Julkinen alue
Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
HannaSu
Moderaattori
Moderaattori
  • 137 custom-general.kudos
  • 542 custom-general.replies
  • 17 custom-general.solutions

Esittelyssä Samsung Galaxy Book ja Galaxy Book Pro – suorituskykyä ja tehokkuutta työskentelyyn

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Samsung Galaxy Book -kansikuva.png

 

Uusissa Samsungin läppäreissä yhdistyvät niin tyylikäs muotoilu kuin tehokkaat ominaisuudet. Niiden on myös kerrottu toimivan saumattomasti laitevalmistajan muiden laitteiden, kuten puhelinten ja kuulokkeiden kanssa, mikä takaa sulavan käyttökokemuksen etenkin kaikille Samsungin faneille. Tässä artikkelissa käydään läpi, millaisia ovat uudet Samsungin Galaxy Book, Galaxy Book 4G ja Galaxy Book Pro -kannettavat.

 


Samsung Galaxy Book 15 ja Galaxy Book 15 4G


Samsung Galaxy Book 15 kannettavat ovat varustettu Intel Coren suorittimella, tehokkaalla näytönohjaimella, jykevällä akulla ja monipuolisilla liitäntämahdollisuuksilla. Galaxy Book 15 -kannettavaa on saatavilla verkkokaupastamme kahdessa eri mallissa, joista toinen tukee 4G-yhteyttä. Galaxy Book 4G -kannettava on puhelimen tavoin aina yhteydessä internetiin 4G-verkon kautta. Sen myötä voit jättää WiFi-verkon metsästämiset unholaan ja käyttää konetta huoletta missä tahansa. 

 

Galaxy Book 15 kannettavasta löytyy Intel Core i3-1115G4 suoritin ja Intel UHD Graphics näytönohjain. Galaxy Book 15 4G:n suorittimena toimii Intel Core i5-1135G7 ja näytönohjaimena Intel Iris Xe Graphics. Molemmista kannettavista löytyvän 11. sukupolven Intel-prosessorin kerrotaan tekevän niistä sekä nopean että tehokkaan. Tehokkaasta suorittimesta on hyötyä etenkin suurten tiedostojen käsittelyssä, striimauksessa sekä videoiden ja kuvien muokkaamisessa. Laitevalmistaja kertoo, että aiempaa sukupolvea paremman prosessorin, näytönohjaimen sekä Dolby Atmos -äänentoiston ansiosta tietokoneilta on myös miellyttävää katsoa elokuvia ja videoita. Molemmista verkkokaupastamme tilattavista Galaxy Book -kannettavista löytyy kahdeksan gigatavun keskusmuisti ja 256 gigatavun tallennustila. Läppärien käyttöjärjestelmänä toimii Windows 10 Home. 

 

 

 

 

Terävä kuva ja monipuoliset ominaisuudet lisäävät käyttömukavuutta

 

Galaxy Bookit ovat varustettu terävällä 1920 x 1080 resoluution FHD Led -näytöllä. 15,6” tuuman kokoisten kannettavien näyttöä reunustavat ohuet kehykset, jotka maksimoivat koko kuvaruudun. Samsungin mukaan molempien läppäreiden näytöstä löytyy erillinen heijastussuojaus, jonka myötä työskentely on mahdollista esimerkiksi ulkona luonnonvalossa. Sen kerrotaan olevan myös silmäystävällinen.

 

Galaxy Book -kannettavat pitävät sisällään monia käteviä ominaisuuksia, jotka vauhdittavat työskentelyäsi. Windows-synkronoinnin avulla voit laajentaa työpistettäsi ja tehdä saumattomasti töitä eri näyttöjen kanssa. Lisäksi synkronointi mahdollistaa saumattoman käytön myös muiden Samsung Galaxy -laitteidesi, kuten puhelimesi, tablettisi ja kuulokkeittesi välillä. Screen-recorder -ohjelman avulla voit tallentaa näytön tapahtumat, Studio Plus -sovelluksella voit muokata videoita ja SmartSearch -sovelluksen avulla voit hakea nopeasti eri tiedostoja, asiakirjojan ja kuvia. Videopuheluita varten läppäristä löytyy 720 pikselin HD web-kamera sekä erillinen Studio-kameratila. Videopuheluiden äänentoistoa selkeyttää Intelligent Noise Cancelling -toiminto, joka erottaa ei-toivotun melun taustalta.

