22-01-2022 09:51
Moikka,
Päätin kirjoitella tänne kun muuten en saa asiaani hoidettua!
Asun siis Helsingissä, tarkemmin Kivikossa
Tuttavani asuu samassa kaupunginosassa, kivenheiton päässä.
Meillä on VDSL2 yhteys pätkinyt marras-joulukuusta alkaen. Modeemi tipahtaa linjalta, välillä nousee itsekseen uudelleen, välillä vaatii modeemin uudelleen käynnistyksen.
Olen testannut kolmella eri modeemilla, kaikilla sama juttu.
Tuttavallani oli tällä viikolla yhteys poikki, 3h jälkeen testattiin toisella modeemilla, ei yhdistänyt.
Sen jälkeen puhelimella tutkin, telian häiriökarttaa:
https://www.telia.fi/asiakastuki/kiintean-verkon-hairiokartta
22-01-2022
11:57
Muokattu
22-01-2022
11:59
@Jonneb84 kirjoitti:
Moikka,
Päätin kirjoitella tänne kun muuten en saa asiaani hoidettua!
...
Ilmoitan että modeemi tippuu linjalta, eikä sillä ole yhteyttä.Aspa kyselee onko TIETOKONEENI kytketty langattomasti vai langallisesti :D, kerroin ettei sillä ole tässä kohtaa edes merkitystä onko minulla tietokonetta, kun kyse on nyt VDSL2 yhteysongelmasta, aspa kerttoo ymmärtävänsä, mutta hänen on kysyttävä pakollisia kysymyksiä. Ja jatkaa kyselyään, pyydän ohittamaan turhat kysymykset ja kirjaamaan vikailmoituksen. Ei tainnut saada sitäkään tehtyä, kun en vastannut onko langaton vai langallinen yhteys TIETOKONEESTANI MODEEMIIN, AAARGH! Jossain kohtaa kertoi että voin hakea Telia Kaupasta toisen modeemin testiin, vaikka olin jo kertonut että olen testannut useammalla modeemillaTelia, halvalla ei saa hyvää, oletteko ulkoistaneet ASPAnne johonkin, vai palkanneet sinne osaamattomia, halvalla? Osaaja tai pari ASPA tiimiinne tekisi hyvää, olen nyt lukenut täältä näitä kokemuksia, ja olen entistä varmempi, ASIAKASPALVELUNNE LAATU ON HUONO, EIVÄT OSAA/YMMÄRRÄ mistä on kyse, PROVIKKAA tavoittelevat...
Moikka moi ja tervetuloa Yhteisöön 🙂
Ymmärrän turhautumisesi vianrajaukseen liittyen. Itselläkin automiehenä ärsyttää "onko tankissa bensaa" -tyyppiset kysymykset.
Ne on silti hyviä oikeasti hyviä kysymyksiä, joilla päästään rajaamaan ongelmaa oikeaan suuntaan. Esimerkkinä, tein yks päivä töitä täällä kotona ja netti pamahti yht äkkiä poikki. Aloin miettimään että mitäs nyt. Aikani siinä ihmetellessä muistin, että robotti-imuri oli käynyt ihan just kierroksellaan, että olisiko se nykinyt johdot irti. Ja kyllä oli!
Tarkentavien (perus) kysymysten tarkoitus on päästä kartalle, että mitä ja missä ja miten yms. Ne toki saattavat turhauttaa perehtynyttä asiakasta mutta niissä on tosiaan kuitenkin hyvä tarkoitus taustalla.
Kommentistani ei ollut apua varsinaisen ongelmasi kanssa mutta halusin vähän avata tuota ongelmanrajausta. Meiltä saa asiantuntijat sitten kommentoida noita muita kysymyksiäsi 🙂
Tero, Yhteisömanageri
Jos kommentti ratkaisi ongelmasi paina "Hyväksy ratkaisuksi" | Paina tykkää, jos pidit kommentista
UUTTA: Yhteisössä kerätään nyt pisteitä - voit voittaa palkinnon!
22-01-2022
16:58
Muokattu
22-01-2022
17:00
@Jonneb84 kirjoitti:Meillä on VDSL2 yhteys pätkinyt marras-joulukuusta alkaen. Modeemi tipahtaa linjalta, välillä nousee itsekseen uudelleen, välillä vaatii modeemin uudelleen käynnistyksen.
