Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
SaJoonas
Moderaattori
Moderaattori
 • 309 custom-general.kudos
 • 690 custom-general.replies
 • 69 custom-general.solutions

Käyttökokemukset Samsung Galaxy A80

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

A80 Yhteisö.png

 

Tässä ketjussa jaetaan käyttökokemuksia Samsung Galaxy A80 -puhelimesta. Jos mietit tällaisen hankintaa niin tässä ketjussa voit myös kysyä puhelimen jo hankkineilta tai siitä muutoin tietäviltä lisätietoja, ennen kuin teet ostopäätöksesi.

 

Tilaa Samsung Galaxy A80 verkkokaupastamme.

Lue myös:

| Telia Yhteisön moderaattori | Apple | Juokseminen ja salitreeni |
6 vastausta
pilkrimi
Uusi keskustelija
 • 7 custom-general.kudos
 • 17 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Vähän Samsung Galaxy A80 ensikokemuksia.

 

Edellinen puhelimeni oli/on Samsung Galaxy A50 (työsuhdepuhelin) ja sitä ennen käytössäni oli hetken IPhone X. Muutenkin on pitkähkö kokemus Applen luureista.

Ensivaikutelma puhelimesta: 6,7” näyttö ei tuntunut kovin paljon isommalta kuin mitä A50 puhelimen 6,4” näyttö. Puhelin tuntui käteen yllättävän tukevalta, tosin puhelimen reunat tuntuivat vähän liukkaalta käteen. Ensimmäinen lisävarusteosto puhelimeen olikin suojakuoret. Itse käyttöönotto sujui mutkattomasti, kun puhelin toimii samalla tavalla kuin edellinen A50 puhelin. Johtunee tosiaan siitä kun käyttöjärjestelmä on sama molemmissa. Näyttö on kirkas ja selkeä. Kirkkaassa auringonvalossakin näkyy näytöstä hyvin.

Ensimmäisten asioiden joukossa testasin kameraa, että miten tämä uusi kääntyvä kamera toimii. Hiukan arveluttaa, kun kamera on kääntyvä, että miten kauan se toimii. Kääntö toimii kuitenkin hyvin ja on yllättävän nopea. Kuvan laatu on hyvä, 48 megapikseliä. Otettua kuvaa pystyy suurentamaan paljon näytöllä. Kirkkaassa valossa tulee hyviä kuvia, hämärä/ pimeäkuvausta en ole vielä testannut.  Aikaisemmissa puhelimissani on ollut erillinen korvakaiutin, tässä puhelimessa ääni tulee / heijastuu lasin läpi, että erillistä kaiutinta ei näy. Äänen laadusta olen positiivisesti yllättynyt, kuulostaa hyvältä.

Testi jatkuu ja lisää kokemuksia karttuu koko ajan.  Laitan sitten pidemmästi kommentteja kun olen testaillut muutaman viikon tositoimissa... Käytän tätä siis sekä työ- että vapaa-ajan puhelimena, koska töissä puhelimen kesto ja toimivuus tulee ainakin kokeiltua kunnolla 😊

Ohessa muutama kuva. Puhelimesta otetut kuvat on vielä otettu A50:llä, loput kaksi tällä kasikymppisellä. Muutin kuvat heic->jpg, koska en ollut aivan varma toimiiko ensinmainitut yhteisössä. On saattanut kärsiä hiukan laatu muunnoksessa..

yhteisö.jpg

 

yhteisö1.jpg

 

yhteisö2.jpg

 

yhteisö4.jpg

 

yhteisö3.jpg

 

Edit ReOlivia: Upotettu kuvat viestiin

Taya85
Uusi jäsen
 • 2 custom-general.kudos
 • 4 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Tässä alkufiiliksiä puhelimesta.

 

Odotin puhelimelta aika paljon, ja alkuun olinkin hyvin innoissani. Sain puhelimen siis eilen käteeni ja otinkin sen käyttöön heti. Puhelin sai tehtyä aika nopeasti tarvittavat päivitykset jne. ja pääsin tutkimaan sen sisältöä. Näytön koko, 6.7”, on todella kiva asia tässä puhelimessa. Olen kuullut, että monen mielestä puhelin on raskas, mutta mielestäni se ei ole liian raskas. Puhelin on aika iso, joten kyllä sillä hieman painoa sen puolesta onkin.