 

Galaxy Book -kannettavat sopivat erityisesti liikkuvaa työtä tekeville, sillä niiden kevyen ja ohuen rakenteensa myötä niitä on helppo kantaa matkassa mukana. Läppäreiden hopeisen alumiinirungon kerrotaan olevan myös kestävä, mikä on tärkeä ominaisuus varsinkin silloin, jos konetta kuljettaa paljon mukana. Molemmista läppäreistä löytyy jykevä 54 wattitunnin akku, joka mahdollistaa pidemmänkin käyttöajan. Pakkauksen mukana tulee pieni USB-C-laturi, jonka avulla voit ladata myös muita laitteitasi.

 

 

Samsung laptop.png

 

 

Samsung Galaxy Book Pro 13,3 4G

 

Samsung Galaxy Book Pro -kannettavan kerrotaan olevan laitevalmistajan kaikkien aikojen ohuin tietokone. Vain 11,2 mm ohut ja 883 gramman painoinen kone on kevyt kantaa mukana, jonka myötä se sopii kaikille liikkuvaa työtä tekeville. Kone on ulkomuodoltaan myös tyylikäs, sillä siinä näyttöä reunustavat ohuet kehykset yhdistyvät hopean väriseen anodisoituun alumiinikuoreen tehden siitä ajattoman näköisen. Lisäksi läppärin alumiinipinnoitteen kerrotaan kestävän vaativimmissakin olosuhteissa.

 


Sertifioitu AMOLED-näyttö ja paranneltu näppäimistö

 

Galaxy Book Pro -kannettavassa on hyödynnetty samaa Samsungin puhelimistakin tuttua AMOLED-näyttöä, jonka kerrotaan toistavan värit sekä kontrastit tarkasti. Näytön ruudulta kuva näkyy sen vuoksi terävänä niin ulkona auringonvalossa kuin sisätiloissa. AMOLED-näytön värivolyymi on 35 % suurempi ja kontrasti 200 kertaa syvempi kuin LCD (Liquid-Crystal Display) -näytössä. Galaxy Book Pro -kannettavan näytön kerrotaan tuottavan LCD-näyttöjä vähemmän silmille haitallista sinistä valoa, jonka myötä sille on myönnetty tästä erillinen sertifikaatti.

 

Galaxy Book Pron näppäimistön kerrotaan olevan kooltaan aiempia malleja suurempi ja miellyttävämpi käyttää. Näppäimistössä on hyödynnetty uudenlaista tekniikkaa, joka mahdollistaa sen, että kirjoittaminen aiheuttaa vähemmän ääntä. Näppäimistöön on lisätty myös taustavalaistus, jonka ansiosta kirjoittaminen luonnistuu hämärässäkin valaistuksessa.

 

 

 

 

Suorituskykyinen kone, joka on aina käyttövalmiudessa

 

Myös Galaxy Book Pro -malli on 4G-verkon kautta aina yhteydessä internettiin. 4G LTE ja viimeisin Wi-Fi 6 -standardi mahdollistavat sen, että kone on aina valmiina toimimaan. 13,3 tuuman kokoinen malli kätkee sisällensä 11. sukupolven Intel Core i7-1160G7 -suorittimen, josta riittää tehoa raskaampaankin käyttöön, kuten eri sovellusten moniajoon sekä pelaamiseen. Lisäksi koneessa on 16 gigatavun keskusmuisti ja 512 gigatavun tallennustila, jota on mahdollista kasvattaa jopa 1 teratavun kokoiseksi erikseen myytävällä MicroSD-kortilla.

