaikki toiveet ja palautteet täältä Yhteisöstäkin välitämme aina tuotekehityksen puolelle, ja uudistuksia on myös saamien palautteiden pohjalta tehty mahdollisuuksien mukaan. Teksti-TV on tosiaan nykyään olemassa erillisenä sovelluksena, eli oikeassa olet ettei sen lueskelu ihan samoin tapahdu kuin aikaisemmin. 

Mitä tuohon tallentamiseen tulee, niin tämä tosiaan johtuu jo lähes 10 vuotta sitten voimaan tulleesta tekijänoikeuslain muutoksesta, joka koski nimenomaan verkkotallennusta. Tällöin siitä tosiaan alettiin periä erikseen maksua tekijänoikeusjärjestöille, ja tuli myös erilaisia muita rajoituksia verkkotallennukseen ja niiden tallennusaikaan liittyen.

Täällä Yhteisössä on oma foorumi-osionsa Telia Play -keskusteluille, tervetuloa myös sinne keskustelemaan aiheesta lisää. 😊

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +4

“Jo lähes 10 vuotta sitten voimaan tulleesta tekijänoikeuslain muutoksesta, joka koski nimenomaan verkkotallennusta.”

Tässä oli ajatus… Jos olen käyttänyt tallennusta JO YLI 10 -vuotta. Olenko rikkonut lakia? En ole tallentanut mihinkään bitti maailmaan vaan OMAAN tallentavaan boksiini. En ole tekemisessä mitenkään pilvie tai minkään muunkaan tallennus yhteyden kanssa. Haluan vain, etten ole riippuvainen Telian/DNA;n/tai minkään operaattorien kanssa vain, kun haluan tietyn “ohjelman” katsoa. Silloin katson. Edelleen… Mikä laki Suomessa tämän estää? Vai onko tämä operaattoden maksatus/hankaluus/mikä?. Sorry, mut mä olen tottunut tsiikaa ne joskus myöhemmin, ENNUIN KUIN NE POISTUU JOSTAKIN SYYSTÄ. 

Siis HALOO, ne on minun käytössäni, maksan, ja edelleen, laki on toinen kuin suositus tai “tekijän oikeus”… 

Mutta pointti, jos laki tai joku on muuttunut, otan ehdottomasti selvityksen siitä vastaan. Välillä tuntuu tai tuntuu että mennään liian herkästi tähän “Jo lähes 10 vuotta sitten voimaan tulleesta tekijänoikeuslain muutoksesta, joka koski nimenomaan verkkotallennusta.” Siis, missä tää laki lukee?

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +15

Tässä oli ajatus… Jos olen käyttänyt tallennusta JO YLI 10 -vuotta. Olenko rikkonut lakia? En ole tallentanut mihinkään bitti maailmaan vaan OMAAN tallentavaan boksiini. En ole tekemisessä mitenkään pilvie tai minkään muunkaan tallennus yhteyden kanssa. Haluan vain, etten ole riippuvainen Telian/DNA;n/tai minkään operaattorien kanssa vain, kun haluan tietyn “ohjelman” katsoa. Silloin katson. Edelleen… Mikä laki Suomessa tämän estää?

En tiedä puhummeko nyt keskenämme ihan eri asioista. Jos tallennat ohjelmia kovalevylle, niin se on eri asia kuin verkkotallentaminen ja siihen ei siis luonnollisestikaan verkkotallentamiseen liittyvät tekijänoikeuslait liity mitenkään, eikä siihen ole tullut muutoksia. 

Vastaa