 

Kameraa testailin hieman ja olen aika innoissani siitä, kuvien laatu vaikutti todella hyvältä. Pitää opetella selfieiden ottoa, jotta saa etukamerankin testattua. Toki olen hieman huolissani kameran kestävyydestä, mutta kun en niin paljon itseäni kuvaa, niin ehkä se kestää.

 

Testasin myös hieman jo kuulokkeita ja olen positiivisesti yllättynyt äänenlaadusta. Ne eivät täysin estä taustamelua, mutta mielestäni niin hyvin, että itseäni ei häirinnyt yhtään vaikka ihmiset puhuivat ympärilläni kuunnellessani musiikkia. Miinusta tulee siitä,ettei puhelimen mukana tullut kokovaihtoehtoja kuulokkeiden ”pehmusteista”. Kuulokkeissa oli jo kiinni yhdet, minulle ne olivat juuri sopivat, mutta näin ei varmastikaan ole kaikille.

 

Puhelin siis vaikutti hyvin toimivalta ja mielestäni laadukkaalta. Mutta, olen hieman hämmentynyt puhelun äänenlaadusta. Soitin eilen illalla siskolleni ja hämmästyin kuinka hänen ääni oli todella matala ja kaikuva eikä siis ollut kaiutin päällä. Säädin äänenvoimakkuutta, mutta se ei auttanut. Mieheni sanoi, että kuulostaa kun siskoni olisi jossakin tynnyrissä. Sitten laitoin kaiuttimen päälle ja ääni oli täysin kirkas. Näinköhän puhelimessani on jotkin säädöt pielessä tai sitten se vain on tuollainen. Näytön yläosassahan ei ole erillistä kuuloketta eli puhelin tuottaa äänen tnäytön läpi tapahtuvasta värähtelystä. Tästä en kovinkaan paljon tiedä, mutta ei se ainakaan minusta hyvältä kuulosta ellei puhu koko ajan kaiutin päällä. Tätä on selvitettävä vielä enemmän kyllä. Säädin tänään vielä äänenlaatua, eli valitsin asetukset – äänet ja värinä – äänen lisäasetukset – äänenlaatu ja tehosteet – adapt sound. Tuossa on valmiina valittu oletus, mutta muissa vaihtoehdoissa oli 30-60 vuotiaat, joten valitsin sen. Tämä ei kuitenkaan auttanut ääneen yhtään. 

 

Laitan 3 viikon päästä enemmän arviota kun olen puhelinta päässyt käyttämään tositoimissa.

 

Palaan asiaan pian!

 

20190812_140624.jpg

 

20190812_141334.jpg

 

20190811_155723.jpg

 

20190812_142236.jpg

 

Edit NikoNo: upotettu kuvat liitetiedostoista suoraan kuviksi juttuun

pilkrimi
Uusi keskustelija
 • 7 custom-general.kudos
 • 17 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Itse huomasin, että ei saa pitää korvakaiutinta liian isolla, alkaa lasi resonoida ja vastapuolen ääni säröytyy. Sopivalla voimakkuudella en juurikaan huomannut eroa. Ehkä hiukan ohut ääni on, mutta laadullisesti ihan ok..

Taya85
Uusi jäsen
 • 2 custom-general.kudos
 • 4 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Selvittelin tuota äänenlaatu asiaa Telian kanssa ja se ilmeisesti on puhelimen ominaisuus, että ääni on hieman erilainen tässä puhelimessa juuri siksi kun erillistä kuuloketta ei ole. Mutta sain sen toimimaan, kun pidin puhelinta kunnolla korvalla.

Mutta puhelimeen ilmestyi pari päivää sitten ongelma. Minulla ei toimi netti lainkaan kotona sisällä, parvekkeella kyllä ja muualla ulkona. Tästä syystä myös puhelut rätisee ja katkeaa koska signaali on olematon sisällä. Soitin Telialle ja käskivät viedä puhelimen huoltoon, näin siis tein eilen. Liikkeessä mies sanoi vain että puhelin toimii aivan kuten hänen omansakin. No, toimiihan se kaikkialla muualla paitsi kotonani. Hän myös sanoi, että tämä Samsung Galaxy A80 ei ole lippulaiva tuote, joten tuotteen laatu on sen mukainen. Saa nähdä mitä huolto puhelimesta on mieltä, sieltä kuulemma napsahtaa 25€:n lasku minulle jos puhelimessa ei ole huollon mielestä vikaa. En tiedä, miten arvioisin muutaman viikon päästä puhelinta enemmän, kun se ei toimi minulla kotona...