 

Kannettavan näytönohjain on Intelin Iris Xe Graphics, jonka kerrotaan tukevan luovaa työskentelyä, pelaamista ja elokuvien katselua. Näytönohjaimen merkitys korostuu etenkin silloin, jos koneella on tarkoitus käyttää vaativampaakin grafiikkaa. Koneella työskentelyä tukee pitkäkestoinen akku. Pakkauksen mukana toimitetaan 65 W:n pikalaturi, jonka ansiosta akkuun saa nopeasti lisää virtaa.

 

 

Pro-tason käyttöjärjestelmä

 

Galaxy Book Pro -kannettavan käyttöjärjestelmänä toimii Windows 10 Pro, joka nimensä mukaisestikin kertoo sen olevan suunniteltu edistyneeseen ammattikäyttöön. 10 Pro -käyttöjärjestelmän kerrotaan olevan yleisempi yritys- kuin kotikäytössä. Ominaisuuksiltaan Windows 10 Pro -käyttöjärjestelmä on muuten samanlainen kuin Windows 10 Home, mutta Pro-lisenssi pitää sisällään kuitenkin monipuolisemmat lisäominaisuudet, kuten sisäiset suojaus-, tuottavuus- ja hallintaominaisuudet.

 

Windows-synkronoinnin avulla työskentely tietokoneella luonnistuu saumattomasti useiden eri näyttöjen parissa sekä yhdessä muiden Samsung Galaxy -laitteiden, kuten puhelimen, tabletin ja kuulokkeiden kanssa. Myös Galaxy Book Pro pitää sisällään samat työskentelyä helpottavat ominaisuudet, kuten Screen-recorderin, SmartSearchin sekä SmartThings-sovelluksen, jolla voit hallita älykotiasi ja verkkoon yhteydessä olevia laitteita myös muualla ollessasi. Koneelle kirjautuminen onnistuu Windows Hello -toiminnon myötä yhdellä sormen painalluksella.

 

Samsung Galaxy Book Pro laptop.png

 

 

Tekniset tiedot vertailussa

 

Alla olevaan taulukkoon on koottu verkkokaupastamme löytyvien Samsung Galaxy Book ja Galaxy Book Pro -läppärien tekniset tiedot.

 

 

Malli Galaxy Book 15" Galaxy Book 15" 4G Galaxy Book Pro 13,3" 4G
Hinta (14.5.2021) 679 € 899 € 1549 €
Näytön koko 15,6" 15,6" 13,3"
Resoluutio 1920 x 1080 1920 x 1080 1920 x 1080
Paneeli FHD Led FHD Led FHD Amoled
Suoritin Intel Core i3-1115G4 Intel Core i5-1135G7 Intel Core i7-1160G7
Suorittimen teho 3,0 GHz (turbo jopa 4,1 GHz, 6 MB L3 Cache) 2,4 GHz (turbo jopa 4,2 GHz, 8 Mt L3 Cache) 2,1 GHz (turbo jopa 4,4 GHz, 12 Mt:n L3 välimuisti)
Keskusmuisti 8 Gt LPDDR4x 8 Gt LPDDR4x 16 Gt LPDDR4x RAM
Näytönohjain Intel UHD Graphics Intel Iris Xe Graphics Intel Iris Xe Graphics
Akku 54 Wh, 65 W USB-C-laturi 54 Wh, 65 W USB-C-laturi 63 Wh, 65 W USB-C-laturi
Muistikorttipaikka microSD microSD microSD
Käyttöjärjestelmä Windows 10 Home Windows 10 Home Windows 10 Pro
Liitännät
2x USB-C, 2x USB A, 1x HDMI ja 3,5 mm kuulokeliitäntä. 2x USB-C, 2x USB-A, kuulokeliitäntä, HDMI, paikka ulkoiselle SSD-levylle 1x Thunderbolt 4, 1x USB-C, 1x USB-A, kuulokeliitäntä, HDMI
Kiintolevy
256 Gt NVMe SSD 256 Gt NVMe SSD 512 Gt NVMe SSD
Mitat 35,7 x 23 x 1,5 cm 35,7 x 22,9 x 1,5 cm 30,4 x 20 x 1,1 cm
Paino 1,61 kg 1,59 kg 0,908 kg

 

 

Lue lisää:

| Telia Yhteisön moderaattori |
0 vastausta