Olen testannut kolmella eri modeemilla, kaikilla sama juttu.
Ongelma kuulostaa viankuvauksen perusteella siis johtuvan muusta kuin modeemista. Siis jos vain DSL-valo vilkkuu tai on pimeänä katkon aikana.
@Jonneb84 kirjoitti:
https://www.telia.fi/asiakastuki/kiintean-verkon-hairiokartta
Häiriöiden lukumäärä: 0Samaan aikaan oli alkanut ongelma, että kaikki nettisivut eivät auenneet:
Kiinteän verkon häiriökarttaan ei valitettavasti toistaiseksi voida kaikkia vikoja piirtää. Esimerkiksi tämä "osa verkkosivuistoista ei toimi häiriö" johtui laajasta reititysonhelmasta, joka ei kohdistunut tiettyyn alueeseen vaan häiriö vaikutti kaikkiin liittymiimme, jotka käyttivät meidän DNS-palvelimia.
@Jonneb84 kirjoitti:
No yhteys lähti eilen toimimaan, mutta MIKSI tätä ei voitu tiedottaa häiriösivulla?Vai kertoiko myymälä vain tuosta ongelmasta, että kaikki sivut eivät aukene? No ei varmaan aukene mikään jos koko yhteys on poikki!
Toistaiseksi kiinteän verkon häiriökartalle ei ilmesty yksittäistä taloyhtiötä koskevia vikoja (suurin osa laajavaikutteisista häiriöistä ovat yksittäistä taloyhtiöstä koskevia) Tiettyä kiinteistöä koskevissa häiriöissä lähetämme sms- ja/tai sähköpostitiedoitteen liittymän omistajalle/käyttäjälle, kunhan Minun Teliasta on häiriötiedotteiden tilaus aktiivisena. Häiriökartta-sivuston kehitys ei ole valmista ja tahtotilamme on saada myös yksittäisiä osoitteita koskevat häiriöt jatkossa kartalle.
@Jonneb84 kirjoitti:Omista ongelmistani olen ollut yhteydessä pariin kertaan Chatin kautta ASPAAN, ja molemmilla kerroilla tuloksetta.Aspa kyselee onko TIETOKONEENI kytketty langattomasti vai langallisesti :D, kerroin ettei sillä ole tässä kohtaa edes merkitystä onko minulla tietokonetta, kun kyse on nyt VDSL2 yhteysongelmasta, aspa kerttoo ymmärtävänsä, mutta hänen on kysyttävä pakollisia kysymyksiä. Ja jatkaa kyselyään, pyydän ohittamaan turhat kysymykset ja kirjaamaan vikailmoituksen. Ei tainnut saada sitäkään tehtyä, kun en vastannut onko langaton vai langallinen yhteys TIETOKONEESTANI MODEEMIIN, AAARGH! Jossain kohtaa kertoi että voin hakea Telia Kaupasta toisen modeemin testiin, vaikka olin jo kertonut että olen testannut useammalla modeemilla
Pahoitteluni omasta puolestani ettei vikailmoituksen jättäminen mennyt kuten sen olisi kuulunut. Suosittelen sinua kirjaamaan meille häiriöilmoituksen Minun Telian kautta, jotta pääsemme ongelmaa nyt vaikeuksien jälkeen tutkimaan.
@Jonneb84 kirjoitti:Taloon (kerrostalo) tulee myös Elisan kuitu, ja VDSL2 yhteyden saisi myös heiltä. Mutta hinta olisi kovempi, HEKA:lla kun on tuo sopimus että 100/10 0,98e, Mutta, niinhän se vaan on, että halvalla ei saa hyvää 😉
Häiriö tuskin johtuu kiinteistöön tulevasta operaattorin osuudesta. Yleensä FTTB tekniikalla toteutettujen VDSL-liittymien häiriöt johtuvat sisäverkon osuudesta signaalin kaikuminen, vaimetuminen tms. Ongelma voi myös rajatua talokytkimelle, mutta harvemmin yksittäisissä tilaajavioissa siitä on kyse. Näitä syitä saadaan tarkemmin tutkittua ja mahdollisesti korjattua häiriöilmoituksen käsittelyn yhteydessä linjaa säätämällä tai asentajaa paikalla käyttämällä. Toisin sanottuna operaattoria ja siten laitepaikkaa taloyhtiön teknisessä tilassa vaihtamalla ongelma ei välttämättä poistu.