Mutta nyt odottelen puhelinta huollosta, siinä menee 1-2 viikkoa

pilkrimi
Uusi keskustelija
 • 7 custom-general.kudos
 • 17 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Kokemuksia muutaman viikon käytön jälkeen…
Eli, otin luurin käyttöön täysimääräisesti, sekä siviilissä että töissä. Multisimillä onnistuu hyvin molempien korttien käyttö yhtäaikaisesti. Tosin jos on puhelu tulossa ja käytössä on toisen liittymän data, esim fonecta caller ei osaa hakea yhteystietoja. Koska puhelin blokkaa silloin sen toisen liittymän, ei osaa yhtä aikaa käyttää molempia. Myös usein käynyt niin, että kun on molemmat kortit aktiivisina, kumpaankaan ei pääse, pitää käyttää lentokonetilassa ja takaisin, että alkaa yhteydet pelata, sekä puhelut että data. Yleensä käy tämä ilmi kun työkaveri tulee käymään ja kysyy onko puhelin kiinni kun hän on yrittänyt tavoitella.. Olenkin joutunut viime aikoina työpäivinä sammuttamaan oman liittymän kun ei muuten töistä tuu mitään.

Kameralta odotin tosi paljon, eikä siinä ollutkaan pettymystä. Kuvat on todella hyviä ainakin päivänvalossa, jälkeenpäin kun katsoo kuvia, sitä pystyy zoomata todella lähelle. Hämärässä on hiukan haasteellisempaa, koska tässä ei ole kunnollisia hämäräkuvausmahdollisuuksia, eli käsisäädöt aika heikkoja verrattuna esim huawein puhelimiin. Muuten kuvia voi ottaa suht huolettomasti, ei tärähdä helposti. Laitan mukaan muutaman kuvan testauksen ajalta. Se mikä ihmetyttää nykysin näissä puhelimen kamera-äpeissä, on että miksi ihmeessä niihinkin pitää laittaa noita filttereitä? Miksi ei voisi vain sitten käyttää instaa, snäppiä jne ja tallentaa sitten ne, voi sitten lähetellä niitä kuvia muuallekin. Itse en näe kamera-äpin filttereissä mitään järkeä. Mutta, joo käytän sitä korkeinta asetusta, 48 megapikselin tarkkuutta koko ajan, ja huomaan että jpg:nä kuvan koko voi olla todella huomattava, varsinkin kun kuvassa on paljon yksityiskohtia. Heic:iä käytin alussa, sen koko on kyllä huomattavasti pienempi, mutta siinä tuli ongelmaa kun työkone ei osannutkaan avata sitä.

Sitten muusta käytöstä vähäsen. Olen huomannut että näyttö jäätyy joskus, ei tapahdu mistään mitään. Pahimmassa tapauksessa olen joutunut väkisin käynnistää luurin uudelleen pitkään virtanapista painamalla. Muutenkin kosketuksessa on välillä hassuja bugeja, jotka ei oo korjaantuneet päivitysten myötä. Eli joskus valitsee ihan randomilla jotain, en edes koske näyttöön millään tavalla. Sormenjälkitunnistinkin on aika heikko verrattuna moneen muuhun puhelimeen. Ja tässähän ei ole sitä kasvojentunnistusta, koska ei ole varsinaisesti etukameraa, vaan takakamera kääntyy eteenpäin tarvittaessa. A50:ssä oli myös sormenjäljessä ongelmia, mutta siinä sentään oli kasvojentunnistus. Akku on ehkä liian pieni mun käyttöön, useinkin virta loppuu ennen päivän päätyttyä. Johtuu pääasiassa siitä kun soittelen kuitenkin aika paljon sekä käytän dataa työn puolesta. Akku olisi voinut olla suurempikin. Koska korvakaiutinta ei ole, ääni johtuu lasin läpi. Sen ääni on jotenkin ohut, vaikka säätäisi ääntä miten paljon tahansa. Pidänkin yleensä handsfreetä, jo töidenkin puolesta, koska saan molemmat kädet vapaaksi tekemiseen. Mutta, saan kyllä itse selvää myös äänestä selvän suoraan puhelimellakin soitettaessa.

