Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
IirisR710
Uusi jäsen
  • 0 custom-general.kudos
  • 1 custom-general.replies
  • 0 custom-general.solutions

Technicolor TG799 TSF palvelureititin ja reititin/modeemi ZyXEL VMG3625-T20A-FI01V1F

Hei,
 
minulla on ollut Telian Technicolor TG799 TSF palvelureititin ja sillä tehty langaton yhteys. (tosin kaikki piuhat silti on mukana, ainoastaan tulostimestani näen, että yhteys on langaton) Mikään salaman nopea ei koneeni ole surfaillessa ollut ja ainakin koneen aukaisu on tosi hidasta ja siksi ostin uuden modeemin. Zyxel VMG3625-T20A. Se on paljon pienempi kuin Technicolor ja siksi kytkinkin sen vain Technicolorin vapaana olevaan paikkaan.

Nyt vaan tuntuu ettei kytkentä ole ihan ok. Ei ole tullut nopeutta koneen aloitukseen ja asetuksissa näyttäisi ettei zyxel toimi koneellani lainkaan. Vaikka valot laitteessa näyttää, että se on yhteydessä internettiin.

Kysymykseni kuuluukin, että voiko niitä lainkaan käyttää yhdessä? Ja jollei voi, niin onko zyxel tehokkaampi ja Technicolor pitää vaan poistaa ja laittaa zyxel tilalle...

 
1 vastaus
HenriLie
Telialainen
Telialainen
  • 124 custom-general.kudos
  • 651 custom-general.replies
  • 61 custom-general.solutions

Moikka @IirisR710 ja tervetuloa Telia Yhteisöön! Mukavaa kun päätit kirjoittaa tänne. Yhteisöstä löydät varmasti mielenkiintoista luettavaa ja keskusteluja, joihin osallistua!

Reitittimet eivät vaikuta tietokoneen käynnistymisnopeuteen. Jos tietokone käynnistyy todella hitaasti, kannattaa koneelta tarkistaa, käynnistääkö se turhia ohjelmia aina käynnistyksen yhteydessä. Jos koneella on ikää, suosittelen tarkistamaan sen kovalevyn eheyden ja välimuistin käytön tasoja tietokoneen hallinnasta. Myös virusohjelmien tarkistus on suositeltavaa, koska haittaohjelmat voivat hidastaa koneen käyttöä.

 

Itse nettiyhteyteen ja langattomaan yhteyteen voi vaikuttaa sijoittamalla laitteet niin, että niiden välillä ei olisi esteitä ja ne olisi mahdollismman avoimella paikalla ja samassa huoneessa. Jos konetta käyttää toisessa huoneessa ja välissä on monta seinää tai yksikin paksu seinä, voi signaali heikentyä niin että nopeus kärsii. Tällöin tarve on Wi-Fi verkon toistimille, mesh tuotteille .  Reitittimen asetuksista voi myös säätää langattoman verkon kanavia, jos ne on ruuhkautunut. Lisätietoa kanavan vaihdosta löytyy TG799 ja VMG3625 -laiteohjeista.

Itse kysymykseesi, niin kyllä, TG799 ja VMG3625 voi käyttää yhdessä, jos kytket esimerkiksi verkkokaapelin TG799 LAN portista -> VMG3625 WAN porttiin, mutta tässä et tule saamaan suurta hyötyä, ellei verkkokaapeli ole todella pitkä ja yletä toisiin huoneisiin, missä yhteyttä taas jaetaan.

Oletko mitannut nopeuksia tietokoneella, esim. SpeedTestin sivuilla. Paljonko saat mittaustulokseksi? Jos nopeus on hyvä, mutta surffailu hidasta, on kyse enemmänkin oman koneesi suorituskyvystä.

Tekniikasta aina mielenkiinnolla keskusteleva. Päivitän myös meidän asiakastukisivustoa osana asiantuntijatiimiämme. Kerrothan tarvittaessa palautetta sivuston ohjeista.