Suosittelisinko tätä puhelinta muille? Jos lastentaudit saadaan ohjelmasta pois, niin luultavasti. En tosin tällä hinnalla, millä myynnissä. Mielestäni ei ole 670e hintainen sentään, huolimatta hyvästä kamerasta ja muutamasta muusta innovaatiosta. Kannattanee odotella hiukan hintojen putoamista ennen ostoa.

20190810_230738.jpg

 

20190823_171958.jpg

 

20190823_181517.jpg

 

20190824_101920_uus.jpg

 

20190824_094855.jpg

 

20190902_205142.jpg

 

20190824_101149.jpg

 

Taya85
Uusi jäsen
 • 2 custom-general.kudos
 • 4 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Tässä olisi loppuarvio puhelimesta.

 

Tämähän on ollut aikamoinen matka tähän hetkeen. Puhelimen saatuani sehän meni huoltoon muutaman päivän käytön jälkeen, koska siinä oli erinäisiä ongelmia (niistä voi lukea aikaisemmasta tekstistäni). Huolto kesti 3 viikkoa ja lopputulos oli että puhelimessa ei olisi mitään vikaa. No, puhelinhan ei toiminut kotonani kuitenkaan. Olin yhteydessä Telian teknisen tuen kanssa ja tämän kyseisen miehen kanssa sovimme, että saan kokonaan uuden puhelimen, koska se on ainoa keino selvittää onko puhelimen antennissa vikaa. Meni muutama päivä ja uusi puhelin tuli, ensimmäisen lähetin takaisin Telialle.

Nyt tästä episodista on kulunut 3 viikkoa, ja tämä toinen puhelin toimii myös kotonani. Toki välillä yhteydet ovat heikot, mutta se on mielestäni normaalia. Nyt olen siis saanut täyteen käyttöön puhelimen ja siitä on enemmän sanottavaakin. Ensimmäisessa fiiliksiä arvioinnissahan sanoin, että puhelimen paino ei ole häiritsevä. No, onhan se itseasiassa tosi painava ja vielä kun siihen hankin lompakkomalliset kuoret, niin puhelin on aika kömpelö kokonsa ja painonsa vuoksi. Ja koska suojakuori on ylhäältä avonainen, jotta kamera pääsee nousemaan etukameraa käytettäessä, niin puhelin ei tahdo pysyä kuorissaan.

 

Itse käytän puhelimessa vain yhtä sim-korttia, vaikka tässä mallissa on paikka kahdelle. Minun puhelimen käyttö päivittäin on pääasiassa kuvaamista, kuvien muokkaamista, eri sovelluksien käyttöä (yleareena, youtube, instagram, facebook, sähköposti, muutama peli, internetin käyttö jne.), eli hyvin peruskäyttöä. Puhelimen akku on aika kovalla käytöllä ja se onkin ladattava päivittäin.

Puhelin on siirtymisissä näppärä, enkä ole tässä huomannut jumittamista. 

 

Kameralta odotin paljon, ja se onkin ollut lempiasiani tässä puhelimessa. Kuvat ovat todella hyviä, ainakin päivänvalossa tai hieman hämärässä otetut. Kuvia saa zoomattua todella lähelle eikä kuvan laatu kärsi. Olen aikaisemmin kuvannut paljon järkkärillä, mutta puhelimen kamera on nyt niin hyvä, että kyllä sillä laadukkaita kuvia saa. Yökuvaus ei ole minulla onnistunut, kuvat ovat hyvin sumeita. Lopussa kuvia, jotka otettu puhelimella.

 

Ärsyttävintä puhelimessa on puhelua soitettaessa ja korvalla pidettäessä, puhelimen näyttö, joka ei pysy kiinni. Olenkin poskellani kesken puhelun pistänyt puhelun pitoon, tai mykistänyt äänen tai jopa laittanut kaiuttimen päälle ja se ei ole kovin mukavaa yleisellä paikalla. Ja tätä tapahtuu pitkän puhelun aikana todella monta kertaa koska näyttö aukeaa itsekseen jatkuvasti.

 

Kokonaisuutena puhelin on ihan ok, mutta ei hintansa (670€) arvoinen. Mielestäni kyseinen summa puhelimesta on iso ja odottaisin laatua tuon maksaessani.

yhteisö.jpg

 

Yhteisö1.jpg

 

yhteisö2.jpg

 

Edit ReOlivia: Upotettu kuvat